Отговори
# 150
Вие за килограми говорите аз съм 88 вече и не знам как ще свалям , ям не ям просто се качват. И аз днес снимах коремчето много сладко изглежда , относно тези килограми вие как смятате , че ще ги свалим после , и въпроса ми е към пълничките мами преди да забременеят

# 151
Мелдим аз съм 73кг, но изглеждам като теб. Така, че спокойно въобще не ти личи, че си 88кг. Може би защото си по-висока от мен.
За свалянето на килограмите, онзи ден се самоуспокоявах, че съм късметлийка, защото ще раждам през лятото, когато ще има разнообразие от плодове и зеленчуци. Ще наблягам повече на тях , стига да го нямам този вълчи апетит и тогава. 😁
Ще имаме възможност и за повече разходки на открито.
Силно се надявам да не кача допълнително при кърмене.

# 152
Да 1,74 съм за това ще чукнем 100 явно 😂 мале а до преди година и малко бях 56кг , не мога да повярвам иначе и мен това ме успокоява обаче , при доста жени които са били пълнички , качват по време на кърмене и трудно се сваля

# 153
Вие за килограми говорите аз съм 88 вече и не знам как ще свалям , ям не ям просто се качват. И аз днес снимах коремчето много сладко изглежда , относно тези килограми вие как смятате , че ще ги свалим после , и въпроса ми е към пълничките мами преди да забременеят
Изообщо не ти личат! Аз съм 78,започнах от 70 точно,но съм 160.. като бухта съм вече. Да се надяваме,че с повече движение покрай бебоците,лятото повечко леки храни,ще се справим. От 2 години сме си в Бг с ММ,преди това 4 години в Англия,където от 54 станах 70,тук ни нагоре,ни надолу..та стискам палци да се справим бързичко лятото😁

# 154
Mardinna, мъжът ми има(ше) до преди 3 години 10-14 мигрени на месец... Лекарят му му изписа ниска доза бетаблокери. Дори месеци след това нямаше никакъв ефект. Доста време след това му препоръчаха да взема малко по-висока доза. В същото време мъжът ми имаше усещането, че какаото и ядките не му влияят добре и спря да ги консумира. Та бетаблокери + изключване на ядки и какао му намалиха значително мигрената - сега има "само" по 2-5 пристъпа на месец. И от тогава не смее да изключи бетаблокерите или пък да вкара пак ядки или какао, добре му е така. Joy

# 155
  • Plovdiv, Bulgaria
Започнаха ме киселините..  обаче такива не съм имала до сега. На моменти все едно дъха ми спира и чак ме боли.. Какво е това чудо нямам идея. Ще трябва да се вглеждам от кои храни ми става така, или просто бебето нещо е започнало да притиска..

За жалост аз съм от тези, които свалят кг много трудно и качват по време на кърмене. При мен обаче се оказа, че си е метаболитен проблем. Има жени, които са си били пълни преди да забременят, а после ако хормоните си се нагодят, изобщо не разбират как отслабват.
Аз с малкия вървях по 10-15км на ден и така и не свалих,  после ходих на зумба, на фитнес от време на време. Пак не свалях, а се храних доста изчистено. И се оказа ИР. Та, от това което научих, мисля че когато човек не може да свали кг, а полага усилия, е хубаво да провери как са нещата хормонално. Аз загубих доста време в лутане, докато момичетата от другата ми група не ме насочиха да търся проблема..И той си изкочи. И все пак всичко отново е индивидуално и опира до организъм.
Мисля докато кърмя (ако успея) да не правя някакви кой знае какви ограничения, но все пак да се придържам към здравословното хранене. А вече като спра да кърмя най-вероятно ще включа повече ограничения, особено от въглехидрати. Този пък мисля и да не си губя свободното времето през майчинството и да заложа и на повече спорт, дори и вкъщи да са упражнения, или навън въже, колело.. за каквото имам време. Движението като разходки за мен е ежедневно и дълго, надявам се такова да си остане, та не го броя него. Искам да си изградя навик, който да продължи и след това.. макар че като се върна на работа, с дете в ясла и първокласник ми се струва по трудна работата със спорта 😁

# 156
Мелдим ти от колко кг започна? Повечето жени, които са били с нормално тегло си свалят доста веднага след раждането. Вече постепенно, в рамките на около година може да се възвърне нормалното тегло.
Лошото е че имам и доста познати, които преди да забременеят си бяха фини дами, а след раждането си останаха трайно с високо тегло. Дано не се окажем към такава категория.
Аз по принцип свалям лесно, когато се храня по-оскъдно и добавя повече ежедневно движение. Ще трябва да се следят и хормоните. Както Кристиана е казала, те също си оказват голямо влияние.

Кристиана и при мен всякаш в последно време киселините станаха по-интензивни, но за сега не ми създават голям дискомфорт. Надявам се да продължи така.

Фрест ох, ужасно е това с мигрената. И аз по принцип си имам от 2-3 години насам. Понякога до такава степен, че чак стигах до повръщане. Въпреки това никога не потърсих лекарска помощ. Сега през бременността (да чукна на дърво) мигрената изчезна.

# 157
Бях 73кг като забременях в 12та седмица 75 ме измериха и сега сме тук +15кг ще видим до къде , ако бях почнаха от 60кг нямаше да ми пречат толкова и да ме плашат ама цифрата от кантара ми ме плаши ужасно много

# 158
  • Варна
Добро утро Simple Smile

Омче, гениално хрумване да смесиш двете ми любими неща в една манджичка 😂 Ще пробвам! Обожавам спанак, от както съм бременна.Цялата си бременност ще запомня с количеставата спанак и лимони , които изяждам.  
И не, не досаждаш- включвай се честичко Simple Smile

Фрест, да, за да се получи трябва да спазваш стриктно пропорциите и продуктите на суфлето, но няма проблем ти си измислила нова рецепта 😂 Важното е, че се е получило 😂

Криси, айде честита ти нова “екстра” -киселини. 🔥🔥🔥 Аз имам От 2-рия месец, но напоследък е наистина нетърпимо, даже се случва да се събуждам през ноща за хапче. Препоръчвам ти да си вземеш Нео бианацид. Ужасно гаден е, направо вече ми се повръща от него, но само той ми помага. При мен поне няма значение какво ям, получавам си ги по дифолт всяка вечер, просто понякога са по-силни... Нали казват, че киселините били, защото бебето щяло да има коса. Не случайно започват след 6-тия месец попринцип, защото тогава бебето се окосмява. Ако мойта ми  се роди без коса не знам! 😂😂😂

Редакция: На мамите, които са надъхани после да тренират от вкъщи ще ви кажа едни изпитани инсанити (идва от insane) упражнения на един пич Шон Т ( Shaun T). Казват се Focus T25. Това са интензивни упражнения по 25мин на ден, без значение по кое време на деня, просто трябва всеки ден да се спазва програмата. Вече доколкото знам вече ги има качени в Замунда. Три етапа са, като всеки етап е един месец и е с упражнения за всеки ден. Доста са труднички, но са много ефективни. Има доста клипчета в ютуб на тоя Шон, където обяснява как работи самата програма. В Щатите е голям хит. Като дойде време да тренираме ще ви ги напомня пак Wink

Пламъче, къде си пак?
Галеона също се губи Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 08:33 от Lemons

# 159
Добро утро,момичета!
Минавам да споделя, че сайта на Next хлопна вратите и спира доставки.

Явно англичаните вече влизат в силно "карантинен" режим,имайте го предвид...

# 160
При кърмене се харчи много енергия и човек е мн гладееееен, така че и там опира до самоконтрол (ако човек няма метаболитен проблем, разбира се)

Шон Т е доста хардкор, преди сватбата го правихме с мъжа ми Simple Smile но си трябва и хранителен режим

# 161
Добро утро и от мен ☀️😊☀️

Мардинна, и аз по принцип съм с мигрена, но откакто съм бременна ми изчезна тази "екстра" 😄. При мен са по един-два пристъпите месечно, но ме приковават за леглото и в продължение на 12 часа не съм човек. Ходила съм на лекар и ми предписаха някакво силно лекарство, което обаче има много странични ефекти, а облекчение не съм усетила от него. Това, което ми помага е да пия джинджифил във водичка щом усетя да се прокрадват симптомите и веднъж на няколко месеца посещавам кинезитерапевт/ чакръкчия, който след като не намести, ми изчезват мигрените за определно време. При мен всичко дойде от травма на врата и необходимостта да нося шийна яка за един месец. Фрест, нека и ТМ опита моите методи и да види дали ще му помогнат, защото знам каква мъка е това 😉

Мелдим, изглеждаш повече от чудесно и въобще не бих казала че си толкова килограми 😉 При мен вече са +11, но въобще не ги мисля. То остава и за тях да се тревожа при всички страхове и притеснения, съпътстващи бременността (особено сега с този тъп вирус).

Лимонче, задължително пробвай супа-манджата, ще ти хареса щом обичаш леща и спанак. На мен много са ми се дояли разни зелении като лапад и киселец, та ги чакам с нетърпение! Оййй, сега се сещам че имам едни лозови листа във фризера, та ще взема да завия постни сармички със стафиди за вечеря 😋
Мардинна, забравих да ти благодаря за хубавата рецепта. Ще я изпробвам още тези дни 😘

Криси, и аз чак сега започнах да получавам киселини, предимно вечер са и идват буквално от нищотото - не мога да ги обвържа с каквато и да било храна 🙄

# 162
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз киселини имах последните месеци и с малкия, те започват да притискат някви органи и е нормално (така съм чувала де). В интерес на истината ми става независимо какво ям, да. И е предимно вечер.. Но такова нещо, като тия дни, чак въздуха да не ми стига за секунди..Ужас пълен. И наистина мисля, че нещо притиска бебата, щото май се измести ония ден.. макар че не знам къде е глава/крака.

Лимонче, ще ги видя тия хапчета. Може свободно да се взимат или трябва рецепта? Не съм пила до сега, ама ако продължава така ще пия. То не се издържа, вчера едвам съм заспала.
Btw няма да откажа коса на мадамата, ама дребния ми нямаше, пък киселини пак имах 😁

Ще пробвам и аз тази супичка със спанак и леща, изглежда вкусно.

Днес ще ходя до лидл и ДМ да пазаря, че списъка ми е голям. Направо като празник го усещам, така ми се излиза..😁

# 163
  • София
Направо с всичко това, сега като видях и за некст, плюс гадния сън който сунувах и ще се разрева вече Sad

# 164
  • Варна
Bundle, да доста са трудни и като всички упражнения не стават без режим, ама аз разбрах, че така или иначе по време на кърменето не можем да ядем доста неща, заради коликите на бебето. Пък, ако трябва ще изчакаме и кърменето.

Омче, говори ми! Тази година само по веднъж успях да си сготвя коприва и лапад, а така обичам 😋. Заради вируса не можем да отидем да си наберем... Ще изтървем тези манджички тази година 😒

Криси, стават без рецепта, да. Те са билкови.
Чак аз се развълнувах, че ще ходиш до Лидл и ДМ хахах. Внимавай само, че разбрах, че имало вече доста хора по хипермаркетите, защото променили нещо условията на пропусквателния режим и вече пускали по около 100-Тина човека едновременно, а на касите  било ужас.

Общи условия

Активация на акаунт