Отговори
# 165
Bundle, да доста са трудни и като всички упражнения не стават без режим, ама аз разбрах, че така или иначе по време на кърменето не можем да ядем доста неща, заради коликите на бебето. Пък, ако трябва ще изчакаме и кърменето.

На мен педиатърката ми беше забранила едва ли не 90% от храните, а после консултантката по кърмене каза, че няма такова нещо, стига да не се прекалява, де, да не изядеш наведнъж примрено кило ягоди, умерено си може абсолютно всичко Simple Smile

# 166
Направо с всичко това, сега като видях и за некст, плюс гадния сън който сунувах и ще се разрева вече Sad

Същата история! Останах без сутиени сега... Ама и аз какво се мотая и не поръчвам 😠😠

За килограмите - аз съм с много отгоре, още от преди да забременея. Не знам какво ще става последния триместър, но съм решила, че септември таткото влиза в режим гледане на бебе, а аз ще си тренирам, лека по лека ще се махнат. Проблемът ми по-скоро е какво ще нося в жегите. Не знам дали ще си вляза в старите панталонки, поли почти нямам и се оглеждам за роклички вече, които да прикривар висящи кореми, ама трудно се намират 😁

# 167
Добро утро! И аз съм с киселини, не всяка вечер, но доста често напоследък. През нощта ставах да взимам и аз Бианацид и сутринта още имах гадния вкус, ама помага де.
Кофтито е, че не спя ок напоследък. Не знам напрежение ли е или ми се връща като симптом от началото, ама едно въртене с часове. Много е изтощително Tired Face
Днес е по-нормално времето и ще направя 1-2 кръгчета на въздух около блока, че не се издържа. Вие как сте със сънищата? Розовите са ясни, ама освен тях сънувам някакви зверски щуротии. На сутринта се учудвам откъде ми ги ражда болния мозък Grinning

# 168
Ето ме и днес,
ходих до болницата , преглед и изследвания направих и да опраим болничния , плюс тонове за първи път - днес по цикъл съм  26г.с. . НА ехото вървят малко напред , но нищо тревожно отговарят на 27г.с. , което за близнаци е идеално. На тоновете момата много мърда , но станаха .
Моята АГ закъсня малко и сега ме вика в кабинета й в Понеделник , за по  - щателен преглед на бебоците плюс доплер на бъбречетата.

Относно килограмите и аз подобно на Криси - не качвам по време на бременност  и кърмене , а след това, дано сега не стане пак така .

Оммче - супер супичка - и аз обичам червена леща , преди няколко дни правих , но виж със спанак , не ми беше хрумало,

# 169
Здравейте и от мен, 🙂
Записвам се в отбора на не добре спящите. Пак се събудих в 3 часа и будувах до 5:30. Някоя от вас има ли проблеми със спането на една страна? Уж вече  спането по гръб не е препоръчително, а само настрани. При мен е точно обратното, не мога да спя в никаква друга поза освен по гръб. Като легна настрани започва опъване, ритане, а от там дискомфорт и болки.

# 170
Здравейте и от мен, 🙂
Записвам се в отбора на не добре спящите. Пак се събудих в 3 часа и будувах до 5:30. Някоя от вас има ли проблеми със спането на една страна? Уж вече  спането по гръб не е препоръчително, а само настрани. При мен е точно обратното, не мога да спя в никаква друга поза освен по гръб. Като легна настрани започва опъване, ритане, а от там дискомфорт и болки.

Не се препоръчва по гръб само, ако не ти е добре. Аз също си спя без проблем по гръб, първата бременност също. Като се натисне онази вена ("кава" май), тогава ти става лошо и се събуждаш - или нещо такова. Това не е добре за бебето. Но акушерката ме увери, че задължително се събуждаш, ако ти бъде притискана тази вена... Затова си спя по гръб, но въпреки имам леко гузно чувство и се надявам наистина да е ок за бебето. Моля да споделите, ако знаете още и различна от моята информация.

Относно усещането на бебето - моето е доста долу. Често когато седя на тоалетната и то започва лудо да се движи - имам чувството, че го притискам между корема и бедрата ми някакси, супер странно. Имам чувството, че е направо в района на слабините.

# 171
Добър ден и от мен! Вчера сглобихме 2 скрина с ММ и доста се поизморих,та съм спала за пръв път нормално.. днес ще наредя нещата за бебо. Да питам за кошарата,колко от вас са я сглобили? Нямам търпение,но пък свекинон стоп ми пили на главата за някакво си суеверия😑

# 172
Оооох, как си мечтая и аз за една "екскурзийка" по магазините. Не съм свикнала да стоя вкъщи и направо изперквам. Ужасно съм изневена, непоносима, крещяща за щяло и нещяло. Писна ми да се чудя какво да им готвя.
Дребния най-много го отнася, ама си и заслужава. Всеки опит да го отделя от телефона или другите игри е безуспешен. Даже да седнем да се занимаваме с образователна книжка, той почва да се тръшка и реве, че не се справя от първия път. Ами нямам нерви!!!!
С какво занимавате вашите хлапета?

# 173
  • Plovdiv, Bulgaria
В лидл верно са започнали да пускат повече хора явно. Отидох след 10и30 (нали за възрастните е до тогава) и беше спокойно като влезнах, но докато излезна се напълни бая магазина и отвън имаше доста хора. Иначе дезинфектант има на входа, ръкавици. Хората масово с маски. В ДМ пък беше спокойно, 2ма човека имаше само. Абе близо 2ч убих днес 😁
Взех си нов измиващ гел, дойде ми поръчка на ordinary, дойде и една от h&m с на бебето една рокля с клин. Дойдоха и пъзелите, и книжките. Нямам какво да чакам, нямам какво да купувам.. Пълна скука ще е 😁

Деси моя е същия.
- Мамо ще ме научиш ли да пиша буквите?
- айде давай, започваме с А( показвам как се пише, обеснявам, помагам) и следва рев и истерии, щото не можел. Хвърля химикала и се сърди.. Ем как да го науча..
 Ние пак сме на вълна пъзели. За нас един голям, за него 2 нови, че неговите вече със затворени очи ги прави. Оцветяваме доста, минаваме едни книжки от градината (те са от миналата година, но той е най-малкия в групата и за сега са му идеални, щото в градината почти нищо не е правил миналата година). И гледаме филми де, ся сме се заредили с Том и Джери серии Simple Smile

Скрит текст:

# 174
Добър ден и от мен! Вчера сглобихме 2 скрина с ММ и доста се поизморих,та съм спала за пръв път нормално.. днес ще наредя нещата за бебо. Да питам за кошарата,колко от вас са я сглобили? Нямам търпение,но пък свекинон стоп ми пили на главата за някакво си суеверия😑

Ох, от всичко най-мразя суеверията по време на бременност. И са все едни страшни, щото видиш ли, от това има нужда една бременна - да й се напомня, че може да загуби бебето, да го осакати и все такива приятни неща... Вече ме избива на бой 😂  Аз спазвам само онова с подстригването, щото нали чакам момче и най - големият ми страх е, че ще му е малка пишката 🥺 😁 После снахата да ме трови 😁

Frest, и аз така знам, не е задължително да се спи само наляво, но на повечето им става зле, ако не са. Моето се вълнува като си легна надясно, но аз съм си ок. Понякога си лягам така, за да го накарам да се размърда 😊

# 175
  • София
О аз мисля да се подстрижа при първа възможност.
Пишката му каквато ще да е, предполагам се предава по наследство. Не знам родата назад с какви са, ама по бащина линия ако е, няма да има проблем хахахха
Косата ми е станала супер дълга. За сега не е топло и е ок, ама после ще пукна от жега.
Ако успея май месец да я скъся с 3-4 пръста ще е идеално Simple Smile

# 176

Добър ден и от мен 🥰
Относно сглобяването, ние вече сме почти на финала с бебешката стая и сме купили почти всичко. Остава само да измисля нещо за декор на стените и такива неща.  И на мен ми пиляха на главата много, най-вече роднини, но аз съм си с рогата напред и си знам моето 😄 Гледам да не си набивам психарии в главата и да се затормозявам излишно. Общо взето съм на мнение, че човек трябва да прави това, което му казва сърцето. Всеки е различен сам по себе си, едни вярват в суеверия, други пък не. Всичко е до човек и всеки сам решава как да процедира 💐

Някой по-горе спомена за сънища, онази вечер имах странен и глуповат сън. Тъй като имам куче и два папагала, сънувах как кучето ми е отишло при комшията и му е изяло един сандвич 🤣 Комшията  дойде в нас с пушка и уцели по главата единият ми папагал и каза, че  така става след като някой е решил да изяде негов сандвич 🤣
Събудих се доста стресната и наплашена, след това ме изби на смях. Бога ми беше много реално всичко 😄

# 177
Здравейте и от мен! Blush
И аз не вярвам в суеверия, подстригах се още преди дори да разберем пола на бебчето, после още веднъж ... това са пълни глупости с размера на пишлето и т.н. Joy
Относно спането - аз първите 4-5 месеца спах само и единствено по гръб. Във всяка друга поза ми се гадеше и повръщах. Сега вече предимно настрани, но също понякога по гръб, но вече не ми е толкова удобно. Бебче е натежало и ми е мн неприятно особено и когато съм нахранена да спя по гръб. Както някой беше казал, ако сте притиснали вена “кава” веднага ще го усетите. Започва да пулсира силно и е неприятно.
Аз сънища вече рядко сънувам. Но днес така си мечтая за морето ... топъл пясък, коктейл в ръка, на шезлонга пред хотела гушнала бебка Heart Eyes .. а ММ ми казва да забравя за море това лято с тази обстановка 😭 аз не съм се отказала все още и имам надежда!

# 178
Криси, този твоя съсед да не е Джоуи от Приятели? 😂😂😂 "Джоуи не дели храна!"

Брайда, хахахаха 😂 И аз мисля че е генетично определен размерът на мъжкия атрибут, а и на нашите гърди.
Добре че си имам една професионална ножица вкъщи и къдрава коса, на която не й личи ако е кръцната накриво, та се подстригах сама преди няколко дни, защото косата ми беше станала освен много дълга, то и плачех в банята в опит да я разреша 😂 Има един метод - "The Unicorn Method" - за подстригване и просто следвах стъпките в Ютюб. Получи се доста добре и съм доволна, а и не съм ходила да се притеснявам че фризьорът ми ще ме зарази с нещо. При мен го има и проблемът с непоносимостта към миризми и не мога да си представя как до моя стол ще боядисват друга жена и аз ще мога да изтърпя миризмата, та аз не понасям дори моите шампоани и балсами, и сега ползвам един бебешки 😄

Утре си очаквам поръчката от ИКЕА и ще сглобим скрина, а легълцето ще почака докато купим и матраче. Мисля си и да изпера дрешките преди да си ги подредя в скрина, а като наближи моментът бебка да дойде, тогава пак ще ги изпера и изгладя 😂 Пуст мерак и безкрайно свободно време!
Кристиана, я да те питам пак за праха за пране, който са ти препоръчали. Това е един без аромат, бебешки на Denk mit, нали? (струва 6.99 и има едно бебе с розова хавлийка на него)

# 179
Здравейте,
както предполагах снега натрупа и си отиде за няколко дни и днес пак е слънчево, птичките пеят, цъфналите дървета не са се попарили и е лек прохладен пролетен ден. Аз отново седнах на терасата да се порадвам и да изчета темата.
Аз също бях тревожна, но спрях телевизията /всякакъв вид новини и предавания за вируса/ мина вече седмица от тогава и настроението ми е в пъти по-добро, силно препоръчвам.  
За готвенето - никак не обичам да готвя, затова и много рядко го правя с желание, но много обичам да ям Relaxed
Сега съм си поставила за цел да се науча да правя крем супички, защото много ги харесвам. Рецептите и снимките са ви супер, щом и на мен ми се прииска да сготвя Stuck Out Tongue Closed Eyes
За леглото на бебка, като видях схемата и нямаше как да не поръчаме и сглобяване - та вече от 13 март е готово сглобено в спалнята и нещата, които сме купили за беба съм ги заредила по шкафовете.
Скрит текст:

За матрак поръчах на isleep  и след драмата с размера все пак вече го имаме Simple Smile
Скрит текст:
Честито на мамите за новите колички. При мен въпреки количката, която ни дадоха, решихме и да си купим, защото аз още от декември се бях влюбила в една /беше като кажи да на булченската рокля, ама на количката - любов от пръв поглед/ и не можех да мирна - вече и тя е вкъщи - та сега имаме 2 Relieved ММ се оплаква, че няма къде да ги държим, но аз съм си много щастлива Flowers Hibiscus Надявам се лятото да си ги бутаме по софийските паркове Simple Smile
Скрит текст:
За дишането на органа и аз съм го чувала, полезно е и се препоръчва за по добра хигиена. Аз го практикувам от време на време особено лятото и след баня, като и за гърдите също е полезно да се правят въздушни бани, та си постоявам голичка на въздух - много е освежаващо Relaxed
За килограмите аз успявам за сега да задържа този месец, нали бях свалила 1 кг и общо взето си го наваксах - та за месеца съм на нула, а с натрупване от началото съм +10кг. Аз мисля, след раждането да потърся професионална помощ за отслабването /упражнения и диета, доколкото е допустима по време на кърмене/, защото с ММ планираме още една бременност през 2021 и не ми се иска да надграждам още кила нагоре. Че и без друго съм около 30 кг над приемливото за моята височина Sad

Общи условия

Активация на акаунт