Испания

• 43 944
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, за влизане в БГ от Испания иска ли се някакво обяснение освен ПСР тест?

За малки деца също ли се иска ПСР?

Иска се и пср тест и за деца в България. В наредбата пише без значение бебе ли е дете ли е....На влизане в Испания не се изисква пср тест за деца под 6г.

Наистина ли на влизане в България от Испания важи й антигенен тест?  От това ,което четох разбрах че с антигенен тест може да се влиза в България само ако човек е изкараш вируса до 6месеца назад

# 361
  • Испания
Предаването е направено с изключително добро чувство към България и българите. Saul за всичко възкликваше: "¡Es precioso!"

Това за грамофона го казва българин /и не е лъжа, но за по-ранен период/, а не испанец, който освен това показва снимка на Георги Иванов, наричайки го Георги Димитров.

Въпреки тези дребни детйли оставя много приятно впечатление.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:15 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 362
  • някъде под слънцето...
Тук пише 80те години.

"Nuestro viaje continúa en 'El piso rojo' es un museo que se encuentra en Sofía y representa la casa de una familia media de la época del comunismo en Bulgaria en los años 80.

Porque es muy importante conocer la cultura y la historia de los lugares que visitamos.

Nos adentramos en la clásica habitación de un joven de la época donde destaca un gran gramófono, un objeto bastante exclusivo para la época y que no se podía encontrar en todos los hogares de clase media.

Solo aquellas familias que tenían a uno de sus miembros trabajando en el extranjero se hacían con uno.

Y si algo caracteriza a Bulgaria, es la influencia que las civilizaciones que ocuparon el país fueron dejando a su paso como es el caso del Imperio turco que ocupó esta zona durante 500 años.

El resultado se puede ver en la comida, en la música y, como no, en la religión, ...."

# 363
Здравейте, за влизане в БГ от Испания иска ли се някакво обяснение освен ПСР тест?

Иска се и пср тест и за деца в България. В наредбата пише без значение бебе ли е дете ли е....На влизане в Испания не се изисква пср тест за деца под 6г.

Наистина ли на влизане в България от Испания важи й антигенен тест?  От това ,което четох разбрах че с антигенен тест може да се влиза в България само ако човек е изкараш вируса до 6месеца назад

Благодаря!!

При всички, положения как ще знаят дали си изкарал вируса или не?

# 364

Благодаря!!

При всички, положения как ще знаят дали си изкарал вируса или не?

Засичат референтните стойности на антителата. След като си изкарал вируса те нали бавно намаляват антителата и явно знаят,че до 6я месец имаш това количество Х антитела

# 365
  • Испания

Променят изискванията за влизане в България за деца

От утре, 19 май, за деца до 5-годишна възраст, които са български граждани, граждани на държави членки на ЕС, на страните по Шенгенското споразумение, на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Австралийски съюз, Канада, Съединени американски щати, Япония, Нова Зеландия, Китайска народна република, Република Руанда, Република Корея, Кралство Тайланд, Република Тунис, Източна република Уругвай, Обединените арабски емирства, Грузия, Украйна, Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова, Руска Федерация, Израел, Държавата Кувейт, Република Беларус и Република Турция, не се изисква отрицателен резултат от PCR или антигенен тест за влизане у нас. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена днес, 18 май.

# 366
Суперр:hugs:

# 367
Здравейте,

Малко отделно на темата пътувания. Някой да е отказвал БГ гражданство на малолетни деца?

Знаете ли дали трябва да нося испански или бг актове за раждане, или и двете?
Извадила съм им само паспорти в Испания. Това достатъчно ли е или трябва и ДНИ.

Някой знае ли колко е дълга процедурата?

Благодаря!

# 368
  • някъде под слънцето...
Спокойно можеш да изчакаш докато навършат 18.
До тогава имат право на двойно гражданство.
Осен ако не искаш  да е точно сега.
Можеш да го направиш чрез посолството.

# 369
  • Мадрид / София
Ако на детето единия родител е испанец, може да вземе направо испанско гражданство, но ако са българи и двамата първо взима българско задължително, а след година и испанско.

# 370
Спокойно можеш да изчакаш докато навършат 18.
До тогава имат право на двойно гражданство.
Осен ако не искаш  да е точно сега.
Можеш да го направиш чрез посолството.

Ми ще използвам, че отказвам моето и така да откажа и техните.
За съжеление е само през посолството, а съм в Бсн и ходенето до Мадрид е по-скъпо от ходетено до Сф.

Аngela, когато се родиха децата ми каза някой ,че задължително трябва да им взема и БГ гражданство, което не беше така. Баща им е исп. Сега реших да откажа моето... чудя се как те могат да са малолетни и да имат гражданство, което нямат никой от родителите... ,но явно трябва да го откажа по дългата процедура.

# 371
  • някъде под слънцето...
Не се чуди, закона го позволява.
И ние бяхме така двамата родители  само  българско, а детето с испанско.
Когато трябваше да се издават или подновяват лични документи на малката в полицията(а и навсякъде ) , първите години ни гледаха като извънземни.
Казага , че сме  прецедент(2009) в районната комисария и трябваше да чакаме  да потвърдят издаването на ДНИ  от министерството на вътрешните работи.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:09 от sl

# 372
Не се чуди, закона го позволява.
И ние бяхме така двамата еодители с само  българск, а детето с испанско.
Когато трябваше да се издават или подновяват лични документи на малката в полицията(а и навсякъде ) , първите години ни гледаха като извънземни.
Казвала съм, че бяхме прецедент(2009) в районната комисария и трябваше да чакаме  да потвърдят издаването на ДНИ  от министерството на вътрешните работи.

😯 много интересно.

Идеята ми е, че ако детето има БГ гражданство и мм пътува сам с нея в БГ на излизане ще поискат декларация от другия родител, защото такъв е закона за БГ граждани, но пък родителите не са и не трябва да спазват БГ закони....

То и сега съм имала разправии.
Веднъж ми казаха , че не мога да докажа че детето е мое.
Веднъж ми поискаха декларация от испанския ми мъж ( с когото не сме формално бракувани), за да може детето ми да напусне БГ.

И двата пъти се разминахме с малко разправии, при това че съм носила само испанските документи на всички ни.

Затова много искам да откажа БГ гражданството моето и на децата и да не се занимавам повече. Да не говорим за разходките за подновяване на документи.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 14:33 от Eli..........

# 373
  • някъде под слънцето...
От нас се изискваше да осигурим спазването на испанските закони от детето ни с испанска националст, защото то е менор де едад.
Включително клетвата, в която трябваше да  се закълнем , че детето ни  ще спазва законите на Испания.
За доказване пред бг власти  можеш да представиш легализиран сертификадо де конкордансия(от екстранхерия) и българския акт за раждене
И на нас ни се е налагало да "доказваме" че дъщеря ни, ни е дъщеря.
Защото някакъв гений от сегуридад сосиал беше решил, че няма как родителите да са с НИЕ, а детето с ДНИ и я беше записал като"отро парентрско".А това, че имената ни фигурират на гърба на ДНИ на малката, като родители,  било просто съвпадение.
Така, че каквито българите, такива и испанците.
Българин, който няма отказ от българско гражданство(озлязло решение) е длъжен да се акредитира в България  с български документи за самоличност.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:11 от sl

# 374
От нас се изискваше да осигърим спазването на испанските закони от детето ни с испанска националст, защото то е менор де едад.
Включително клетвата, която трябваше да  се закълнем ние, въпреки, че сме чужденци, че детето ще спазва законите на Испания.

Помислено.

Общи условия

Активация на акаунт