Отговори
# 180
Момичета, аз съм тук и си следя темичката. Simple Smile
Тези дни ми е много криво, заради това постоянно седене у дома. Не ме свърта на едно място и само мрънкам и дудна. Вчера се пробвахме да отидем до една вилна зона над Стара Загора да се пошматката малко из гората там, ама на, на пътя имаше патрулка и ни върнаха. Flushed

Поне успях да се видя с кардиоложката, че нали кръвното ми се беше покачило малко от стандартното за мен. Измери ми го няколко пъти и каза, че е 110/65. Прегледа ми и сърцето. Отсече, че проблем не вижда и според нея ако има нещо е на емоционална основа.
И малко информация, според новите носики от Световната кардиологична асоциация, за бременни жени, не се предприемали никакви мерки при кръвно под 150/100. Преди границата била 140/90, но сега я вдигнали. На мен очите ми станаха на палачинки. Аз като видях 120/80 изпаднах в лека паника, а при 150/100 не искам да мисля.

Честито на мамите с нови колички! Живот и здраве, лятото всички да са пълни с пухкави и здрави бебоци.

Иначе, бебокът го усещам всеки ден, но е най-активен сутрин след събуждане и вечер след лягане. През деня подритва и се върти, но не е като да щъка постоянно. Чета за тези 10 движения на час ... ами не ги прави и това е. На следващия преглед ще говоря с АГ, но малко ме притеснява това. Вече съм 28+3 и мислех, че досега ще е як купон в корема ми.
Как са движенията при вас?

# 181
Момичета аз съм с друг въпрос. Понякога ми се случва, когато кихна да изпускам течност - предполагам са околоплодни води... Иначе нямам мокрене през останалото време. Сега се разходихме, прибрахме се и кихнах и стабилно изхвърлих и някаква течност...
На някоя случвало ли се е и знае ли на какво се дължи?

ПС: не се случва при всяко кихане

# 182
Момичета аз съм с друг въпрос. Понякога ми се случва, когато кихна да изпускам течност - предполагам са околоплодни води... Иначе нямам мокрене през останалото време. Сега се разходихме, прибрахме се и кихнах и стабилно изхвърлих и някаква течност...

dream123, това се случва на много от нас и повярвай ми - ако е околоплодна вода, не е добре. Според мен е нищо друго освен урина... JoyHug Та да те успокоя! Околоплодните води изтичат на раждането или недай си Боже, ако нещо не е наред. Но това ще си има и други симптоми.

Galeona, аз не следя пътите движения на ден/час. Но това, което ти имаш предвид, не са ли 10 движения за ден?! За час е абсурдно. Та бебетата нали спят понякога с часове наред и съответно не се помръдват. Или?...

# 183
Dream, аз доста четох, оказва се, че и урина изпускаме. Напълно е възможно при кихане да се получи.

# 184
Оххх благодаря. Дано не са води, защото миналата седмица бях на преглед. Води са окей, няма разширение, шийката беше окей. Дано да е урина 🤣

Но е ужасно неприятно.... притеснително по-скоро 😬😬😬

# 185
Dream, и според мен е урина. Случвало ми се е, неприятно е. Следи все пак дали нямаш такова изпускане и през деня, без да кихаш. Аз като ставам сутрин имам малко по-засилено течение, но го отдавам на заставането от хоризонтално във вертикално положение. 😄

Frest, ами където и да чета се говори за 10 движения в рамките на 1 час или най-много в рамките на 2 часа. То ако е за цял ден, няма проблем, правим ги. Ама за час или два не мога да го стигна.

# 186
Дрийм, щом се случва само понякога, по-скоро е урина. Най-добре си слагай ежедневна превръзка и при съмнение отиваш при АГ да проверят с реактив дали са води.

# 187

Когато бях в 26-та седмица или горе-долу тогава и на мен ми се случи подобно нещо и също като теб се бях наплашила и едва дочаках за прегледа. По обяснението ми и доктора реши, че може да са околоплодни води, но слава Богу оказа се, че не са. Не се притеснявай, явно на много момичета се случва. За всеки случай може да се допиташ и до доктора. 💐

# 188
Ами не, само при кихане ми се случва уж. Ще следим нещата Simple Smile

# 189
  • Варна
Дриймче, Нали тия дни и аз обяснявах, че често ми е мокричко. Даже не разбирам дали се случва като кихам или кога точно, но се подмокрям често. В комплект с проблемите ми малко се бях притеснила, но пък все си мисля, че ако са околоплодни води ще имам и някакъв друг признак - болки, контракции... Не знам така си мисля. Понеделник ще кажа на АГ. Четох, че в такъв случай се правели тези тестове за които някой тези дни спомена, но при тях не бил сигурен резултата, защото  може да отчете положително дори, ако имаш бактерии в урината, затова при лекар трябва, ако имаш сериозни съмнения.
Виж как е обяснени тук:

Аз от това разбирам, че ако са околоплодни води,то няма да е просто Ей така от време на време да тече, ами постоянно ще е мокри долу.

# 190
Лимонче не знам дали мирише на урина хахах, но не е нон стоп... Но днес като кихнах бая си изтече такова прозрачно. Ще гледам да не го мисля и на 7 април ще питам лекарката....
Аз избягвам да чета много много, защото все се хващам за лошото 🤔

# 191
Лимонче не знам дали мирише на урина хахах, но не е нон стоп... Но днес като кихнах бая си изтече такова прозрачно. Ще гледам да не го мисля и на 7 април ще питам лекарката....
Аз избягвам да чета много много, защото все се хващам за лошото 🤔

На мен ми се появи с първата бременност да се изпускам лекичко и сега пак ми се случва най-вече като кихна, мисля че е често срещано при бременните.

# 192
Хелоу гърлс!
И аз се поразтъпках. Ходих до Спиди и в аптеката за ръкавици и определено по-добре се чувствам. Какви неща ни радват вече.. Grinning
Движения на бебето не броя, АГ каза да не се занимавам с глупости, когато я попитах. Не стига всички други притеснения ами и с това да се филмираме.. Бих се притеснила, ако цял ден не го усетя, но последната седмица не спира да ме налага. Grinning
Дреам, вероятно е урина. Май си е често срещано при бременност.
И аз имам течение и постоянно ми е мокро, но е по-скоро бяло воднисто. Надявам се да не са води и аз. Наистина сутрин е най - обилно.

Кажете някоя рецепта за десерт с боровинки и/или лимони. Имам много и се чудя какво да ги правя. Лимонада не правя заради киселините.
Лимонче, ти като голям фен на лимоните и известен кулинар в нашата групичка не може да не знаеш някоя рецепта за лимонов пай примерно. Joy

# 193
И на мен ми се случва това изпускане,съвсем нормално е,тежестта на корема притиска доста силно както пикочния мехур,така и мускулите и контрола е труден.Неприятно е, и аз започнах да слагам ежедневни превръзки.

За мамите,които имат нужда от чаршафи или комплекти или гнезда-намерих много сладка страничка във фейса,момичето шие всичко по поръчка,може да си изберете десен,има огромен избор.Аз лично си поръчах да ми ушие само чаршафи с ластик от ранфорс,за нашия размер матрак 110/60 цената е 10лв.Ето я страничката,ако някой има интерес: Rosee s.lajnica.А и си мисля,че е хубава идея да помагаме на българските производители в този тежък момент😊

# 194
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз това за усещането го разбрах, като да има 10 поне мърдания за час, когато започне да се мърда. А не всеки час. Това ми се вижда абсурдно, честно. Те спят през голяма част от времето, как всеки час ще се мърдат..  Аз го усещам поне по 4 пъти на денонощие, като понякога е само колкото да се обади, друг път доста си се мърда някво време. Това ми се вижда съвсем в реда на нещата. Не можем да очакваме и, че всеки ден ще е едно и също, все пак и те се местят, обръщат се.. Не му броя движенията на моето, не съм броила и на дребния. Важно ми е да мърда 😁
Ако нещо съм се филмирала, почти винаги реагира на кафе, шоколад или да легна на дясно.

Омче, ей тоя прах ми бяха казали, че бил хубав.  

Общи условия

Активация на акаунт