Отговори
# 570
Момичета от 1 час поддържам кръвно 130/90 130/80 120/75 ... 120/85
АГ не ми отговаря. Чудя се да ходя ли до спешното в Надежда? Нямам идея какво да правя

# 571
  • София
Дриймче, според мен не си за спешно, но помня че и преди имаше проблеми с кръвното. И аз бях с колебания в стойностите и предпочетох хапченца в минимални дози, за да не позволяват такива пикове. Лягай и почивай, утре го мисли Simple Smile

# 572
Не съм вдигала никога долна над 80 и никога не съм задържала :/
Но АГ ми отговори и каза нищо да не правя. Да го проследя утре и да й пиша. Снощи не се наспах и цял ден съм с главоболие, но надали е от това. Дано утре се нормализират нещата

# 573
Dream, не знам дали помниш, но и аз имах притеснения около кръвното.
Според мен си направи консултация с кардиолог. Дори АГ да не ти даде направление, отиди на частно. Аз вече изключих кой от кой град е, но ако си от София, Пловдив, Варна, все имате страхотни специалисти.
Аз доста се успокоих след като си направих консутация и още на следващия ден кръвното ми започна да влиза в обичайните граници.
Възможно е сега от притеснение да го вдигнеш още повече. Аз моето го мерих през 15-20мин буквално и накрая ръката ми беше синя от маншона. Разбирам те много добре в момента.

# 574
Галеона аз ходих преди месец и половина. Не установи причина кардиоложката. Каза ако поддържам над 130/80 да пия допегит. Трябваше миналата седмица да отида на втори за профилактика и екг, но не отидох тъй като с тази пандемия сигурно са се и отложили... Малко ме беше шубе да чакам на опашки в св. Екатерина с тази корона.
Просто днес не намирам причина да съм го вдигнала 🤔 а го меря всеки ден или през ден

# 575
Dream, ако кардиоложката е споменала за взимане на лекарства над определени граници е добре да се консултираш още веднъж.
Защо не пробваш по телефона да се чуеш с нея. Сигурно ще разбере, че болниците не са най-доброто место за бременни сега и ще ти даде напътствия.
Виж дали не може да пиеш и нещо успокоително - чай от мента, някакви слаби хапченца на билкова основа. Възможно е да не се усещаш и да вдигаш кръвно на нервна почва.
Аз при себе си забелязах, че кръвното ми се покачва вечер, когато вече съм мнооого наядена, а не съм успяла да отида до тоалетна. Съответно коремът ми е пред пръсване.

# 576
Dreamche аз съм с високо кръвно почти постоянно,не се тревожи изобщо 130/80 не е толкова страшно аз вдигам по 150/90 160 няколко пъти това е страшно, допегит можеш да пиеш половин хапченце при такива случаи веднага го сваля и проблема изчезва аз съм на терапия и добре ми се отрязява , даже не ти трябва цяло , половинка ще ти е достатъчна и то само при такива кризи Simple Smile

# 577
Мелдим мерси за съвета Hug
Аз все пак се разбрах с кардиоложката да се видим днес. Допегит не съм пила досега, само един път взех 1 преди преглед, но пак ми измериха високо кръвно и после на второ мнение беше ок хаха
Сега като станах първото нещо беше да хвана машинката и пак първо мерене 129/83 и второ мерене 119/70. Странна работа. Пак се вкарах в моя ужас с кръвното, че даже цяла нощ кошмари сънувах направо не са за разказване Confused
Ама то душичката няма какво да ми я отпусне. Това е най-големия проблем хаха
На теб АГ какво ти е казала за кръвното 150/90... постоянно ли трябва да взимаш допегит или само ако го замериш такова

# 578
  • София
Дриймче, иди на лекар непременно - за да се успокоиш. Кръвното най-често се качва от стрес, човек се стресира, че се е качило и става затворен кръг. Кардиологът ще го прекъсне, ще видиш 🌞🌞🌞

Вчера бях на ЖК+преглед. Много съм доволна 25+1 - 690 гр., всичко в норма (+/-, разбира се, но това е нормално);

Притесненията за тромбофилията ми поотпаднаха малко, тъй като расте с добър темп и нямам стареене на плацентата.

Притесненията за захарта също, защото растежът не е диабетен, а равномерен, а водите са в норма.

Завъртяла се е с главата надолу, но както каза И тази лекарка - това не спира да мърда, може още сто пъти да се превърти.

Отне й сума то време да хване кръвотока, защото само се въртеше, а когато спря да се върти, започна да си стиска пъпната връв точно на мястото, на което тя я захващаше с апарата.

Ще трябва да отида пак след 2 седмици по-принцип, но на 22 имам час при Марков за ФМ, ако нямам оплаквания преди това, може и направо при него.

Трябва да си запиша и час при Чавеева, та се чудя как да ги съчетая.

Моята си АГ приема вторник и четвъртък, тя ще иска да ме вижда всяка седмица през май, така че май ще е все едно кога точно до 32 г.с. ще го запиша. Сигурно някой понеделник или петък.

Само да задържа до след 34...

Мисля да започна да купувам неща на нея вече. Ще изчакам още 1-2 седмици някъде.

За нощниците съм ви писала, че купих три гигантски размер от пазара, дадох ги на шивачка да ми направи копчета от горе до долу, за да са лесни за смяна след секциото и след това ще ги изхвърля. Който не е минавал през коремна операция и му предстои секцио - да си предвиди много лесни за събличаме и обличане дрехи - нощница с копчета, голяма мъжка памучна риза, нещо такова. Понеже не ползвам ношници и пижами, спях си преди максимум по една фанелка, като ме оперираха се оказа, че съвета на проятелна ме спаси. Изкарах с три много големи ризи. Които обаче сега няма да са много големи, хахха.

За кърменето - ако се получи. Като се познавам - няма да стане, обаче ще си дам шанс. Ако не се получи - няма да се измъчвам. Имам позната с четири здрави, прави деца. С първото се измъчи към 2 месеца, депресии, умора, самообвинения. Следващите само ги пробваше. Кърми успешно до 6 месец само третото. Най-малкото сега е втори клас. От нея знам - психиката на майката е най-важна. И съм си го приела за врую, за да не се обвинявам, че няма да дам най-доброто. Ще дам най-доброто, което мога.

Днес времето се оправя Simple Smile 🌞☀🏝

Пожелавам ви много хубав ден!  🌺💖🌼

# 579
Здравейте, включвам се доста късничко в темата, надявам се, че не е проблем. Не можах да изчета всичките ви теми, но ще се радвам да споделяме опит. Аз очаквам втори син, с термин 27.06 Simple Smile Първородния става на 2г. май месец. Две много различни бременности и общо взето съм в очакване на неочакваното.

# 580
Добро утро, момичета!
Снощи си правихме "среща" с приятелки, така се отплеснахме, че съм легнала към два и сутринта се поуспах за работа.
Дрийм, според мен се виж с кардиолог, за да се успокоиш. От кръвно не разбирам, твоето не ми изглежда чаак толкова високо, но ако специалист ти го каже, ще ти стане по-добре.

# 581
Привет, има ли ранобудни?

Деница, страхотна стая! Много нежно и красиво, точно като за бебенце! Heart Eyes

Амелие, браво за задържането на килцата. Аз стабилно си трупам, но за Великден ще разпусна и ще си хапна от всички вкусотийки, които предлага празникът.

Момичета, вие подготвихте ли си багажа за болницата вече? Повечето от вас са напълно готови с всичко и се чудя кога трябва да е стегнат сака? Все си мисля, че има още време, но то си върви и не чака. В началото на 9-ия месец май трябва всичко да е приготвено, за да сме спокойни.

ШукМ, надявам се съвсем скоро нещата да се оправят! Наистина най-важното сега е да сме живи и здрави, а с другото - ще се справим някак.

Туци и КПМ, здравейте и добре дошли!

АниБанани, дано бебка се завърти. Има наистина още време, преди съвсем да й отеснее "квартирата". При мен се беше завъртяла главично още от 5-ия месец.
Чувала съм, че редовното движение помага на бебка да се завърти. А за раждането естествено на бебе със седалищно предлежание е рисково. Може би има и доктори, които биха опитали. Да споделя, че ММ е бил седалищно и свеки го е родила естествено. Но тя е била много млада и изобщо не е знаела за опасностите. Според мен, трябва да се вземе информиран избор заедно с доктора, който ще провежда на раждането.

От месец-два много се наливам с вода. Но не на сила, а ми се пие. Понякога изпивам повече от 3 литра на ден. А преди бременността едва се насилвах да изпия по 1,5 л. Но сега трябва да поддържаме себе си и бебетата добре хидратирани.

Тара, а каква е причината да ти откажат да ти издадат болничен! Много безотговорно от тяхна страна!

Дриймче, как си? Сега виждам, че си била с кръвно снощи? Понякога и наливане с течности помага. Галеона и Гет Риъл са прави, от притеснение също може да вдигнеш повече или да поддържаш тези стойности.

Гет риъл, много се радвам! Нека бебето да расте и да си стои на топличко! Хаха, стиска пъпната връв... А някъде в интернет бях попаднала на снимка от ФМ, където бебето направо дъвчеше пъпната връв и аз онемях Joy

Хубав ден и от мен! Наслаждавайте се на слънчицето, че с тия обрати на времето... Flowers Bouquet

# 582
  • София
Аз багажа скоро няма да го стягам, защото някои неща си ги ползвам, не ми се купуват специално нови джапанки, нова кърпа за тяло, нови тоалетни принадлежности.
Поръчала съм всичко което нямам, имам списък и дори да се наложи някой друг да го стяга, ще го стегне.
Всичко за бебето - помпа, шише и тнт трябва да е стерилизирано...
Генерално ми е мноооого рано за стягане.
Може в 36-37-ма гс да взема да сложа в куфара всичко което не ползвам, да стерилизирам и тнт и накрая само несесера с тоалетни принадлежноти, джапанките, сешоара и тнт

# 583
Има ранобудниии Simple Smile За стаята-благодаря ! А иначе аз също още не съм се приготвила за болницата.. мисля че е малко рано,относно нощниците ,не искам да купувам нещо скъпо,просто няма смисъл,тъй като не съм свикнала да спя с такава и така..

# 584
Гет_риъл, поздравления и на теб за хубавите резултати, дано да задържиш положението поне до 34та седмица, както искаш.
Пламъче, аз още не съм стегнала моя багаж. Имам всичко необходимо, но мисля да го стягам чак след средата на май. Ранично ми се струва преди това и не искам и него да го подритвам из нас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт