Отговори
# 585
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Аз съм на линия от 6 часа 😂
Деница, много хубава стаичка Simple Smile И ваничката много ми хареса, даже я гледах в Айко, че още не сме купили и сигурно ще вземем такава.
Добре дошли сред нас на новите момичета, видях , че няколко писахте вчера и днес Wink Ама не ни четете само, ами се включвайте също Simple Smile
Дрийм, и аз мисля че си се притеснила повече, но (както и Амели ти е казала) си е друго лекар да ти го каже, така че отивай!
Гетриъл, всички стискаме палци за твоето бебче да си стои на топло поне до 34седмица.
Аз още не съм приготвяла багаж, защото не знам какво ще ми трябва. Взела съм си само нощниците, но чехли, хавлии и такива неща, ако трябват няма да си взимам нови.  Аз съм лесна откъм багаж, Единственото наистина тъпо е, че трябва хубаво да помисли за този багаж, ако продължи това извънредно положение, няма да има как бащите да ни носят каквото сме забравили, защото нали не ги пускат в болниците, ама това за сега са само някакви мои си вероятности, да се надяваме, че ще е приключило всичко до тогава.
 За бебка вече съм почти готова. Мислим следващата седмица през някой ден да отидем до бебешката борса за козметика, памперси, кърпички и тн. Правя си списък в момента и май това е. Simple Smile

# 586
Мами,добро утро! Имам въпрос за миналите ФМ,както и тези на които тези дни им предстои- забранени ли са придружителите,поради ситуцията? И още един за тези,които ще правят ФМ при Борислав Иванов,Плд- организирали ли са добре часовете,че да няма струпване на хора,миналия път чаках поне 40 мин,но ори това положение,не знам дали да си го причинявам..

# 587
Добро утро. Аз съм почти готова с багажа. Снощи към 7 отскочих до ДМ. От там взех мокри кърпи, превръзки, подложки, травел разфасовки на шампоан, душгел, антиперспирант. Общо взето има всичко там. У дома имам мини сапунчета, метнах всичко в един несеср. Нощници имам и кърпи и чехли,  тия дни изпирам, изглаждам и бутам всичко в сака. За бебето имам биберон с кутийка и връзка и шише за водичка, трябва да ги стерилизирам. Остават ми памперси и някакви дребни работи като зарядно и други. Искам да го приготвя и да не го мисля. Че е рано, рано е. Ама не се знае. Дано не ми се наложи преди 9 месец да го грабвам. Но психически ми е по-спокойно да ми е готов и при нужда просто да го взема. Към багажа да питам понеже съм забравила. Имам граждански брак. Копие от него и копие от лк на мм ли се носи за да се запише бебето?

# 588
Здравейте,
Добре дошли на новите попълнения от мами в най-готината група. ❤️
Няколко дни ви изпуснах и едвам наваксах с четенето. Видях снимки на красиви мами и много сладки и уюутни детски стаи.
Радвам се на всяка една за хубавите новини след прегледите и ми е мъчно, когато прочета, че имате болки или проблем. Дриймче спокойно 😉 всичко ще бъде наред.
Аз онзи ден бях разделечила границите на кръвното 145/75. В главата ми лумкаха барабани. Оправих се с чаша кисело мляко и равна лъжичка канела. Не се наложи да пия Допегит.
Стая на бебка не сме правили, защото искам първите 8-9 месеца да е в нашата стая. Което значи, че имам още почти година, за да я обзаведа.
За чанта за родилното имам всичко, но мисля да я стегна след като влезна в 8ми месец.
Пуснах изследвания и някои стойности като д-димер и тромбоцити бяха скокнали. Доки в понеделник ми се обади ме извика за преглед вчера, за да провери какво се случва. Всичко е наред ❤️ и бебка е 1,300 в 28г.с. Разпитах я за много неща. За сега ще изчакаме с решението в коя болница да раждам.
Адриа1904 трябват ти 2те лични карти и свидетелството за брак. Мисля, че трябваха оригинали.

# 589
  • София
Адрия, вчера четох изискванията на Надежда, искат копие или оригинал от сключения брак плюс копие на личната карта на бащата.

За тези, които нямаме брак искат нотариално заверено, че детето е припознато, но то се прави след раждането.
Тоест ражда се, дава му се име и в това удостоверение се вписва, че бащата припознава детето с име хххх.
Дано положението се попромени до тогава, защото нотариусите не работят (само спешни и само с уговорки...)
Преди го предлагаха и в болниците това, но май в това извънредно положение са спрели тази услуга.

# 590
  • София
Добро утро и от мен в този слънчев ден Flowers Bouquet

И аз съм в клуба на ранобудните от 6часа, че ставах до "офиса" и после няма заспиване. Напоследък ставам по два пъти и нещо не мога да си наглася графика Grin
Вчера бях на третата ФМ , всичко е наред с девойката, кръвотока се е подобрил, даже не знам какво се дължи. Върви си точно за седмицата , 30г.с. 1500г. За радост няма да е бебе гигант като брат си и имам някаква възможност за нормлно раждане. Трябва да ходя обаче на контролен очен за раждането, а сега в Александровска грам не ми се стъпва.
Хайде и аз да кача една снимка Hug
Скрит текст:
Nightorchid, аз бях без придружител, по коридорите всички бяха самостоятелни, на много места ограничават, но звънни за всеки случай на място да провериш Simple Smile

За болницата нищо не съм оправяла, защото трябва да нося образно казано само паста и четка за зъби. Отделно дори в Майчин дом знам, че може да ти оставят чанта долу и някой ти я качва, та съм спокойна в това отношение. Ще се оправим, да не се налага толкова рано.

Гет, радвам се, че всичко върви по-план Heart вчера Чавеева беше в доста хумористично настроение, посмях се доволно, дано и ти така я хванеш Simple Smile

И нашата девойка няма да си има стая. Първо ще е в спалнята, а като порастне малко ще я преселим при батко й, който няма търпение, че сме обещали легло на два етажа.

На мен сега на главата ми е ремонта и нямам търпение да видя стаята готова вече. Толкова много планове имам за нея, а сега не е като да мога да купувам каквото и да било Grinning за бебето първоначалните неща сме ги взели, гледах още нещо да взема от Джордж, но мнооого бедно. Яд ме е за Некст, ама каквото такова.. тамън някой спестен лев .

Хубав ден и мнооого положителен Simple Smile

# 591
Добро утро, момичета! Леле как бързо минава времето, вече говорим за багаж за родилното Blush аз днес си чакам нощничките да дойдат. Направих и една малка поръчка от HM, уж за бебето да има нещо, ама главно сутиени и бикини за мен пак Flushed като свършат навсякъде дрехите ще му шия дрехи от моите накупени рокли и сутиени май Joy
Деница, супер е стаята! Честито!
На новитр момичета - добре дошли!
Дриймче, стискам палци всичко да е ок. Аз също имах 1 ден с по-високо кръвно, а моето по принцип е пред умирачка винаги 90 на 60, така че като видях 125 на 80 ми прилоша. Пиши после да кажеш как си.
Може ли линк за ваничката? Сгъваема ли е?
И сега да се оплача... От 2-3 дни хич не съм ок. Отпаднала съм и ми е лошо. Нищо конкретно не ме боли, но ми е като в началото общото неразположение и вчера за 1 бройка щях да повърна... Има ли някоя, на която са й се върнали гадните симптоми от началото? Confused

# 592
  • София
При мен ми почнаха киселините, но всички разрешени лекарства за тях са със захар, нишесте или нещо подобно, което аз не мога и не трябва да консумирам. Та стискам си палци да не става супер зле положението.
От тия киселини вече няколко пъти пропускам и без това оскъдното ми хранене.

Днес съм и аз на преглед, ще искам и секрет да пуснем. Аз мисля ФМ да си я запиша чак за 32-ра седмица, за когато знам че се вижда най-добре всичко. Проблема е, че ако отида при лекарката, която искам, тя ще реши, че искам да раждам при нея хах и сега се чудя как деликатно да се получи и дали ще може.
Просто не знам при кой друг да отида на ФМ. Тази лекарка работи във Фемина, а аз там много често ходя при нея, така че не мога да отида при друга там. Ще помисля, поне часове лесно се записват, особено като 32-ра при мен е след 4 седмици.

# 593
Добро утро ,

аз предния път с Борис преди да родя , няма да ви казвам как се бях презаредила с дрехи , сега малко по-ограничено , но за мамите с първи деца е напълно разбираемо , тъй че не виждам нищо лошо. То всичкото е от мерак  Simple Smile

Дени много хубава стая .
Дриймче , за твое успокоение направи консултация , но аз все си мисля че при теб има малко и психологическо напрежение относно кръвното и това те притеснява. Спокойно всичко ще е наред :*
Ани дано се обърне бебка , моите и двамата за 20 дни се завъртяха от главично в седалишно , все още им е широчко и си го позволяват Simple Smile

Риълче ти си нашето силно момиче и знам че ще гушкаш здраво и доносено бебе на финала Heart
Аничка , много сладка бебка  Heart

# 594
Здравейте и от мен Simple Smile

Честита пролет малко на патерици! Simple Smile

Минахме с бебо трета ФМ при проф. Марков и съм много щастлива. Просто няма такова щастие като ти кажат, че бебето се развива добре и не вижда нищо притеснително. Единствено пъпната връв му се беше омотала, но каза че не е притеснително. Макар на мен да ми се струва ужасно....чували ли сте нещо за това и как така се омотава и се размотава .. Sad
В 30-та седмица тежеше 1480 гр. , върви една седмица напред и аз ли не разбрах, но май термина ми се е изместил със седмица или вече е на 06.06 Simple Smile Аз най-вероятно ще раждам секцио и ако всичко е наред и сме здрави края на май ще назначим дата. Сега се чудя за датата, защото таткото е на 27.05 Simple Smile ще видим, има време.

Багаж за родилното и аз не съм приготвяла, но понакупих необходимото онлайн. Обожавам да се шматкам по магазини, а не да пазарувам онлайн и това сега не ми носи такава наслада.

Поръчах нощница още една с халат от Сгушени, но беше без копчета и смених поръчката за една рокля, с която се надявам да бъда на изписването. Нощницата я смених, защото след секцио някой писа, че е по-добре да си с копчета и имам една риза мека, мисля тя да ми е като втора нощница.

Искам да занете, че си ви чета и много ми помагате и радвате. Пожелавам на всички да родите здрави бебета и по-малко да се тревожите, макар и да осъзнавам, че във времето в което живеем сега е доста трудно.

Прекрасен и слънчев ден, мили дами Simple Smile

# 595
Гет риъл страхотни новини. Стискаме палци да удържиш бебчо на топло максимално дълго. Иии не те виждам на първа страничка, да не съм те изтрила?

Хънимама суперррр. Е така като мине прегледа ти иде да скачаш от щастие. Това е най-готиния момент, така че почвай да пазаруваш и радваш на бременността с пълни сили ❣

Пенка за дрешкитр майка ми се опитва да ми вкара разум да не купувам много неща и че дрехите няма да свършат... още повече че бебчовците растат като гъби и може някои неща които сме взели да не ги нисят повече от 2 седмици 🤣

Аничка честито и на теб. Само такива новини до края 💐

Иначе днес бях при др. Чилингирова на вторичен преглед - много спокойна и симпатична жена. Много ми харесва. Направи ми ехокардиография и всичко и нещата са наред, но затова че вдигам кръвно ми засили дозата на аспирина на 150мг, както ми изписа 2х1 Дусофарм и ми каза ако при 2 мерения поддържам една от границите по-висока от 130/80 да пия по 1 допегитче. Доктор Богданова, следящата ми АГ, се съгласи с терапията, но каза че не е съгласна да се засилва още терапията без отклонения в биохимията и кръвната картина.
Ще си пия хапченцата и това е. Вторник съм на преглед - май ще е 3тата ФМ така че нямам търпение да видим какво се случва и с бебка.

Хубав ден мамчета. Аз отивам да си купувам хапчетата 😬

# 596
Момичета, за кърменето да ви кажа, хубава е нагласата, че ако не стане, не стане и няма страшно. Но...за който все пак има желание да кърми, само на единици щастливки им се получава от първото засукване и е безпроблемно. Обикновено си има 2-3 седмици зор и просто трябва малко да се стиснат зъби. Казвам го за информация само, разбира се

Също за багажа за болницата, няма смисъл отсега да стерилизирате нещата, защото са стерилни мисля само 24ч след това

# 597
  • Varna, Bulgaria
Чантата за родилното мисля да я подготвя в началото на май. Аз така или иначе съм с термин 23.06, но с планово секцио ще раждам най-вероятно началото на юни, та имам време. И аз мисля, че не би имало проблем, ако забравим нещо да ни го донесат до регистратура. Поне преди две седмици така носиха на една родилка в МД и сестрите казаха, че ще го предадат.

Нямам търпение вече и аз да подредя детската стая, но в момента е полу склад, полу спалня на девер ми, който би следвало скоро да се мести в друг град. Надявам се май месец да я подредя. Освен леглата и гардероба не сме вземали някакви други специално детски мебели за сега, а ще караме с каквото има.
Аз се притеснявам за педиатъра. Искам да е ЛЛ. Такива се намират трудно, обикновено не приемат нови пациенти, а сега с това положение няма как да се обикаля, да се търси и да се говори лично. И с това ще се занимавам другия месец и дано да имам късмет.

За документите и аз вчера четох, че се иска копие от ЛК на съпруга и копие от брачното свидетелство. Освен това направление, картона от бременността с всички изследвания и личния амбулаторен картон май. Това в случай, че раждаш не при следващия те АГ, а при друг.

# 598
Момичета, какви термометри сте избрали за бебетата? Обикновен електронен, галиев, безконтактен?

# 599
Мами,добро утро! Имам въпрос за миналите ФМ,както и тези на които тези дни им предстои- забранени ли са придружителите,поради ситуцията? И още един за тези,които ще правят ФМ при Борислав Иванов,Плд- организирали ли са добре часовете,че да няма струпване на хора,миналия път чаках поне 40 мин,но ори това положение,не знам дали да си го причинявам..

Здравей, бях миналия понеделник при него, чаках 5 мин (може би просто късмет), но нямаше други хора в чакалнята, а и в самата болница беше доста пусто, като на вратата те посреща една жена в скафандър и те дезинфекцира. Според мен спазват мерките добре, аз бях спокойна. Дано съм ти помогнала с решението 😊

Общи условия

Активация на акаунт