Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 69 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • Габрово
Скрит текст:
Аз за първи път сериозно ги спирам и вече съм 2 месеца +. Е, през първия веднъж изпуших три пъти по една-2 цигари от тревога. Но вече над месец без нито една. Не е супер драматично като цяло, просто в някои ситуации си спомням как “бих пушила”. Иначе не съм променяла друго в ежедневието си. Увеличих кафето само - от 2 на 3 кафета съм сега. Най-големият ми страх е да не кача. До тук май не съм. Гледам да не ям, не съм усетила желание за храна, почнах и да тичам, за да си запазя килограмите. дано дано не кача. Иначе не съм се клела, че повече няма да паля, но в моментите, в които си го помисля си представям разочарованието да започна броенето на непушаческите дни от 0 и ме хваща срам. Освен това хората пушачи миришат наистина зле. Много е хубаво, че косата ми не се вмирисва на дим, а парфюмът се усеща до следващото й миене. И кожата ми светна сякаш. На 25 съм, може би 6-7 години съм била пушач.
kak ги спря ?

# 226
Здравейте и от мен. Simple Smile
Първо да кажа, че съм на 22 и пуша (пуших) близо 10 години Neutral Face, от 12 годишен.
Годините си минаваха, а все повече се пристрастявах, винаги ми беше цигарата в ръката, кутия на ден заминаваше.
И въпреки, че ми беше задушливо продължавах. Последната седмица на пушач - хаха Simple Smile, започна всяка цигара да е по-гадна от предходната. Но не исках да спирам. На 25 юни, както обикновено, станах, направих кафе, запалих цигара дръпнах 2/3 пъти и ми стана толкова лошо ... загазих цигарата.
Не пуша до сега Simple Smile три месеца.
Нямам никакво желание да пуша пак, дрехите ми миришат чисто, а не на дим.
Успех на всички,които искат да ги откажат!!!

# 227
Привет,

Някой да е загубвал апетит и чувство на глад след спирането?

# 228
Привет,

Някой да е загубвал апетит и чувство на глад след спирането?
Мисля, че мнозина биха завидили за такъв "страничен ефект" след спиране на цигарите.Grinning

# 229
Здраввйте. Пуша от около 15 години. Наскоро родих, като през бременността не пуших. Кърмата ми спря много бързо и аз естествено пропуших отново. Пуша по навик, "разпускам" с цигара и кафе, когато имам време между храненията, памперсите и тнт. Искам да ги спра обаче. Усещам, че се чувствам зле напоследък. Отпаднала съм, бледа, никаква енергия. Знам, че не са само те причината, но знам и че не помагат. Чела съм книгата 2 пъти, не ми помогна или може би не бях решила истински, че искам да ги спра. Сега ще опитам.. Мисля да опитам от утре.. Най-трудно ми е, че съм главно вкъщи и свикнах, когато бебето заспи да тичам за 1 цигара и то стана нещо като навик.. Ще трябва да намеря нещо друго, с което да се разсейвам. А волята ми е толкова слаба, че няма накъде, но няма за кога да отлагам повече. Някой да ми прави компания?

# 230
Аз, но от понеделник съм решила (съвсем сериозно). Когато съм на работа, вероятността да запалят цигара е по-малка.

# 231
Аз вече три месеца + не пуша. Не мога да повярвам чак. Не е толкова трудно, не съм надебеляла засега, започнах да тичам, за да не кача, внимавам какво ям, само последните 4 дни нещо имам голям апетит. Дано не е много трудно и занапред, но засега впечатленията ми са, че първите 1-2 седмици са тегави и то само заоро си нервен. Сега станах много по-спокойна. Дано не пропуша пак или поне да е инцидентно, ако запаля. И ходенето до тоалетна бързо се нормализира.

Като цяло реалното отказване е пл-лесно от това, което си представях.

# 232
  • софия
Моля те, не си представяй имцидентно запалване. Създаваш му невинен образ, а аз съм почти сигурна, че няма да остане инцидентно.

# 233
  • Габрово
Амели ,ти как спря цигарите?

# 234
  • софия
Амели ,ти как спря цигарите?
След много лош грип. Една седмица спах на дивана. Един единствен път се изкашлях и имах чуството, че ми изкормват сърцето. След пет дни спане на дивана, си спомням че една събота се събудих все едно леко съм дремнала. Като нова. Здрава. Използвах случая че най-тежкото време -първите дни, съм ги минала в сън. После имах нужда нещо да правя с времето си, имах нужда някъде да си дяна ръцете, изядох един тон близалки и бонбони -от онези насипните в магазините.... после класика в жанра -семки. Качих много килограми, малко ми пука, ама не достатъчно за да съжалявам, че съм спрвла цигарите и какво ми е причинил отказа. На 15 януари - тая дата съм си възприела, ще станат 2 години. Не знам как минаха!

# 235
Въпрос, ако човек е пушил 10 години по 2 -3 кутии на ден и ако спре , то в рамките на няколко години белия дроб възстановява ли се на 100 %?Някакви "белези" остават ли?

# 236
  • софия
Казват, че за 5 години се възстановява напълно.

# 237

За 10 Simple Smile

# 238
  • софия

За 10 Simple Smile
Почти уби всякаква положителна нагласа в мен, че отново ше стана човек Simple Smile

Между другото преди години, когато все оше пушех и съм попадала на статии за изчистването на дробовете (аз наистина знаех за 5) тези години ми се струваха толкова безрайно невъзможно дълги, че не си представях как някой пушач успява да се върне към неопетнено здравите си дробове.
Ето, че вече почти две години ги минах неусетно. В своите си предстви съм близо до преполовяването на пътя....И открих, че никак не е страшно, трудно и невъзможно.

# 239

За 10 Simple Smile
Почти уби всякаква положителна нагласа в мен, че отново ше стана човек Simple Smile

Между другото преди години, когато все оше пушех и съм попадала на статии за изчистването на дробовете (аз наистина знаех за 5) тези години ми се струваха толкова безрайно невъзможно дълги, че не си представях как някой пушач успява да се върне към неопетнено здравите си дробове.
Ето, че вече почти две години ги минах неусетно. В своите си предстви съм близо до преполовяването на пътя....И открих, че никак не е страшно, трудно и невъзможно.

Хахаха, не искам да убивам нагласата,  в когото и да е било, особено за спиране на цигари!!!!!!

Ти колко време си пушила Simple Smile?

Общи условия

Активация на акаунт