Испания

• 43 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • In the land of Never Never
Здравейте, ползвате ли българска телевизия по интернет? Имам предвид от доставчик. Видях реклама на Тв1бг, свързах се с тях, казаха че имат всички български + няколко стотин международни канала и че ако имам приемник, да пратя снимка на лепенката и ще го активират безплатно да разгледам. Питах за 7/8 тв, казаха че също го имат. Не ми дадоха цени, нито линк какво предлагат точно или списък на програмите, та за това ми се вижда малко съмнително. Ако ползвате чрез доставчик по интернет на български канали, споделете кой и какво излиза.

# 211
  • Mediterraneo
Аз ползвам, ама Булсатком, Фюжън. Купих си две устройства смарт бокс тв, изтеглих си приложението и си гледам. Неудобното е, че майка ми плаща в Бг, иначе нямам оплаквания. Зет ми ползва някакъв доставчик като описания от теб, смени вече двама- трима, все някакви проблеми; засича много, изчезват програми, все някакви актуализации се налагат.

# 212
  • Испания
Гледам на друг сайт. Следобед ще ти напиша ЛС.

# 213
  • Мадрид / София
Аз понякога гледам от тук:
https://play.elemental.tv/channels
Срещу заплащане могат да се гледат повече програми.

# 214
  • Euskal Herria
Тарти, можеш да си направиш профил и онлайн да плащаш за булсатком.

# 215
  • Mediterraneo
По принцип знам, ама мама се чувства полезна така Simple Smile И съм я оставила отговорник, плаща два пъти годишно по 5 месеца, гледаме цяла година. Всички сме доволни.

# 216
Здравейте,
искам да попитам някой неща. Simple Smile При започване на работа трябва да се смени NOE-то от бяло на зеленото картонче. Искам да попитам трябва ли да се изчакат 3 месеца, за да се извади или може да се извади веднага след започването на работа?

Благодаря

# 217
  • Mediterraneo
3 месеца. Днес тъкмо от полицията идвам, вадихме зелено НИЕ на приятел. И трябва да си на алта в момента на издаването, т.е. на трудов договор или на алта като аутономо. Отделно, че като аутономо му искаха една камара документи... Иначе става само с вида лаборал.

# 218
3 месеца. Днес тъкмо от полицията идвам, вадихме зелено НИЕ на приятел. И трябва да си на алта в момента на издаването, т.е. на трудов договор или на алта като аутономо. Отделно, че като аутономо му искаха една камара документи... Иначе става само с вида лаборал.
3 месеца независимо от договора предполагам? Защото за различните области съм чела и са ми казвали различи мнения - дали искат само да имаш някаква вида лаборал или държат да са минимума 3месеца.

# 219
  • Mediterraneo
Минимум 3 месеца трябва да имаш осигурителен стаж. И в момента на подаването да си на алта. Не зависи от типа договор.

# 220
Благодаря, питах за една приятелка понеже влизахме в различни групи да питаме и при някой са им искали само да бъдат на Алтай, дори някой са имали само 20дни на алта и са им подновили Nie - то. Не знам защо има такава противоречива информация, може би зависи от служителите в естранхерията.
А може ли да ме насочите къде мога да прочета информация относно темата, търсих но не намерих нищо конкретно.

# 221
  • Mediterraneo
В крайна сметка, вземаш час, отиваш, ако стане, стане. Там ще ти обяснят.

# 222
  • Euskal Herria
Когато вадихме НИЕ в полицията, помолих на един лист да ми напишат какви документи ще ми трябват. И добре, че го изисках. Като отидохме с готовите, служителката поиска и други - показах списъка и повече нищо не каза. В различните области си тълкуват наредбата по различен начин, някъде много лежерно, някъде стриктно спазват. При нас са от втория вид - спазват и точките, и запетаите.

# 223
  • Mediterraneo
Това е добра идея. Нас ни върнаха преди месец, че бяхме и на 70 км от нашия град. Вчера успяхме да извадим документа, ама им занесох една камара листи, които даже не разгледаха.

# 224
  • Euskal Herria
Точно. След това трябваше да вадим НИЕ за сина ни и нали си знам отпреди - за мен какво чудо беше, бях приготвила една камара документи. Отидох да взема сита, а служителката ме погледна и ме пита: "Носиш ли му паспорта, веднага ще ти подготвя формуляра". Е, щях да падна - като знам, че се взима час, пък се чака, пък документи... Подготви всичко, платих в банката и на следващия ден направо отидохме и му дадоха НИЕ.
За смяна на адрес пак трябва да се подменя картончето. Някъде не го правят, ама тук си пишат административните глоби, ако смениш жилището и не извадиш нов документ.  Особено ако хазяинът ти се оплаче, че се водиш на неговия адрес, а не живееш там. Имахме късмет, че в рамките на месец се преместихме и отидохме в общината да се регистрираме на новия адрес. От служителят разбрахме, че има пусната жалба срещу нас, срокът за реагиране бил 3 месеца. Изчисти всичко, обясни ни какви са правилата. Че новият хазяин не щеше да ни регистрира - нямало проблеми, да си живеем спокойно. Обаче беше с нас, та и той се постресна, поне разбра, че с право настояваме за регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт