Отговори
# 360
  • Plovdiv, Bulgaria
Ох, дребния ми изкара акъла.. от много чекнене паднал от спалнята, отивам кръв има. Докато се ориентирам какво се случва, мислех че зъбите са отишли.. Оказа се, че си е прехапал и 2те устни. Как го е направил, не знам.

Наредихме си пъзела иначе днес, пак ще се чудим сега какво ново да мислим за занимания
Скрит текст:

Получих имейл от супердок да ми напомнят за часа ми утре, там пишеше, че ЖК са отменени, но не и прегледи, каквото и да значи това. Утре преди прегледа ще се чуя и с доктора, но все пак писах имейл и на самата болница. От там ми върнаха, че при тях консултациите си оставали, а не беше така предната седмица. Дали наистина няма общо с това, че болницата е частна? Но пък консултациите са си по каса де. Не знам, ще видя утре да ми потвърдят и да ходя, че повече от месец и половина не съм била вече..

Сутиени ползвам и аз спортни, не само сега, а принципно. Сега съм взела от h&m такива, но черни. Много са ми удобни.
Скрит текст:

Имам от този тип също, имаше такива и в лидл.  Също е удобен.
Скрит текст:

Имам и такъв, но е момента ми е малък и не знам, ще успея ли да го нося изобщо,  иначе много ми харесва като модел.
Скрит текст:

Взех ги като имаше коледните намаления, бяха на смешни цени тогава.

# 361
Пеперудена, поздравления за хубавия преглед!
От коя страничка поръча нещата?

# 362
Здравейте,
аз тези дни сериозно се бях изплашила. Събота цял ден ме болеше корема ниско долу и звънях в болницата и ми предписаха по телефона магнерот и нош па 3 пъти по 2. Почнах да ги приемам и гледам да лежа, в неделя намаляха, а днес е още по добре - но сега се чудя до кога да ги пия по тази схема. Страх ме е и да мърдам много от леглото. Ако някой се следи в Надежда, може ли да ми сподели как приемат сега там.
За шишета взех всичко на Томи Типи - електрически стерилизатор, шишета, ръчна помпа, залъгалки и лъжички.
За АМ ми бяха препоръчали поне за началото да използвам това, което дават на бебето в болницата. Така направих с първото бебе. Като ни изписаха взех една кутия за всеки случай и след като не успях да кърмя почнах с АМ - даваха Фризолак, като след първия месец го смених с хипоалергичната разновидност по съвет на педиатъра. Не знам дали, защото използвах само 1 вид АМ или беше просто късмет, но бебето не е имало никакви колики или проблеми с изхождането.
За имена сме се спряли на Лилия за госпожицата. Иначе аз много харесвам Василена за момиче, за момче Ангел и Боян бяха варианти.
Sneji* - за киселини,  АГ-то ми изписа Bianacid neo 4 пъти по 1 при нужда , но откакто го купих не съм имала и не знам дали действа.

# 363
Амели,
Страничката е Rosee s.lajnica
Има адски много снимки и варианти и можеш ти да си избереш десените,не е нужно да поръчваш по снимка или модел.Аз примерно исках само чаршафи ,без олекотена завивка.Само 2 обиколника,а не за цялото креватче и точно определен размер и цветове.Отделно и поръчах органайзер с джобчета,който да е отпред на решетката и да закрива дупката,която се получава когато матрака е на най-високото ниво.Много е отзивчива,дава идеи и изпълнява желания😊
Качвам една снимка на комплект,има го в 4 цвята,като го видях се влюбих🥰

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 15:48 от Peperudena

# 364
  • София
Гет Риъл, Лимонче мерси за мненията. Условията са да започва с "Р" и завършва с "А". Има време, ще помислим, може и като я видим на живо "сама да ни подскаже" кое да е. Иначе за чужденците - фамилията ни е Мерджанови , сещате се колко е забавно Grinning а за изписването и на българите им е трудно та съм свикнала със спелуването Satisfied

Гет риъл , за йогата Бети ми звъня и каза, че има вариант да се ходи на индивидуални посещения на цената на групово. Все повече започва да ми липсва движението и "чашата таратор" , но за съжаление такъв момент уцелихме. Лятото Heart Flowers Sunflower Nature High Brightness Flowers Tulip твоя господин явно е успял да замине щом купуваш контакти

Лимонче, браво за цялостното състояние. И аз за втори път съм с Кандида. Първия път слагах Силвържин, а сега с Гиназол ще трепя. изписа ми ги двукратно през седмица, че нали с антибиотик бях миналата седмица. Надявам се да е за последно и за теб Simple Smile

За тоновете вече ходих, АГ каза през две седмици на тонове и преглед. Нали съм в Щерев , не са забранени. Едиствения минус е , че не пускат придружител, а мм свикна всеки път да е с мен и сега му е кофти. Нямам търпение за ФМ в четвъртък, за да изляза с хубавото чувство , което е описала Пеперудена Heart

За киселините още ми помагат сурови бадеми. Надявам се така да продължава Simple Smile

# 365
Аничка, мога да подскажа с едно име, т.е. моето има - Ренета. Има хубаво значение, а и е малко по-рядко срещано, чужденците не са имали проблеми с произношението му (освен в ударението, но това е бял кахър 😄). На галено ми казват Рени 😊

Момичета, много хубави неща споделяте от прегледите (е, освен Кандидата, но повечето от нас я имаме, а. аз специално дори и не съм пила антибиотик и пак я имам)! Лимонче, щом вие сте станали над кило, то и нашата госпожица трябва да е толкова... Аз се ориентирам по теб като цяло 😂 Бързичко растат тези мъничета, дано и занапред да са толкова изпълнителни 🥰

Бях на преглед при гастроентеролог, малко повечко се напрегнах, защото трябваше да влезна в болницата без ММ и чаках близо час в едно тясно пространство, в един коридор, през който минаваха всякакви хора, но се успокоявам, че коронавирус в тази болница не би трябвало да има (Онкологията в Дървеница). Хората ме гледаха доста учудено какво прави бременна жена там, а аз в един момент даже се разплаках, защото ми беше много притеснено, а и гледките и разговорите на тези около мен бяха ужасни. Както и да е, прегледа мина много добре, страхотен специалист се оказа докторът, търпеливо ми разгледа всички изследвания и накрая ми огледа коремните органи доста прецизно (поне 30 минути май ме гледа, само се надявам да не сме навредили на бебка, но той ме успокои че ехографа е същия като на АГ прегледите и да не се тревожа). Всички органи са отлични, няма нищо ненормално в тях, но сега се чудим откъде идват завишените ензими и след 10 дни ще пускам нови изследвания + всички хепатити + Епщайн Бар + Цитомегаловирус (дотук за всичко съм се изследвала през бременността и нямам отклонения, но все пак той иска да провери) + разни антитела. Поне се успокоих, че нямам нещо критично опасно и ще дишам спокойно 😄 Малко ми е гузно, че се разхождам по болници точно сега и че подлагам бебето на стреса който аз изживявам, но какво да направя - това си беше належащо 🤷

И аз съм със сутиени от ХМ и си ги нося с кеф. Много са удобни, като моите са отпо-спортните модели 😊

# 366
  • София
Омче, добре че си отишла, важно е да си спокойна и да знаеш, че важните неща са ок.
Ренета е сууупер! И Рената, ама Ренета е много звучно.

Аничка, тук си е още Wink просто строителните неща са си мои 😁 Бети ми звъня, ама сам не е гот!

П.П. Лилия много ми харесва!

# 367
  • София
Pandora23, Лилия е прекрасно име за прекрасна госпожица. Иначе Ангел ми е любимо мъжко име, все пак мъжът ми се казва така 🥰 Като се шегувахме с кумовете, да дадат предложение за име, те предложиха да кръстим и бебето Ангел ( тяхното детенце се казва като баща си ). Ама ние не сме фенове на такова кръщаване, а и Ангел Ангелов Ангелов щеше да ни дойде в повече 😂

Аничк@, Ралица е от имената, които много харесвам, свързвам го с приятелка и невероятни спомени 😊 Също като Лилия ми е от любимата цветна тематика 😊 Сещам се и за Румяна и Радина, които влизат във вашите условия 🥰

# 368
Ясно. Нямам представа какъв размер да си поръчам.. До сега винаги съм си купувала най-малкия размер Grinning Откакто съм бременна нося спортни сутиени, защото предните ми стягат, обаче като съм ги гледала в магазините тия за кърмене винаги ми изглеждат огромни Rolling Eyes
Ще гледам да лежа по гръб, за да видя, дали на бебето му е ок. Защото и вечер ми е много удобно да спя по гръб, но не знам дали е ок за бебето ми (заради вена "Кава"). През първата бременност помня, че също можех да спя по гръб, май докрай и всичко беше наред с бебето.

Frest, аз днес бях на ФМ и специално попитах за спането по гръб, понеже имам опасения, че спя 50/50 по гръб и на лявата страна. Докторът ми каза "Нищо! Не се притеснявай за излишни неща." Естествено и ти си питай, но временно да ти дам успокоение от днешно мнение Simple Smile

# 369
Привет!

Някой като спомена H&M, хоп и аз си поръчах от тези сутиени за кърмене, само дано съм уцелила размера. И мои приятелки споделят, че са много удобни. Покрай тях забърсах и няколко рокли и сметката стана огромна. Дано като дойдат не всички ми харесат, за да мога да върна нещо Grinning

Оммм, добре че си отишла. Аз бих направила същото. Не си е работа да си стоиш у вас и да се притесняваш.

И аз си харесах чаршафчета, но от другата страничка, която бяхте споменали Baby & Mommy. Трябва само да се обадя да ги поръчам.

# 370
Привет 🌞

Днес във Варна времето е страхотно (18 градуса ми показваше на телефона). Поразходих се до ЛЛ и аптека и вървях пеша, баир нагоре към вкъщи. Заболяха ме доста кръст и крака, но определено се чувствам освежена от разходката.

Сутринта звънях направо в регистратурата на Медицинския център в АГ и ги питах дали тази седмица ще се провеждат ЖК. Казаха, че ще се провеждат и щом имам час за утре - да си ходя както сме се разбрали с акушерката. Аз още и не бях записана за ЖК по ЗК, а днес ходих до ЛЛ да ми издадат направление тип 9, дадоха ми и за обременяване с глюкоза, но сега като се замислих вече съм 29+4 г.с.  А обременяването май до 28-ма се правеха. Ще питам утре АГ да видим дали да го правим този тест.

Много съм възмутена от здравната ни система в България. Колкото повече се сблъсквам с прегледи, изследвания  тук, толкова по-болно ми става като правя съпоставка със здравната система в Турция. Там аз не плащам отделно здравни осигуровки за себе си, а се възползвам от на ММ осигуровките. Достатъчно е само един от семейството да е осигурен и по този начин всички членове се възползват напълно безплатно от здравните услуги в държавните болници. Има електронна система (аз имам приложение на телефона) от където можеш да си запазиш час при който лекар искаш без да ходиш при ЛЛ.  Може да си следиш резултатите от изследванията онлайн. До сега какви ли не изследвания изчанчени не си пусках, включително и разни ДНК PCR тестове, витамини и др. и не съм плащала нито стотинка. Лекарствата (антибиотици, витамини и др. ) са супер евтини - не излизат повече от 20-30 лири (10-15лв).
А тук всеки един си плаща отделно по 25лв/месец и накрая повече от половината неща пак си ги плащаш. Ето днес даже за едно обикновено и елементарно изследване за урина трябваше да се разкарам до аптеката за да си купя сама контейнерчета и глюкоза.
Преди не ми правеше впечатление всичко това, но сега много се отчайвам като се сблъсквам с тези неща. И това е само една малка част от недостатъците в системата ни. Дано в най-скоро време да се подобрят нещата и ние да сме на ниво някой ден като в другите страни.
Избрах да дойда да раждам в БГ, защото с ММ живеем временно заради работата му, в едно много забутано градче, разполагащо само с една болница и плюс това сме само двамата и няма кой да ми помага, а и след май месец не понасям климата там (температурите стигат до 48 градуса).

Как разбирате, че бебето хълца? Вчера усетих нещо като пулсиране на едно и също място ниско в корема , в продължение на 5мин. Дали е хълцало?

Връщам се назад да ви чета.

# 371
  • Plovdiv, Bulgaria
Обременяване може да се прави и по-късно. На приятелка в 32 седмица и откриха гестационен диабет. Не е казано само и единствено до 28 седмица.

Хълцането си е като пулсиране, да. През няколко секунди, за няколко минути. Дребния повече хълцаше, сега това също хълцоти ама по рядко, за Сега де Simple Smile

# 372
И аз ще си поръчам сигурно комплект чаршаф с ластик и калъфка, органайзер и гнездо. Ми мн яки неща има

# 373
Да побутна малко темата, че скоро не е писано 😄 Днес ми дойде количката и съм изключително щастлива. В крайна сметка поръчах Cybex Mios и кошница за кола Cybex
Qloud z. Мислех да изчакам намаленията покрай Великден, но като видях, че в някои сайтове се изчерпват и пише, че няма и да има наличност се постреснах и юруш поръчах почти всички по-големи неща. 😄
Това е количката
Скрит текст:
А това е със столчето
Скрит текст:
Тези дни сглобих и почти всичко от детската, остава ми само утре да докарат последния скрин, да го сглобя и смятам да ви се похваля и с цялата детска стая 😊 е... поне откъм мебели. Края на тази седмица може би ще отида с майка ми до другия апартамент да вземем бебешките дрешки, които са останали от племенниците ми, че и от мен. Каквото става да се запази и да знам какво имам да купувам от тук нататък.
В петък бях на преглед при АГ и следващия ми преглед го насрочи за края на април, който ще е ФМ. Каза ми, че до тогава трябва да реша какво смятам за раждането - коя болница, с избор или без избор на екип, тъй като тя не изражда, също и че ако така се задържи положението с вируса, да забравя зарраждане в часта болница 🤷♀ Та момичетата от Варна, къде се ориентирахте за раждане, ако сте мислили за това?
За името на бебето говорихме с мъжа ми още преди да знаем пола и според него беше рано. Аз основно за женски имена мислех, като че
ли по-лесно ми беше, но ММ беше сигурен, че ще е момче. Казах му, че ми харесва Виктория или Виктор и когато разбрахме, че ще е момче, той каза, че ще е Виктор и това беше окончателно от негова страна. 😄

# 374
  • София
Писах сто пъти днес, ама е важно:
Понеже си започнах куфара за болницата, заради трите ношници с копчета отпред по цялата дължина, реших да прегледам списъка и да нахвърлям в куфара и каквото друго има налично. След което се оказа, че трябва да отида до санитарна аптека заради баба ми и така и така бях там - извадих списъка и .... неприятна изненада. Превръзки за родилки имаше останал само един размер; еднократни гащи - две опковки Л и една М (купих една Л); непромокаеми лепенки за секциото - в трите аптеки имаше по един общо от трите размера, които търсех, та събрах колекцията; многократни чаршафи имаше малко на брой и ограничени размери.
Та, без паника, но ви препоръчвам да се спешим по отношение на чанитите за болницата.
Егати, май ще започна да купувам и неща за детето, поне тези за болницата...

Редакция: става дума за трите самитарни аптеки на Иречек, срещу Пирогов. Там до сега съм намирала всичко

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 21:17 от get_real

Общи условия

Активация на акаунт