Испания

• 44 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Euskal Herria
Хм, при нас тархета санитария е синя и е валидна 10 години.

# 196
  • някъде под слънцето...
Не се подменят.
На дъщеря ми изтече през 2017 исках да подновя, но ми казаха, че вече са безсрочни.
2019 изтичаше валидността на  нейното ДНИ  и  го подновихме.
Не сме имали проблем с изтеклата тархета санитария, ползвали сме я и с новото, валидно ДНИ.

# 197
  • Испания
Моята е до 12/2015. Както писах по-горе, в сила е, защото не се подменят.

# 198
  • Ispania
На нашите медицински карти (с ДНИ и НИЕ ) няма срок на годност(на нито една), даже не зная кога ги вадихме 😅.

# 199
  • Мадрид / София
Да, дори сега извадено НИЕ за постоянно пребиваване е без посочена дата някаква.
Също и при нас Комунидад Мадрид здравните карти вече не се подменят независимо от срока на валидност и са валидни. От 2016г. здравните карти не се подменят за страните от ЕС. Вчера попитах в най-близкия Инсалуд.

# 200
  • в кукувиче гнездо
Момичета, как е положението в Испания с вируса? Наистина ли Мадрид е затворен и нямаш право да излизаш от квартала си освен за работа и лекар?

# 201
  • Mediterraneo
Затворени са някои квартали и части на Мадрид, не изцяло, доколкото разбрах. Изобщо не е същата ситуация, както през март и април.

# 202
  • някъде под слънцето...
Чак същата ситуация не е , но отново имаме разрешително за придвижване, макар , че нито живея, нито работя в проблемен квартал.
Усеща се, че има по малко хора навън.
Най достоверна информация може даде някой от проблемен квартал.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 12:07 от sl

# 203
  • Euskal Herria
Пускам линк за онлайн магазин за бг стоки, на някой може да му бъде полезен:
https://balkanicaonline.es/bg

Знам, че при повечето от вас има български магазини, но най-близкия до нас е на 250 км.  Затова решихме да пробваме, днес сутринта получихме поръчаното. Доволни сме, добре опаковано, съхранено и охладено, а имаше и малотрайни колбаси.
Предлагат продукти от различни държави, не само български.

# 204
  • Испания
Не знаех дали мога да пиша този линк и затова не го направих.

Клиенти сме откакто направиха страницата по време на карантината и можеше да се поръчва онлайн. Очаровани сме от отношението, продуктите и коректността. Купуваме както български, така и румънски, и полски стоки. Преди години живях в Полша и познавам техните стоки, та сега съм щастлива да мога да ги купувам.

# 205
  • Euskal Herria
И ние от тогава гледаме, ама едва сега се решихме да поръчаме. А и лятото, като си бяхме в България, си взехме някои неща за тук. Определено ще пазаруваме от тях.

# 206
  • Испания
Правя поръчка всеки две седмици, понякога и по-често. От средата на юни и целия месец юли те поеха транспортните разходи.

Дадох им някои идеи за сайта. Абсолютно всичко изпълниха и благодариха многократно. Просто чудо! Чак ме е страх да не ги урочасам. Пу-пу!

# 207
  • Mediterraneo
През юли, като беше безплатната доставка, се бях засилила да поръчвам, ама нещо се отказах. Реално цените тук при нас са същите, имаме два магазина, че и склад наблизо( там се пазарува на едро, но сестра ми има ресторант и с фактура за ресторанта пазаруваме). Може и да се възползвам, ако пак пуснат безплатна доставка Simple Smile

# 208
Здравейте,момичета!
Някой има ли информация как стоят нещата с доставка на лекарства от Испания до България? Не става дума за животоспасяващи такива,но въпреки това са подходящи при бременност,а ги няма в България. Купих си през 2018 в Барселона,но вече им изтече срока на годност,а с този Ковид явно скоро няма да се пътува. Ще съм благодарна за всяка насока.Simple Smile

# 209
Здравейте, моя близка иска да си намери временна неквалифицирана работа в Европа. Но има много български агенции, които предлагат такава. Повечето обяви са измама или за пари.
Някой от опит да знае сигурна и коректна българска агенция за намиране на работа в чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт