Парфюмни размисли и страсти - 238

• 47 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Днес сложих Versace Pour Femme Oud Oriental Versace. Много е хубав. Ако ви се носят рози с уд, но мек и кремест, същевременно много силен и траен, вижте го. Държи добра цена за качеството си. Ще го водя на балет сега в хола.

Скрит текст:
Днешните постановки балет Дон Кихот от 17 часа https://www.facebook.com/events/518639342423941/
Балет Марко Спада на Болшой Театър от 18 часа https://www.youtube.com/watch?v=C-0ZfKcB-Xw
За него съм чела, че е уникална постановка с много сложна хореография, костюми, декори и изпълнение. Пищна и грандиозна.

# 391
  • София
Мм, заинтригува ме. Харесва ми май.

Знаете ли, че при мен Roses Musk няма нищо общо с начина, по който стои на повечето от вас. Разносвам го вече 5-6 пъти и все на едно си мирише. Душлив, като увяхнали червени рози, хвърлени в стар и мокър пепелник. Да, има цигарена нотка. Scream  Не влачи шлейф, но се усеща наблизо интензивно. Е, аз пръскам по 6-7 пъти. Няма много развитие, чак на 5 час, примерно, се усеща лека сладост, но при мен изобщо не е хладно ухание, камо ли да има джинджифилова нотка. Видях се с майка ми и от влизането ми ме попита "ти пак ли пушиш", а самата тя е като комин. Явно кожата ми го трансформира в нещо неприятно за повечвто хора. На мен си ми харесва обаче. Joy

А някой знае ли instant crush кога се очаква в България да го има свободно?

# 392
  • София
Днес си получих Шанел Шанс фреш от Прити шоп. Много съм доволна, бях забравила колко прекрасен е този парфюм. Към него имаше три мостри на Шанел - кремове и три тестерчета, единият от които на Габриел есенс.
Скрит текст:
Сутринта към 9,30 ч пръснах веднъж от него на китката си и до сега го усещам. Много хубав и много мой. Още един дерт, ще се купува, няма начин.
P.S. Есенс Габриел в Прити 50 мл-200 лв редовна цена, след отстъпката 160 лв.
Много щедро от тяхна страна! Браво! Е така се печелят клиенти във времена на криза! Впечатлена съм!

А Шанела Шанс? Цена /мл?

# 393
  • Germany
Хаха, как няма да им се пише Bowtie и аз чакам Ковачева да разкаже ако и се занимава за Жестоката Герленска Гардения.Да разкажете и за Mancera Jardin Exclusif.
Bright Crystal, специално в твоя чест съм се напръскала днес с него. Аз много си го обичам този парфюм Yellow Heart, и нямам представа, защо го нося толкова рядко. Имам първата, нереформулирана версия, не съм пробвала новата формула и нямам идея дали се различава много от първата. Cruel Gardenia Guerlain за мен е женственост в бутилка, хладно, белоцветно, пудрено съвършенство. Гарденията в природата се среща в различна форма, от дребно храстче до дървета, отрупани с едри и мъхести бели цветове, в леко кремав нюанс. За мен тя е кралицата на белите цветя, много уханна, красива, креместа, достоен съперник на розата.
Мисля, че Cruel Gardenia Guerlain е едно съвършено представяне на гарденията в парфюм. Мирише на току що отворена гардения, когато цветът излъчва мощно и разпръсква ароматът си. Усещам я млечна, леко бадемова, окъпана в бял пудрен мускус и мек млечен сантал за подложка. Няма сладости, няма плодове, няма финтифлюшки. Просто естествения аромат на цветето, и много мускус. Мускусът е пудрен, с леко перилен нюанс от портокаловия цвят, но е само като меко допълнение, по никакъв начин не пречи на гарденията. Долавям и много фин кремав аромат на млада роза, която отново само допълва и леко заслажда гарденията. Санталът е млечен, сух, и толкова дискретен, шумолящ като коприна. Общото усещане от парфюма е за скъп луксозен крем за тяло, за слаба жена в нюд костюм и бяла копринена блуза, за коса, прибрана в кок и дискретни бижута, за хладна и аристократична елегантност. За мен този парфюм е за хора, които харесват мускуси. Има една благородна и сдържана, ненатрапчива красота и зрялост. Жената с този парфюм си е самодостатъчна, излъчва спокойствие, уравновесеност и зрялост, носи парфюма единствено заради себе си и не разчита на него, за да спечели внимание. Парфюмът е и силно задължаващ, толкова е елегантен, че не върви да го носиш неглиже. Специално заради него се постарах, и въпреки, че е събота и от две седмици съм си вкъщи, си направих и косата, и нюд грим, и мек кашмирен пуловер в кремав цвят, та даже си сложих и елегантен часовник, който нося изключително рядко. Аз лично усещам парфюма във всяка минута, и го чувствам като втора моя кожа, толкова ми е удобен. Но определено не е шлейфова бомба и разпознаваем, никога не съм получавала комплимент за този парфюм, но и никой не го е отчитал с лошо. Това е парфюм за собствено удоволствие.  Аз умирам за мускус, обожавам мускусите и на Нарцисо Родригез, и на Мансера, и Мускуса на Нобиле 1942, и Муск Есенс на Валентино, този е точно от този тип мускус.  Личното ми мнение е, че на теб този парфюм няма да ти допадне, защото не си ценител на мускусите, и мисля, че и този няма да го оцениш. Ти харесваш по цветни и свежи парфюми, харесваш други бели цветя - тубероза, жасмин, но не и гардения, харесваш сладост, не харесваш мускуси. Този парфюм е почти моноаромат на гардения, посипана с мускус и пудра. Няма сладости, няма свежести, няма нежни цветенца, няма проекция, няма сексуално излъчване. Аз лично смятам, че цената му е неприлично висока и в никакъв случай не бих го препоръчала на никой за покупка, без да го е разносил поне два-три пъти самостоятелно.  Така че НЕ, не те подкрепям за сляпа покупка.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 17:47 от kovatcheva

# 394
Ковачева, много красиво си го описала! Ще го потърся обезателно за проба. Отглеждам гардения у дома и обожавам прекрасния и аромат, но до този момент никъде не съм го открила в парфюм. Красиви, абстрактно - белоцветни, сладки, студени - всякакви аромати наречени на това цвете съм опитвала, но нищо подобно на истинското вълшебство, което излъчва.

# 395
Много ми се иска да си имам един Монтал. Проблемът е,че тези,които съм тествала не ми харесват. Споделете кой е най-поносимия,свеж,летен и супер траен за вас? Колебя се между Sunset Flowers , Mango Manga и Aoud Orange ! Може и друг да предложите.НЕ ПОЗНАВАМ нито един от тези!

ПП.Дивите круши ми стоят като евтина лимонада на мен!

# 396
Soleil de Capri?

# 397
Не го познавам! Пише,че прилича на Лайт Блу,така ли е?

# 398
след няколко опита да си избера монтал с тестове, мостри, отливки, намерих си sandflowers, който ми пасна страхотно, при това без предварителна проба:) и също ок ми е техният тамян, ако ми свърши casbah, бих си взела монтал, но като цяло си е трудно с тази марка

# 399
Е, сега! Просто само със "Sandflowers ми пасна" няма да минеш! Разкажи, plz 😁🌺

# 400
след няколко опита да си избера монтал с тестове, мостри, отливки, намерих си sandflowers, който ми пасна страхотно, при това без предварителна проба:) и също ок ми е техният тамян, ако ми свърши casbah, бих си взела монтал, но като цяло си е трудно с тази марка
опиши го, моля Bowtie
Сравняват го с Уоманити.Има ли прилика.Защото от Уоманити ми се повръща.Един от малкото парфюми,които не ми понасят никак.

# 401
  • Sofia
Ковачева, много красиво си го описала! Ще го потърся обезателно за проба. Отглеждам гардения у дома и обожавам прекрасния и аромат, но до този момент никъде не съм го открила в парфюм. Красиви, абстрактно - белоцветни, сладки, студени - всякакви аромати наречени на това цвете съм опитвала, но нищо подобно на истинското вълшебство, което излъчва.

Точно така почна парфюмната ми мания - в издирване на автентично пресъздадена гардения като тези на терасата ми, които ухаеха наркотично пристрастяващо . Не открих същата гардения, но познах стотици други парфюми.
В жестоката гардения на Герлен не усещам никаква гардения, само кремави бели цветя с мусус и роза.
На този етап ме радва гарденията на Крийд, която е доста зелена и прозрачна.

# 402
  • София
И аз искам да попитам някой познава ли добре Sweet flowers  и Powder flowers на Монтал. Няма много отзиви и не знам дали биха били подходящи за мен. Звучат ми мои. 

https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Powder-Flowers-5142.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Sweet-Flowers-51489.html

# 403
Е, сега! Просто само със "Sandflowers ми пасна" няма да минеш! Разкажи, plz 😁🌺
оууу, много ще ми е трудно, но не мога да подмина този призив:) ами придобих го през зимата, когато целенасочено търсех летни по дух аромати, море, вода, въздух, пясък, водорасли и прочее. Специално сега си фъснах и ето какво ми идва като асоциация: сол, озон, йод, леко тръпчива билкова нотка, нещо подобно има в сините ми Rem, морето си е тук, но това не е плаж с коктейли и слънцезащитни продукти, а море без хора:) за протокола ще кажа, обичам много womanity, особено      edt, обичам reveal ck и Arethusa. Всички са от тоя филм, но Пясъчните цветя са някак от по-дивата му страна:)

# 404
Благодаря ти! 🌺 Добре че започна със "сол". Че и "озон", ужас! Нататък нямаше смисъл да чета... Disappointed Прочетох, де, ама няма да ми хареса за жалост. Не откривам нито един Монтал, който да ми пасне, ех!
В допълнение: Womanity = 🤢, както и всички парфюми със сол.

Общи условия

Активация на акаунт