Отговори
# 540
Adria, моят беб честичко си опъва краката до главата. По същият начин, изпънати и на челото. 😄
АГ не е казал да има нещо притеснително е позата. И мен ми беше странно, даже картинки гледах за това, как стоят бебетата и имаше и на такива “акробати”.

# 541
  • София
Моето от 14гс си крие лицето с крак или ръка или с двете, постоянно е така.
Имам само една бегла снимка на физиономията му и това е, а ходя на ехограф през седмица, сметнете колко много прегледи са това.

# 542
Момичета, относно кърменето, съм решила, че искам, но ако нещата не се получават - няма да насилвам нито бебка, нито себе си. Би трябвало да е естествен процес, без насилие.

Уигзи, много красиво гнезденце! И аз днес ще поръчам от някои от двете фейсбук странички, които споделихте. Много ми харесаха нещата.

А аз тъкмо се прибирам от Пепко. Накупих някои неща. Но общо взето размерите за новородени са изчерпени. Взех няколко пелени, клинчета, шишета, подложки за кърма, превръзки за след раждането, биби и др. дреболии. Мисля, освен гнездото, днес да направя една поръчка и за ношници от Моник и два сутиена за кърмене от H&M.

# 543
Пламъчеее, честито за новите покупки! Страхотно си се заредила. 🌺
И ние си имаме Пепко в Стара Загора, но се намира в един от търговските ни центрове и съответно не работи, доколкото мине известно.
Ако продължи това извънредно положение до “не знам си кога” майче и няма да проработи скоро.
Вече обмислям и аз да си поръчам 2 нощнички от нета, че поне това да имам, но не знам как да се оправя с размерите. Аз съм някъде м/у  S-M, но като чета тук, някои модели са доста уголемени.

# 544
Brayda, това, което разказваш ми се струва много тъжно. За мен неща като естествено раждане и кърмене са просто препиръчителни, далеч от задължителни. Ако стане - супер, ако не - здраве да е. Майчинството/родителството за мен се състои в съвсем различни неща. Познавам жени, които са повече от страхотни майки на осиновените си деца и макар да не са ги раждали (естествено) и кърмили са успели да ги направят хора 😁
Аз се надявам да родя естествено, най-вече защото се ужасявам от упойките. Иска ми се и да кърмя до 6я месец, но не много повече 😁 Не се виждам да кърмя на публични места. А вчера четох темата за кърмене и се ужасих какви неща се очакват от мен....Подозирам, че родата ще има повод да ме оплюва как не си кърмя детето. 😁 Но пък съм дала 190 лв.  за помпа, трябва да си избие парите сега... Ще гледаме, даже не ми се чете много по тази тема...Горкото ми дете...

Момичета, тези от вас, които си стоят вкъщи... Не знам как се справяте, аз всеки ден търча между двата апартамента, имам доста неща за вършене. Вчера от работа се прибрах директно вкъщи и вечерта едва спах заради болки в тазобедрените стави... Това обездвижване ще ни донесе ядове ми се струва.

За килограмите не се притеснявайте толкова, бебетата също растат и им влияят. Отделно, че нашите майки масово са качвали по 20-30 кг и са оживяли. Особено за тези от вас, които започват от 40-50 кг. Аз от вчера съм +8, остават ми 4 до края, иначе АГто ще има да ме бие 😁 Иначе съм от пухкваите, пъпът ми няма намерение да изпъква за сега. Стрии обаче имам в изобилие, все едно съм качила 80 кг. И един ден са бледи като леко зачервени, друг ден са дълбоки резки...Подозирам, че вече само цели бански ще си купувам. Но ги очаквах и ги приемам (с натежало сърце).
Вчера получих нощницата от Сгушени. Много ми хареса модела, размерът ми пасна чудесно, но другата, която си харесах е изчерпана и не знам дали да чакам или да се ориентирам към друг модел... Оо, материята не е кой знае какво. Поне не за тези пари. От H&М съм си взимала много по-евтини и със същото качество. Сега обаче не намирам нищо подходящо там.
Оо, днес има 20% намаление на детските серии в H&M. Бях си казала, че спирам с дрешките, че май станаха доста... Но ще се разровя за последно 😁

Wigzi, гнездото е страхотно. Нямах намерение да купувам, обачееее 😍 Май ще падна безславно...

И да си и мрънкам! Аз вече краката едва си бръсна, за триъгълника-абсурд! А с това извънредно положение кола маска скоро няма да видя... Не знам какво да правя. Освен да си уредя тайна среща с козметичката 😂 Ще трябва да я излъжа някак.

А ако знаете снощи какво ми се случи. Събуждам се към 4-5 часа, въртя се в логлото и по едно време усещам коремът ми да пулсира. Равномерни удари, наподобяващи пулс, но бавен.Не знам какво е това и съответно се паникьосвам, че нещо се е случило. Та държа си ръцете на корема и изведнъж бебчо започва да си ме подритва и да се върти... Та успокоих се, че е добре, нооо... Така ли ми се струва или това дете се гаври с мен? 😂

# 545
Галеона, Брайда, благодаля за включването относно позата, поуспокоих се. Някак ми се видя като,че се е заклещило, така изглеждаше, това ме попритесни. Като ви чета, май само моите нощници струват по 7 лева бройката. 😁🙄 Ама аз не нося такова, не мога да търпя, та ги взех колкото да родя за багажа и после ще ги хвърлям. Аз съм фен на пижамите-зимата дълги, лятото с къси.🤗 Цундоку, това да не е прословутото хълцане на бебето, което си усетила? Аз май не съм усещала нито с първото, нито сега. Пък може и да е имало, а да съм го приела като ритничета, незнам.

# 546
Adria, възможно е. Не ми се беше случвало до сега. Бебето е с главата надолу и понякога усещам едни къркорения ниско долу, мисля, че това трябва да е хълцането, но не съм сигурна...

# 547
Здравейте,момичета  Simple Smile Аз съм Цвети и чакаме малкият принц на 15 юни. Следя с интерес вашите публикации и желая здраве на всички мами и бебчета! Simple Smile

# 548
Момичета, аз съм в шок, пратиха ни имейл, че ще ни редуцират заплатите от 01.04, сега се ядосвам, че не излязох болничен...въпреки, че той едва ли ще ме предпази

# 549
Момичета, аз съм в шок, пратиха ни имейл, че ще ни редуцират заплатите от 01.04, сега се ядосвам, че не излязох болничен...въпреки, че той едва ли ще ме предпази

Болничният може да се издаде със задна дата.

# 550
Ако си пуснеш болничен сега,без прекъсване,няма да ти се отрази на майчинството и не си закъсняла.Побързай.

# 551
  • София
Галеона, Брайда, благодаля за включването относно позата, поуспокоих се. Някак ми се видя като,че се е заклещило, така изглеждаше, това ме попритесни. Като ви чета, май само моите нощници струват по 7 лева бройката. 😁🙄 Ама аз не нося такова, не мога да търпя, та ги взех колкото да родя за багажа и после ще ги хвърлям. Аз съм фен на пижамите-зимата дълги, лятото с къси.🤗 Цундоку, това да не е прословутото хълцане на бебето, което си усетила? Аз май не съм усещала нито с първото, нито сега. Пък може и да е имало, а да съм го приела като ритничета, незнам.

Тия нощници по 7лв от къде ги взе и дали са хубава материя? Под хубава рязбирам да не се провлачи и свие от прането.

# 552
Здравейтге , няколко дни не можах да пиша , че имахме лоша случка в семейството и ми беше сдухано.

Но пък поръчахме столчетата за кола , които днес трябва да дойдат, а също и за количката ми се обадиха , до края на седмицата и тя ще е в магазина в Хасково , та малко се разведрих с тия покупки. Днес излезнах да покупки , да глътна чист въздух , през маска , че и с филтър в нея , хаха

Гледам обсъждали сте много теми , няма как да се включа по всички , но да кажа за кърменето , аз кърмих Борис 9 месеца , като първите 6 беше само на кърма , и често го оставях на майка ми да излезна да свъша нещо /роден е Ноември и не ми се мъкнеше бебе по студа за всичко/ . Та се е случвало да се цедя , за да й оставя мляко за следващото хранене , еми не отвикна , не ми намаля кърмата или нещо такова. Никога не съм се доизцеждалал , въпреки че Борис се нахранваше само от едната гърда.  Другата не я изцеждах. По принцип е хубаво да оставяш бебето до последно да суче, защото в началото кърмата е по - водниста ,а по- хранителната е по - назад . Цедях единствено нощно време , защото той спеше по 6-7-8 часа и нямаше как , че ставаха буци и боляха и за да не стане по - зле , цедях да облекча положението , кърмата замразяавах, и я давах в случаи когато го оставях на майка ми и нямах време да се цедя , така че всичко е въпрос на създаване на навик. Гърдите ще произвеждат толкова мляко , колкото ги научите че има нужда , а това подсказва самото бебе.
Относно миенето , миех ги , но и кърмех със силиконови зърна , защото съм с плоски зърна ,а  никой не ми каза тази подробност и още в родилното си докарах рани и неприятности.

Стрии нямам все още ,нокорема ми е изпънат на макс и мисля , че скоро и аз ще имам .

Снимките ви са страхотни , нееее вие сте страхотни Heart

Дриймче аз поръчах от Джордж и Маталан , но ми ги прати моя приятелка , ще дойдат с Европът 14 кг. ми е пратката до в къщи ми е 29 лв .
Бодита поръчах от една жена от Хасково , само че са на примарк, ми 7 бодита са 21 лв. май идват по - евтино от сайта директно да се поръчват, аз обаче държах и на фърст сайз .

От към дрехи мисля да се спра , сега да подготвя , нещата за пъпчета и мазане за мен и малките и май 70% ще съм готова по списъка .

# 553
Няма да ми се отрази на майчинството, чудя се как да избегна намаляването Simple Smile
БТВ повечето дрехи съм ги купувала от ибей, там има много дрехи на Джордж, некст и т.н.

# 554
ShukM, много неприятно е това с намалянето на заплатите. Има една тема тук “Майчинството счетоводно”. Там има доста адекватни момичета (мисля, че работят ТРЗ) и ако питаш, ще те посъветват или поне ще ти кажат може или не може да се избегне това намаление.
Момичетаа, аз направих първата поръчка на дрешки от H&M.
Поръчах 56 размер - 5 бодита с къс ръкав, 5 клинчета и 3 пижамки.
От размер 50 поръчах само едно комплектче с Тигър от Мечо Пух. 😄 Евентуално за изписването.
Чудех се дали да взимам и бодита с дълъг ръкав? Вие какво мислите?

Аз съм супер зиморничева и това винаги ме е дразнело. Все ми е студено. Изобщо не искам да изнежвам бебо и да го навличам ако няма нужда. Да не стане и той като мен, да трепери, защото вънка не е 30 градуса. 😄

Общи условия

Активация на акаунт