Испания

• 43 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Мадрид / София
За издаване на лична карта/ паспорт се записва час, независимо в кое посолство/консулство искате да отидете. Дата и час се записват по Интернет като се влезе в страницата на посолството. Няма значение дали е първи, втори или пореден, както и дали е временен.
Тъй като тази година ми се пада подмяна на документите се обадих в посолството и от там любезно ми казаха това, както и вчера свърших тази задача (записването на дата и час). Малко се лутах, но с търпение и настояване се получи.

# 136
Здравейте, моля някой ако е запознат да ми каже този сайт дали е надежден
https://www.ropaninos.online/beb%C3%A9_ni%C3%B1a_6_a_36_meses-l- … ml?u=q7i+oOBod8I=
Тук съм пазарувала само от amazon и zalando. Благодаря!

# 137
  • Mediterraneo
Аз лично не бих се доверила. Избягвам да пазарувам от сайтове без опция за плащане през Пейпал, изключение правя само за Амазон.

Да попитам някой с пресен личен опит относно пристигане в Испания от България. Декларации, кодове, какво и къде се изисква? Пътуване с Уиз, полетът е в неделя, нищо не са ми пратили и никъде не откривам, че се изискват някакви неща.

# 138
Благодаря, ще търся физически магазин, колкото и да не ми се иска. За пътуването, за полет в петък вчера на имейла ми изпратиха декларациите, за кода пише, че може да се свали приложение или през профила, утре ще се занимавам с това и ще пиша допълнително.

# 139
  • Mediterraneo
Ако имаш и някакъв линк, ще съм благодарна! Докъде е полетът, Валенсия, Кастейон?

# 140

До Валенсия, само така мога да я кача.

# 141
  • Euskal Herria
Ако някой скоро е летял от Барахас, ще съм благодарна да сподели за изискванията. Разбрах, че се допускат само пътниците, придружаващите - не. Къде могат да изчакат придружителите? Има ли проверки (извън обичайните) и прегледи на самото летище? Полетът е с България Ер, изтеглила съм декларацията от сайта им.Но  освен нея необходимо ли е нещо друго?

# 142
  • София/Испания
Яна,аз пътувах скоро,върнах се преди една седмица от България.
Полетът ми беше с wizzair,тръгване от терминал 1,Barajas.
На входа показваш билета и ти измерват температурата и тогава се влиза.
Преди полета раздаваха декларации,много хора нямаха.
Няма проверки извън обичайните,всичко беше както преди,с изключение ,че се носят маски.
На връщане искат да се изтегли QR код,което е възможно 48 часа преди пътуването,а също така и декларация.
На летището ни сканираха QR кода,декларацията не ни я искаха.
Посрещачите чакаха навън,пред входа .Лек полет ти желая!

# 143
  • Mediterraneo
И на летището в Аликанте не пускат посрещачи и изпращащи, чака се навън.

# 144
  • Euskal Herria
Благодаря ви!
Синът ни ще пътува. До колкото разбрах, декларацията с QR кода е при влизане в Испания. Или греша?

# 145
  • София/Испания
Благодаря ви!
Синът ни ще пътува. До колкото разбрах, декларацията с QR кода е при влизане в Испания. Или греша?
Да

# 146
  • In the land of Never Never
Ще пътувам за Аликанте през септември със самолет. Искам да пратя личен багаж около 100 кг, как може да стане най-лесно и изгодно?

# 147
С Габриела май ще ти е най-изгодно 1 евро на килограм.

# 148
  • Mediterraneo
Аз ползвам само Светлин и съм доволна. Всички около мен също ползват неговите услуги, когато се налага.

# 149
  • Euskal Herria
Има ли частни лекарски практики? Т.е. платен прием при специалист?

Общи условия

Активация на акаунт