Декември 2020 - Тема 1

• 23 833
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за информацията.Звучи добре,ще го мислим.

# 601
И за мен БХС, е абсолютна стъкмистика. Дори съм в голяма чуденка дали да го правя този път, защото имам не една и две познати, на които обърна света за нищо. По-скоро съм негативно настроена към него.  
При мен миналия път, всичко беше в добри стойности. Много се бях ядосала тогава, защото за да ме запишат на ЖК в Надежда го изисквахаз
За Пренатест, сега моята АГ го спомена, като възможност, но каза, че на нея не й се вижда необходимо на този етап, аз да си реша. Обмислям го като вариант, честно казано, ще видим...

На никого не сме казали. Искам да си изкарам спокойно първите месеци, без някой да ме мисли, повръща ли ми се или в извънредното положение съм добре и тн.
Тъкмо началото на юни влизам в 4-ти, та смятам идеално ще стане 🙂

# 602
  • Sofia
И на мен това БХС ми се вижда някакъв въздух под налягане...

Иначе доколкото прочетох, общо взето пренатестът върви 500-2000 лв., в зависимост колко неща искаш да изследваш.
Според лекарите, до които аз съм се допитвала, си заслужава само вариантът за 500 лв, който е за Даун + пол. Останалите синдроми Едуардс, Патау и т.н са с груби дефекти в плода и няма как да не бъдат открити при ехографско изследване. При Даун по-има вероятност за грешка , защото маркерите, които се следят при прегледите са несигурни. С това бебе ще направя БХС, защото влиза в цената на морфологията, но независимо от резултатите, ще направя и пренатест.

# 603
И аз мисля да правя прена тест, и изобщо да не правя БХС и амниоцентеза ,ако се стигне до там .Имам една бременност преди 5год ,която е с неуспех бебето беше с ВСМ и знам ,че сега ще ме подложат на всякакви изследвания .А докато стигна до ФМ сърцето ще ми се пръсне от притеснение да не се повтори този ужас .Надявам се ,че всичко ще е наред този път 🥰

# 604
  • София
жанинчето, много полезна информация даваш ! Hug

# 605
Не знам дали някоя от вас е чела или пък може и повечето да сте чели книгата “ Ако бебетата можеха да говорят” на Мириам Сежер. За мен и трите й книги са страхотни и силно ги препоръчвам на тези, които не са ги чели.
Мисълта ми е, там много интересно е подхованато това с този тип изследвания.. реално ако рискът за Даун да кажем е много висок, ти още неродено обричаш детето си с диагноза и това обременява, както него, така и семейството.
Няма да навлизам в детайли, но на база тези разсъждения се изразяват мислите ми.

# 606
  • Sofia
жанинчето, много полезна информация даваш ! Hug
Какво ли не сме видяли през годините 😅 С четвъртото не можаха да измерят нухалната гънка. Тогава се взима най-голямата и стойност, демек най-голям риск. И като излезе 1:80 се виждаш в ужас..Дано някой ден пренатеста да е по здравна каса Simple Smile

# 607
Здравейте, след радостните новини идва въпроса за бъдещото проследяване. Затова искам да Ви попитам къде ходите на ЖК?
Интресувам се за София...
И аз се интересувам за ЖК в София. Чудех се за Майчин дом, но нямам никакви отзиви.
Иначе съм споделила само със сестра ми и най-близката ми приятелка, която ме насочи към Надежда и ми беше опора по време на ин витрото. Все още ме е страх да кажа на родителите ни. Надявам се всичко да е наред и скоро да споделя радостната вест 😊

# 608
И аз мисля за варианти за пренатест, ако всичко до тогава е окей. Защото вече имам една такава неуспешна бременност с аномалии, при който БХС показваше, че няма проблеми и всичко беше окей, пък.........не беше съвсем така. Но мисля положително при тази бременност и се надявам всичко да е перфектно.

# 609
Наистина mimeto89 не е писала отдавна в темата,дано всичко е наред с нея.

# 610
Момичета, излиза ми херпес на устната. Може ли да ми кажете с какво да се мажа? Имам Ацикловир СТАДА 5% крем, но доколкото прочетох не е желателно.

# 611
Пробвай с клеева тинктура, но не помня дали се смесва с нещо,или само с нея,тушира го и изгаря.Трябва да се прочете някъде....

# 612
За херпеса тампон с кислородна вода неколкократно по 1-2 минутки, мазане с чесън, масло от чаено дърво, сребърна вода. Чувала съм, че има ацикловир МАЗ, която е подходяща при бременни.

# 613
Здравейте момичета,
Да знаете нещо което може да помогне при акне. Аз и преди бременността си имах, но успяхвах да държа нещата под контрол, а сега е страшно. За сега си почиствам лицето с измивен гел, после розова вода и понякога гел алое. Причина освен хороните е и това, че спрях да се мажа със всички неща, които използвах преди, поради факта, че не се препоръчват при бременност.

# 614
За херпеса в аптеките има едни лепенки, като втора кожа са и го блокират без да има нужда да се мажеш с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт