Отговори
# 240
И ние сме избрали име. Всъщност дъщеря ми си го беше измислила още преди 2-3 години, когато започна да иска сестричка. Постоянно рисуваше картинки на семейства с две момиченца и пишеше нейното и избраното име. Като й казахме, че ще си имаме бебе, беше на седмото небе и след това говорореше само за сестричката Вяра. А ние дори не знаехме още пола. В началото с мъжа ми не бяхме супер ентусиазирани за името и дори лекичко се опитвахме да я подготвим, че бебето може да има друго име. И така до онази втора морфология, когато дни наред не можехме да си намерим място от притеснение. И тогава просто писах на мъжа ми, че бебето си остава Вяра, защото името носи много положителен заряд, измислено е от другото ни детенце и аз наистина искам да вярвам, че няма да има никакви проблеми, синдроми и усложнения. И той беше съгласен с мен. Отделено, че сме си я направили на годишнината от сватбата ни (17.09), а пък за каката разбрахме на тази дата няколко години по-рано, та някак името си беше предопределено  Simple Smile

# 241
  • Варна
Брайда, вашето име също попада в моите топ 3 за мъжки имена Joy Наистина има доста галени, но на мен най ми допада Жорко. Джуджко ще е първите месеци, ами после? Grinning
Дрийм, ето че някой път името наистина има значение, важно е и какво се влага в него. Heart Аз бях поръчвала видео бебефон от Али от немски склад, но предвид сегашната ситуация и затворените граници, не знам кога биха ти изпратили, ако си поръчаш като цяло, не само от там. Моля те да кажеш как ставаше скриването на текст Grinning
https://m.aliexpress.com/item/32835063133.html?spm=a2g0n.orderli … 906e7a&is_c=N

# 242
  • София
Брайда, вашето име също попада в моите топ 3 за мъжки имена Joy Наистина има доста галени, но на мен най ми допада Жорко. Джуджко ще е първите месеци, ами после? Grinning
Дрийм, ето че някой път името наистина има значение, важно е и какво се влага в него. Heart Аз бях поръчвала видео бебефон от Али от немски склад, но предвид сегашната ситуация и затворените граници, не знам кога биха ти изпратили, ако си поръчаш като цяло, не само от там. Моля те да кажеш как ставаше скриването на текст Grinning
https://m.aliexpress.com/item/32835063133.html?spm=a2g0n.orderli … 906e7a&is_c=N
Така е, джуджко ще е за в началото хахах ами това после ме яде Simple Smile
Сигурно ще е Жори, Жоро, Жорко ... просто стоя и не мога да си представя да го казвам на моето момченце все още.
Самото име за голям човек ми харесва, просто за дете ... ама ще свикна Simple Smile всичко около него се случи толкова магично... Simple Smile

# 243
Уигзи благодаря за линка, който си ми пратила Rolling Eyes

Скриване на текст става, като сложите съдържанието на текста (снимка) между [ spoiler ]  текст или линк на снимка [ / spoiler ]  

Като няма разстопния никъде в скобичките. Сложих разстояния, за да може да се визуализира, а не да ми скрие това, което пиша Simple Smile

# 244
Нашето ще е Иван на таткото, сигурна съм, че ще умре от щастие, казала съм му, че аз ще кръстя сина ни както реша Simple Smile

# 245
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus

И на мен ми липсват страшно много нещата, които Личночето е изброила Cry Нямам търпение всичко това да отмине. Не мога да си представя да родим и да не можем да се разходим с бебчетата в парка с новите колички Blush много ще се депресирам!

За шишетата - аз купих само 2 стъклени на Авент, 120мл и 150мл. Искам да кърмя и не смятам, че ще ми бъдат необходими повече на първо време.

За името ние все още се колебаем между 2 - 3, помагайте Joy искаме да е кръстено на таткото Ивайло - та се чудим между Ивайла, Ивон и Изабел. Като 1вото е най-точно и всяко следващо все повече се отдалечава Joy

# 246
  • София
Имам познато момиченце Ивайла, много нежно име, казват й Иви, супер сладко звучи, детенцето е много красиво и миличко. За мен това име и много добро Simple Smile

# 247
Ние за името си стиснахме ръцете след ранния скрининг. Аз се бях насочила към 2 варианта, но не ги бях споделила с ММ.
Като излезнахме от прегледа, той каза “Аз знам как ще се казва бебето” и посочи едно от двете имена. 😄 Та аз съм доволна.
Няма да кръщаваме на никого. Даже първата буквичка е на мен и на никой друг от родата.

AniBannani, на мен най-много ми допадна Ивон от тези трите. Simple Smile
Но и Ивайла е много красиво.
Само Изабел ми е малко по-претенциозно, поне за моя вкус. 🌺

# 248
  • София
AniBananni, сестра ми се казва Ивайла, ето защо това име ми е топ от твоите предложения. Иначе имаме приятели, на които момиченцето се казва Ивон и на нея много й отива. Имаме и приятели с момиченце Ивая, още една възможност 😊

Мисля, че по-рано бяхме говорили за бебефони и се оказа, че и по българските сайтове има същите бебефони като в Алито и като ги намалят идват на същата цена като с доставка от там.

Не знам за вас, но аз вече изперквам вкъщи. Много не смея вече и да излизам сама, защото преди няколко дни, докато бях навън ми стана много лошо, щях да припадна. Добре, че бях с мъжа си.
Хубаво беше, че той си остана няколко дни вкъщи и се отдадохме малко един на друг ( за това и не съм се включвала, но ще ме извините 😊). Но сега той пак си е на работа, а аз пак изперквам сама вкъщи...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:10 от engruseva

# 249
Ей колко хубави имена се събраха в темичката Heart
И София ми харесва много, и Магдалена, Михаела, Дария, Вяра.. Георги и Иван пък са толкова обичани и познати по нашите ширини. Мъжкарски ми звучат и двете. На първо време и Джуджко е супер сладко за галено Smile Денислав се казва братовчед ми и името много му ходи -  високо, стройно и красиво момче на 16 год. Blush
Ще пропусна някой, ама важното е, че са все хубави имена. Няма извращения, тип Франческа-Пенка и Ванюуел, с които много се забавлявам в една друга тема тук за странни и необичайни имена Smile
Важното според мен е името да не е компромис нито от страна на майката, нито от тази на бащата. Направи ли се такъв компромис, това е началото на големи проблеми и после все единият съжалява.
Амели и Пенка, като казахте, че по-голямото дете е измислило името, се сетих за един случай, споделен в тази тема с шантавите имена - момченце Олаф, кръстен така от голямата си сестричка, фенка на Ледено кралство Joy Така съм се смяла на това...

Деси, имам една приятелка, която си кръсти дългоочакваната дъщеричка с името Магдалина. На мен лично ми звучи много нежно и красиво. Освен това Магдалина се води, че е оригиналното име, а от него възниква Магдалена. Което и да изберете, все звучи хубаво.

Пенка, запомнила съм аз, че твоето момченце е Борис, веднага ми направи впечатление още първия път, като го спомена Blush
Ние това име го избрахме още на първия ден, в който разбрахме от пренатеста, че чакаме момче - 11 ноември. Аз имах цял списък с имена и вечерта ММ като се прибра от командировка, започнах наред с предложенията. Първото беше отхвърлено тутакси и на момента с бурна реакция Smile На второто предложение - Борис (което даже харесвам повече от първото, ама не знам защо така ги подредих) се оказа, че точно като е пътувал сам в колата от Пловдив, си е мислел за това име, но е решил, че аз няма да се съглася, защото имам една баба Борислава, а заявихме категорично никакво кръщаване. Аз обаче не правя никаква връзка между Борис и Борислава. Имат съвсем различни значения и произход - едното е старо българско име, другото е славянско. Та след като се оказа, че по едно и също време сме си мислели за едно и също име, приехме това за знак свише, та така ще се казва Blush  Съвпадение е само, че първата буквичка е всъщност моята. А като споделих на майка ми името, се оказа, че тя навремето си е мечтаела един ден, ако има момче, то да се казва Борис. Още по-мило ми стана.. Няма момче, аз съм й единствено дете, но сега ще има внук с това име.

Дриймче, ние взехме бебефон от online4baby. Марката е американска Summer - https://www.online4baby.com/summer-infant-sure-sight-20-digital- … by-monitor-camera. Тук все още е на тази цена, а това е най-ниската, която открих. Пробвахме го, ще ни свърши идеална работа. Повече от това не ни трябва. Има и доста по-скъпи, с по-голям дисплей и т.н., но на мен ми се струва излишно да се инвестират повече средства. Използвахме услугите на Габко като превозвач.
Нагревател и шишенца взехме на Tommee Tippee. Шишенцата са само 2 и то от големите - едното е от серията Anti-colic (пластмасово), другото е стъклено, забравих серията. Имам намерение да кърмя, затова няма да купувам повече засега. Ако се наложи, тогава.

Гласувам за Ивайла Wink Ивет също ми харесва.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 13:01 от bellisssima

# 250
Разкошни имена сте избрали всички, момичета! И аз като Белисима се радвам, че няма някакви изкелеферчени...
Ние също поръчахме видеофон от Online4baby.com, на марката summer. Но взехме този с две камери, малко с перспектива така го измислихме Simple Smile Сега сме сложили едната камера в детската на каката, тя е на седмото небе, че я наблюдаваме Grinning. Доволна съм от качеството, картината е хубава и на нощен режим, чува се чудесно, има опция talk back, която много ми харесва. Батерията на тялото също издържа доста.

# 251
Шишета взехме на авент, също и стерилизатор. Нагревател за мляко поръчахме също на Авент,но все още чакам да го доставят.
Не съм взела стъклени шишета, всъщност защо е по-добре да са стъклени, ако може някой да каже?
Явно сега и стъклени ще поръчвам, след като бързам толкова много с покупките 😄 💐

Големи вкусотии приготвяте за хапване, браво момичета. И аз обожавам да готвя. Нещо като хоби ми е.. Най-вече съм по месенето, но сега с тези болки в таза отбягвам да го правя 😑 имам чувството, че ще започна да накуцвам вече пфу 😳

И още нещо да попитам, преди доста време някой беше споменал за група във фейсбук, ако може да ми кажете как да се присъединя и аз 💐
Приятен ден 🍓

# 252
  • София
МАДЛЕН ❤
[/quote]
Да, много е красиво и женствено, но няма хубаво галено. Нещо не ми допада Мади 😁
[/quote]

Деси, едната ни приятелка, на която даже миналата година й кумувахме с ММ, се казва Мадлена. Ние се познаваме от 5 клас и аз си й викам Мадленче 😊, но много от др й приятелите и мъжът й й казват на галено Маги 😊

# 253
+1 за Ивайла Blush
Много хубави имена сте избрали всички!
Вяра, София, Михаела Heart Eyes
Много лесно ми се струва за момиченце Grinning
Ние както съм казвала и преди не сме избрали име, но Борис ни е в топ 3. Антоан и Максим са другите. Като Антоан ми е фаворит, но свеки е Анна, а аз не искам да е кръстено на никой. И въпреки, че ние ще си знаем, че не е на нея ск представям как всеки път ни питат как се казва бебето, казваме Антоан и отвръщат "Ааа на баба си Ани".. странното е, че ако беше момиче щеше да е Алиса и грам не ми е минавало през акъла, че е с нейната буква.. Grinning
Стерилизатор и нагревател взех на Авент, но не за друго просто ми попаднаха изгодно. Шишета имам две на Нук-стъклени, малки и голямо + 1 анти колик от един семинар.
За видеофон се чудя в този така Огромен апартамент дали изобщо ще имам нужда Joy Може би по-нататък като дойдат едни щастливи дни и можем да пътуваме някъде.

# 254
Ивайла много ми харесва, Ивет също, Ивон...
Мадлен също е хубаво име.

За момиче много харесвам и Алис, Кристин, Карина, Каролина, но са с буквите на свекърите, та дори не сме ги коментирали...
Борис е страхотно име, Георги също, но за него съм пристрастна, понеже мъжът ми се казва така.
Аз съм взела само две пластмасови шишета на Авент, иска ми се да кърмя като миналия път, а тогава и толкова ми бяха излишни, но да има.

Общи условия

Активация на акаунт