Отговори
# 225
  • Варна
Затова споделям и тук - нашето малко момче ще се казва Борис Blue Heart
Страхотно име! Blue Heart Борис беше в моите топ 3, ако бебето се окаже момче. Но, уви. Следващият път живот и здрави!

# 226
Ние се спряхме на Денислав абсолютно на никой няма да го кръстим
Затова споделям и тук - нашето малко момче ще се казва Борис Blue Heart
Страхотно име! Blue Heart Борис беше в моите топ 3, ако бебето се окаже момче. Но, уви. Следващият път живот и здрави!

# 227
Прекрасни имена сте измислили! Ние още не сме стигнали до името. 😞 Предния път докато стигнем до консенсус баткото ми седя 3 дни без име. Сега ще видим ☺️
Видях, че в пакостник са пуснали намаление до 50% ако някой се интересува.

# 228
Здравейте, момичета.

Да се включа и аз относно имената.По принцип сина ми на никого не го кръстихме,избрахме единодушно името,той се казва Йоан.Сега се спряхме на Даниел,така се казва бащата на мъжа ми, името ни харесва много,а това ще му е шесто внуче,пето момче и мисля,че ще бъде много приятно изненадан.

Моята фетална мина в 30 седмица и 1 ден, юнакът както винаги се криеше,върви напред по глава,и назад по коремче и крачета, теглото затова не излиза много,1450 грама,но лекарката каза,че всичко му е наред и си е в норма. Heart Той и баткото не беше голямо бебе,но си се роди 2880 48 см. в 36 седмица и 3 дена.

Усмихнат ден на всички,напук на лошата ситуация. Heart

От понеделник съм в осми месец. Heart

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 09:26 от FBID10209338927021027

# 229
  • София
Борис беше единствената опция при нас, ако беше момче! Прекрасно име!

Аз ползвам възглавницата за бременни като застраховка срещу обръщане по гръб- подлагам си двете дълги страни така, че дори и да се извъртя, да съм малко под наклон. И често се будя точно така, мисля, че помага.

Има приложения за броене на ритници, отбелязваш всеки пък като го усетиш и то после ти смята в интервала от 2 часа колко пъти е било, за да не се занимаваш да броиш. Още не го ползвам, аз съм в 24+3, раничко ми е.
Също така Pregnancy plus има опция да пита коя седмица искаш да ти показва, че си - current или completed. Та на мен ми показваше завършени, сега го преместих на сегашна и ми показва 25 седмица Simple Smile да си мисля, че по-малко остава, самосугестирам се, хахах!

И аз съм изцяло за позитивното мислене, но продължавам да съм купила НУЛА неща. Количката излиза след 4 дни (1 април) и ще я поръчам, след това чакам едни мебели да сглобят и паркетчията да преодолее кпп на родния си град, където отишъл за уикенда и го запецнала новата заповед. И тогава ще поръчам от икеа леглото и разните му други неща, защото все още е строителна площадка положението.

Момичета, коя беше препоръчала тази  Baby&Mommy ФБ страница? Много приятни модели. Може ли да ме ориентира за цени, за да не влизам в излишен разговор с хората, ако са ми много високи?

# 230
Аз не исках на никой да е, но понеже с моя не стигнахме до избор му казах, че ще е Юлиан на него.Харесва ми супер много името.Децата искаха Кристиан, но на моя не му харесва той искаше ако е момиче да е Кристиана.

# 231
Добро утро!
Ние май се нагласяме за името Магдалена, въпреки че ММ предлага да е просто Маги, а аз се чудя за леко извъртяното Магдалина...
Но и не съм изключила напълно Михаела, Мадлен и Милица 😂
Незнам как ще решим 🤔

# 232
Добро утро и от мен ,
Снощи се събудих с адски болки в лявата тазобедрена става, и аз в клуба , ама интересно болеше ме от към външния край на крака . Свързвам го и с това че , вчера с малкия правихме гимнастика и аз с него , да му дам стимул пък и аз да се разкърша. Ще видим как ще е днес .
Сега си видях изследванията от вчера , пфффф всичко което трябваше да се вдигне е под долната граница , но има лъч надежда , хемоглобина ми от 98 е ече 109 , явно от толкова ръфане на спанак и цвекло има ефект.

Белисима , ще се свържа задължително с уролог , преди раждането и нас ни насочиха към тези от Пирогов , но казаха поне 30-32г.с. Името Борис ми е любимо , мисля няма нужда да казвам Wink
И ние сме го кръстили на никой , сега имаме имена за близнаците , едното ще носи буквата на мама , но ние нямаме други баби и дядовци , така че ще е на нея , пък и тя много ми помага и някак си дойде от самосебе си . Другото Борис го предложи и така си го решихме.

# 233
Добро утро!
Ние май се нагласяме за името Магдалена, въпреки че ММ предлага да е просто Маги, а аз се чудя за леко извъртяното Магдалина...
Незнам как ще решим 🤔

МАДЛЕН ❤️

# 234
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние сме готови с името. Започва с на майка ми буквата, само че аз изобщо не го свързвам, че е кръстено на нея. И баба ми се казва Кунка, ама аз със сигурност не съм на нея, въпреки еднаквите букви.  😁
И сина ми не е кръстен на никого, ние така си решихме, сърдити няма, натиск няма как да се казват децата. Все пак това си е решението на родителите. Не разбирам бабите и дядовците които се сърдят за такива неща..Ако родителите сами искат, да, ама да се чувстват длъжни, щото еди кой си щял да св сърди.. Пък май в доста семейства има драми за това, за жалост.

# 235
Добро утро!
Незнам как ще решим 🤔

МАДЛЕН ❤️
Да, много е красиво и женствено, но няма хубаво галено. Нещо не ми допада Мади 😁

# 236
  • Варна
Добро утро! ☀

Днес май чуквам една седмица от както не съм излизала навън 😂 Ама съвсем... Дори до магазина 🤪 Добре, че вчера беше готино времето и напекох корема на тераста за час и нещо. Днес може би ще обиколим блока с ММ.
Малко да помрънкам... Така ми се обикалят магазини - Айко, Икея, Мола... Искам да отида на фризьор, имам нужда пак от педикюр, че не си стигам краката да си махна ноктите 😒😒😒 Искам да отидем на ресторант, да си облека нещо готино, да се гримирам...  Искам да отидем на  къщата да сеем цветенца както всяка пролет, да си правим барбекю, да стоим на въздух, да се съберем семейството, приятелите... 😏 Толкова много, всъщност прости неща сме приемали за даденост в този живот... (feeling nostalgic).

Снощи напазарих последните неща от към дрехи за бебка. Поръчахме и чаршафчета и всички там принадлежности за сън. Поръчах и хавлийки. Изкуших се и си поръчах и от нощниците и бельото на Сгушени (наистина ги харесах много). Пък и все пак и аз трябваше да намажа с нещо 😂
Мисля, че с дрешките съм готова за първо време, даже май прекалих 🤭, ама нищо. Вече ще започвам да оглеждам за козметика, памперси, АМ (нали трябва да има за всеки случай една кутия). Ще чета какво точно се използва и след срещата с педиатърката може би ще накупя. Планирам да се срещна с нея средата/края на април и да я помоля да даде насоки за разни мазила какво да си взема. Разбрах, че или педиатъра или акушерките в родилното ги казвали тези неща. Засега съм се ориентирала към Uriage или Weleda.

Аз и друг път съм ви казвала на какво име сме се спряли, не го крием, просто много се дразнех на хората като ме питаха от 3-тия месец , сякаш това е най-важното 😂
Ще я кръстим Михаела и ще бъде нашето малко мишле ❤🐭 . Имаме си сантимент към името и изобщо смятаме, че е подходящо за нашето дете още от преди да забременея и затова изборът не е бил под въпрос. По случайност, майката на ММ е с буквата М и така все едно я кръщаваме на нея, но аз нямам нищо против. Със сигурност няма да има сърдити, просто не са такива хора нашите, но всеки си знае хората и ситуацията навсякъде е различна. 
По повод имената:

# 237
  • Варна
Ние след известни дебати стигнахме до решение и избрахме именце София Purple Heart От месеци си я наричаме така, дори и на семействата сме казали. Няма да бъде кръстена на никого. Ако беше момче, както казах може би щеше да е Борис, също нямаше да е на никого.
Гет риъл, ще ти пиша на лични за цените на нещата, които аз поръчах.

# 238
  • София
И ние сме с избрано име. То е сантиментално, обвързано с конкретни случки И хубави преживявания преди да видя положителния тест. Да допълня, че ние се борихме 5г за него.

Всъщност името е мъжкото име на майка ми, но и тя знае, че на нея конкретно не е кръстено (въпреки че аз исках да е на нея), вече другите какво ще си мислят - все тая.
Самото име лично на мен не ми допада на 100%, но всичко около идеята му, самото име, как се случиха нещата и тнт е най-хубавото на света.
Мислила съм над 3м име, което да ми харесва толкова много, че да замъгли хубавите обстоятелства, от които е породено избраното, но не измислих.

И тъй като за момче нито едно име не ми харесва повече от друго, оставам на измисленото. Само не знам как ще му казваме на галено, защото името има много галени, но всички са тревиални. Всъщност името Георги е наистина едно от най-разпространените. Не знам как да му казвам на галено. Предполагам че като го видя (малкото бузесто бебе) и ще почна да му казвам Джуджко Simple Smile

Да допълня само, че никога не съм си представяла да имам момче, особено и с това име, толкова неща в живота ми никога не си бях мислила че ще направя ... но те се случиха...

# 239
Добро утро и от мен Simple Smile

Лимонче и на мен ми липсват същите неща... направо не е реално как сме ги приемали за даденост, но сега определено ще ги оценим. Дано скоро падне карантината и да можем спокойно да се наслаждаваме на всеки ден.

Момичетата, които сте купили шишета, стерилизатори и нагреватели - може ли да ме ориентирате коя марка и какви сте взели. Знам само, че е хубаво да са стъклени, но има толкова комплекти в интернет на авент и томи типии и не мога да разбера кой точно ще ми трябва от начало.

Помня, че някои от вас бяха поръчали бебефони - може ли да ми кажете също от къде? Май беше от али експрес, но с ММ се чудим кой модел, поне да знаем че е тестван и е хубав Simple Smile

И нашите родители не са такива, даже майка ми ми разказва навремето как моите баба и дядо са се сърдели и са правили физиономии. Сега се смеем заедно с нея и ме подкрепя напълно в избора ни - да сме независими и самостоятелни в него, което за мен е много важно. А и аз не съм фен на това децата да се кръщават на някого...

Белисима страхотно включване. Аз обичам дългите чаршафи, както ги начричаш, особено изпълнени с толкова информаия. Евала, че не сте суеверни, аз съм по-скоро някъде по средата и все не смея да правя каквото и да било - покупки, ремонти и тн. С всичко подхождам плахо.
Стискам палци при теб и Пенка всичко да е наред с бебчетата. Щом докторите не са притеснени и има варианти, значи всичко е наред и живота продължава с пълна пара Gift Heart

Уигзи и ние бяхме избрали това име, но дъщерята на братовчед ми е кръстена така и не че това ни спря, но онзи ден разглеждах имена и от нищото споменах Дария и ММ му светнаха очите и каза дааа това е. Супер ентусиазиран и щастлив. И значението на името е нещо като "дар от Бог" (или само дар), което за нашата дългогодишна тежка история някак си идеално пасва на дългочакането ни бебче Yellow Heart
Та вече и ние си я наричаме по име - с нетърпение очакваме да гушнем нашата прекрасна бебка Дария Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт