Отговори
# 405
FBID, и моят съвет е да не се самолекуваш с Утрогестан.

Няма,да,щом всички лекари казват,че всичко е наред. Ще се консултирам с лекаря,който ще ме изражда другата седмица. Проблемът е,че много чета. Sad

# 406
Здравейте, мамчета! От известно време хич ме няма, но Ви следя на всеки час, но аз като нищо не разбирам и гледам да попивам от вас! Вкарвам се постоянно във филми и по-добре да не пиша, освен ако не е нещо хубаво, разбира се! Такааа, ние с бебка сме добре... От известно време имам менструални болки и пиех магнерот и нош-па 3х2 за контракции, но вече само магнерот 3х2 до следваща консултация за сега. Отделно нали все се оплаквах, че кашлям много (5 месеца) до миналата седмица не се спрях, та чак сега ми излезе високо ЦРП и вече приемам Аугментин и  смея да кажа, че май съм добре Grinning . И най-важното, днес бях при проф. Марков на последна ФМ и той каза, че всичко с беболинка е идеално и няма никакви забележки! От днес започва пазара, в 5 сайта кошниците са ми пълни и ме чакат.... Grinning Така, че момичета стягаме се, малко остана и ще си гушкаме сладките бебчета, не зависимо от ситуацията, в която се намираме, някога ще им разказваме какво е било и ще се смеем!!! Стана дълго, но пък одавна не съм писала, така че ми е простено Grinning :*

Успех на всички, които им предстоят прегледи и да се радваме само на хубави новини!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 15:10 от Veron4ita

# 407
FBID, когато бях на ФМ при д-р Чавеева я попитах за дължината на шийката ми и тя ми каза, че е около 3см, измерена с коремния ехограф, но ако искам по-точно измерване, то трябва да ми го направи с вагиналния ехограф. Е, с втория ми излезе 4.3см., така че може и просто да не ти я е измерил с голяма точност тъй като го е направил с коремния 😉 Изчакай си прегледа и помоли за вагиналното измерване за да си спокойна, а и това може да ти спести излишното прилагане на Утрогестан.

АниБанани, за кетоните не мога да се включа, но ето че Брайда и Галеона са дали своето компетентно мнение, а на тях можем да се доверим 😉

Уигзи, изследванията ти са перфектни според мен - и хемоглобина ти в чудесен, и протеина, и тромбоцитите са ти ниски, и билирубинът ти пада, което е напълно в реда на нещата, а и чернодробните са ти идеални 😊 Бъди спокойна поне откъм този фронт!

# 408
Аз съм фен на пи-малко възможни изследвани показатели, че накрая в психиатрична клиника ще влезна....
Уигзи какъв е проблема с това изоставане на някои части? На мен на всеки преглед ми мерят всичко и винаги има някое което енпо-напред, друго по-назад и досега не са ми казвали да има проблем?

# 409
Дриймче, и аз минавам на твоя принцип, че иначе съм се запътила право към лудницата 😂

# 410
Омче абсолютно. Аз вече съм с единия крак там. Сега с тея болки в кръста си записах час за масаж за бременни (от страницата на др. Сигридов препоръчвани), както и писах на АГ-то, който е нормален и ми отговаря, а не тая по ЖК, на която плащам 1000лв, за болките в кръстта и ми каза да си сложа свещичка профенид - нестероидна, противовъзпалителна и болкоуспокояваща...
Наистина не знам защо не можем е така да сме щастливи и да се радваме на живота, като в момента ни се случва най-хубавото нещо... За това е виновен и интернет и докторите - колкото и да помагат, вече почвам да си мисля че толкова и вредят !!!

# 411
Преди две години, сестра ми беше бременна (роди на 23г.) и сякаш летеше - нищо не я притесняваше, беше станала един голям непукист и си се радваше на живота. Е, така си мислех че ще бъда и аз, но уви - годините и опитът ми оказаха влияние! Питах я днес тя дали е имала някакви притеснения или страхове за бебето по време на бременността и тя ми каза, че не е имала въобще такива мисли, но и не е чела абсолютно нищо! Спомням си, че си се доверяваше на следящия АГ и никаква повече информация не търсеше. Ядеше си каквото й се яде, пийвала си е по някоя глътка бира, дори и цигарка е подпушвала от време на време (в никакъв случай не казвам че одобрявам последните две неща) и не се спираше да работи. Ето сега си имам уникално прекрасен племенник в резултат на нейното спокойствие 😄

# 412
Привет момичета. Аз вчера от обяд съм със страшни болки в кръста, долната седалищна част и болката слиза и по предните връзки на краката до колената. Или е прещипан нерв или някакво страшно възпаление. Едвам ходя, въобще и днес няма подобрение от вчера Sad
Чета в интернет че няма лечение за това и някакви упражнения да мъча и толкоз... Направо от нищото ми се ппяви вчера, както си бях супер, къпах се, простирах и изведнъж почна яка болка и до вечерта не можех да ходя Sad
Направо не знам. Някоя мама има ли масажист за бременни - пише, че е желателно да се посети специализиран такъв, а аз няма да изтрая още дълго 😣
Аз съм така повече от седмица , като вървя куцам ,а вечер като легнем за да се завъртя на една страна или карам ММ да ме обръща ,или се хващам за таблата на леглото и се набирам . Ужасно е и болката става по силна и по надолу към крака . Мажа се с магнезиево олио ефект не виждам .

# 413
Веси виж какво съм писала 2 коментара по-нагоре. Взех си свещичка, която АГ ми предписа и утре съм на масаж за бременни

# 414
Момичета, какво ви спокойствие.
Аз постоянно съм на тръни - за кръвотока, за тромбофилията, за кръвното, сега за протеина.

Днеска явно след взимането на кръв ми премаля малко и цял ден не ми достига въздух и мине замаено. Хапнах няколко парчета шоколад, защото често ми помага при такива ситуации.
Сега ще се притеснявам за кръвната захар!
Благородно завиждам на момичетата, които са хладнокръвни и спокойни. Аз откровенно си признавам, че не мога.

# 415
  • Варна
Според мен хладнокръвието се свързва с това колко и какви проблеми си имал  преди това. Когато човек не се е сблъскал с нещо винаги отстрани му се струва лесно и чак смешно. Ако обаче си преминал през някакви проблеми със забременяването, проблеми през бременността и т.н тогава няма как да си сложиш розовите очила при все, че и лекарите с които си се сблъскал по пътя са те разочаровали.
 Абе всеки си гледа “неговата камбанария”щото ситуацията при всички е различна.
Не винаги всичко е в настройката 😊
Аз гледам да се доверявам въпреки всичко на това, което ми казват лекарите , но пък от друга страна има неща с които се хващам сама, че прекалявам, но само аз си знам от къде ми идват страховете (както и всяка друга от вас и знае нейните).  А пък, ако нещо ми кажат лошо (както ми се случи скоро, знаете) тогава съвсем откачам.
Истината е, че наистина трябва да сме малко по-над нещата, защото в крайна сметка ние не сме болни, а сме бременни, но няма как не ни се случва постоянно да сме бременни 😂

Аз искам да попитам тези от вас, които се следите при един лекар и ще раждате при друг кога мислите да посетите лекаря при който ще раждате?
Моята АГ ми казва, че тонове се записват след 34 седмица и трябва тогава да потърся лекаря при който, ще раждам, а при срещата ми с въпросния избран лекар, той ми каза да ходя при него в 30-та седмица, за да започнат записват тонове. Отделно от това имам наблюдение, че във въпросната болница където ще раждам уж , започват да следят тоновете по-рано. И се чудя малко...

# 416
  • Варна
Омче, благодаря за разчитането на резултатите ми Grinning
Аз също смея да кажа, че изобщо не се ровя, не чета и не се вгъбявам, до момента в който доктор не каже, че нещо не е наред. Тогава естествено започва едно притеснение, неспокойство, докато не чуя, че нещата отново са в норма и всичко е наред. Но наистина всеки гледа от своята камбанария, колкото по-малко си преживял, толкова по-малко тревоги и притеснения имаш.

# 417
Привет и от мен!
Аз вчера бях на ЖК, платена при следящия АГ. Бебка е 1350 гр. в 29+0 седмица. Обърнала се е главично, въобще не съм усетила кога. Аз съм плюс 15 кила и доктора ме смъмри с право, но няма сега да се вкарвам в излишен стрес и заради това.
Имах записана ФМ в Марковс при д-р Атанасова, за петък 3.04 в 11.40ч., но освободих часа понеже не ми се пътува до София в тази ситуация. Казвам го за мамите, които нямат насрочена ЖК и могат да се възползват от свободния час.
Много хубави имена сте избрали. Аз обичам кратки имена, в идеалния случай с 5 букви. Синът ми се казва Павел, на никого не е кръстен, макар че на свекъра името започва с П. За бебка сме се спряли на името Елена ❤️

# 418
Ето, че вече съм готова с основните мебели в детската.
Скрит текст:

Остават ми рафтчета, картинки и аксесоари, но за тях не бързам.
Ommm, всичко съм сглобявала сама, но аз като цяло обичам да сглобявам мебели (гардероби, спални, шкафове) 😄 Има си упътване и ако си го следваш няма да имаш проблеми. Особено икейските мебели са лесни за сглобяване. Честно казано малко ме хвана мускулна треска на краката от клякане и ставане, но мисля че добре се раздвижих тези дни. 😊

# 419
И аз да се отчета 😁

Днес бях на ЖК видях си бонбонката, всичко и е наред отговаря си на седмиците 27+5 и е тежка 1кг. Плацентата е добре и всичко общо взето АГ ме успокои, че всичко се развива нормално и си отговаря на седмиците. Утре ще пусна кръв да видя как е хемоглобина, витД и кръвната захар. Преди месец и половина бяха под нормата, а кръвната захар малко над долната граница, ще трябва да си хапвам повече сладко 🤭. Спокойна съм като цяло, просто исках да чуя от АГ че всичко си е наред и че вече е станала 1кг. Не съм имала притеснения, но и аз съм с нормално протичаща бременност, е разбира се имам малък проблем с щитоводната жлеза, но и съм доста над нещата и това не ме притеснява. Напълно съм наясно, че не може всичко да ти е наред.Лемънс напълно съм съгласна с мнението ти!

Относно пъпчетата още не ми е щтръкнало, но и моето си е доста завъртяно, забелязах днес че се бели малко. 😂

Относно ЖК, аг-то писа че съм с оплаквания, а не просто профилактичен преглед всичко си мина по здравна каса 1 лев не съм платила. Според мен си зависи много и от АГ и дали се опитва да направи нещо за пациентите си.
Тонове не сме записвали, бях толкова развълнувана🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️, че ще ми се състои прегледа че забравих да я питам от кога ще започнем.

Общи условия

Активация на акаунт