Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 68 709
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Аз съм си вече не пушач, но да си призная покрай здравословни проблеми и напрежение последния месец си позволих да изпуша няколко цигари. Все си казвам не "искам да ги почвам, тъкмо съм ги отказала, мога и без тях"
Е поуспокои се малко положението и известно време  не се бях сещала за тях. До днес, когато намерих кутия с няколко цигари в яке обличано миналата зима. Все още се държа стискайте палци да устискам.
Благодаря ви, момичета! Отметнах още един успешен ден. Ден 6 изтече, броя и се гордея все едно съм извършила подвиг Joy
айде сега, хубава работа. Не са твои, махай ги. Нямаш общо с тях! Хвърляй смело докато е време.

Съншайн, ами то си е подвиг Simple Smile Гордй се и се хвали Simple Smile

# 646
Дръж се, Анчи! Не им се давай.
Като пиша в групата има шанс и срама от провал да ме спре. Отвсякъде да се застраховам. Blush

# 647
Аз съм си вече не пушач, но да си призная покрай здравословни проблеми и напрежение последния месец си позволих да изпуша няколко цигари. Все си казвам не "искам да ги почвам, тъкмо съм ги отказала, мога и без тях"
Е поуспокои се малко положението и известно време  не се бях сещала за тях. До днес, когато намерих кутия с няколко цигари в яке обличано миналата зима. Все още се държа стискайте палци да устискам.
Благодаря ви, момичета! Отметнах още един успешен ден. Ден 6 изтече, броя и се гордея все едно съм извършила подвиг Joy
Аз за това събрах всички кутии и скътани цигарки и ги дадох на съседката. Да няма после намерени "изкушения" Smirk

# 648
  • Карлово
Аз не пуша от месец и нещо, но не съвсем.
Имам една приятелка, с която ходим на кафе в неделя и тя пуши. Аз също си паля цигара- две, дори не ми се пуши, ама не знам защо. Цигарите са мои. Кутията си е у мене. Дори не ми се насилва да запаля извън това време в кафенето. Не знам дали ще си купя нова кутия, когато тази свърши.
За да спра цигарите ми помогнахте вие.
Преди не пушех, ако нямам цигари, но ако имам  ... отиваха по една - две цигари на ден.

# 649
Здравейте, минавам да дам отчет. И днес се преборих с навика да пуша. Blush
Все повече си мисля, че е психическа, а не физическа зависимостта ми към цигарите.

# 650
  • Карлово
Абсолютно си права. Никой няма нужда да си вреди на здравето. Само психически си искаме цигарата/ никотина.
Хубаво е, че я има за подкрепа.На хората около мен не мога да внуша, че дори и ограничението на дневния прием на цигари е успех.

# 651
2 месеца и половина от както не пуша и вече хич не се сещам. Тези дни бяхме на планина и толкова въздух имах, че не ми се вярваше. Катерех, гонех се с децата из снега, дърпах шейната и чак не ми се вярваше. Чувствах се все едно не пуша от камара време. В други моменти също съм се забелязвала, че ми е много леко някак си на гърдите/дробовете а пушех по 7-8 цигари на ден, и не можех без тази ми бройка, бяха си някакси подредени по час.

# 652
10107, поздравявам те за успеха. Надявам се да мога и аз да се похваля така. Днес измина седми ден без цигара и разбирам, че всичко е в главата ми. То по принцип все от главата си патя Joy
Редактирам, защото последното мнение е мое.
Измина и деветия ден без цигара. Не вярвах. Оказва се все по-лесно. Доволна съм и се надявам да успея.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:58 от SunshineMy

# 653
  • на чист въздух
Браво, аз се опитвам да се мотивирам и сега ще изчертаване на зад. Прави ми впечатление, че когато съм при майка ми на гости изобщо не се сещам да пуша, но в къщииии. Мъжът ми пуши и ме дразни. Май ми трябва мноооого голяма воля и мотивация

# 654
Ян, опитай поне. Оказа се по-лесно, отколкото очаквах. Да не кажа, че ме плашеше мисълта за ден без цигари. Купих си спрей Никорет. Първите седем дни пръсках по два-три пъти. Сега само го нося в чантата за кураж. Вече започнах 14 ден без цигара. Щом аз мога и вие можете.

# 655
  • на чист въздух
Със сигурност ще опитам, но ми трябва може би нагласа по сериозна. Понякога се хващам, че пуша за кеф с кафето, друг път от нерви, но забелязвам, че ако ръцете ми са "заети " не се сещам за цигари, но иначе пуша много по 15-20 цигари на ден. Мисля си, че трябва да ги откажа от ряз, защото ако е примерно от 20 ти май ще си намеря причина и ще пуша.

# 656
  • Русе
Когато има дразнители наоколо е много по-трудно. Е тогава ако успееш - инат си. Grinning
Браво, аз се опитвам да се мотивирам и сега ще изчертаване на зад. Прави ми впечатление, че когато съм при майка ми на гости изобщо не се сещам да пуша, но в къщииии. Мъжът ми пуши и ме дразни. Май ми трябва мноооого голяма воля и мотивация

# 657
  • София
Не, трябва ти само да го правиш за себе си и да ти е дошъл моментът Simple Smile Аз така ги спрях втория път и вече почти 2 години не пуша; ММ ту пуши, ту ги спира и пак пропушва.

# 658
  • на чист въздух
.
Когато има дразнители наоколо е много по-трудно. Е тогава ако успееш - инат си.
Grinning
Май ще е доста трудно. Днес на работата изобщо не съм пушила, но когато се прибрах първата работа беше да запаля. Ще трябва да си намирам работа и да не мисля за цигари. Давам си срок за 1 март и до тогава трябва да се мотивирам достатъчно.

# 659
  • Русе
И воля си трябва. То ако няма воля значи не ти е дошъл момента.
Не, трябва ти само да го правиш за себе си и да ти е дошъл моментът Simple Smile Аз така ги спрях втория път и вече почти 2 години не пуша; ММ ту пуши, ту ги спира и пак пропушва.

Общи условия

Активация на акаунт