Парфюмни размисли и страсти - 238

• 47 900
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Germany
Ковачева, много красиво си го описала! Ще го потърся обезателно за проба. Отглеждам гардения у дома и обожавам прекрасния и аромат, но до този момент никъде не съм го открила в парфюм. Красиви, абстрактно - белоцветни, сладки, студени - всякакви аромати наречени на това цвете съм опитвала, но нищо подобно на истинското вълшебство, което излъчва.
Благодаря, silver pearl. Така е, трудна за пресъздаване е гарденията. Мисля, че от Герлен са се справили много добре в това отношение. Не знам защо са го кръстили жестока гардения, за мен е мека като пудрено пухче, никога не бих я нарекла жестока. Жестока гардения за мен е Gardenia Chanel, нея усещам стерилно чиста, с призрачна зеленина и свежест около нея, нищо меко и гушливо няма в нея, направо скърца от студенина.

Друга добре изпълнена за мен Гардения е B9 Bond Nr. 9 . Парфюмер е Мирослав Петков, за мен много талантлив българин. Флаконът е може би най-красивия за цялата марка. Тук отново гарденията е добре пресъздадена като аромат, но е доста спайси, шафранът и дава леко лютив подтон, а белоцветната надменност на цветето е затоплено с мек смолист амбър. Безумно излъчващ и траен, но му липсва мекотата на Герленската гардения.

Любимата ми гардения е Badgley Mischka CoutureYellow Heart Тук гарденията е младо разпукната, свежо пулверизирана, точно както ухае в цветарските магазини, и е заобиколена от тръпчив касис и въззелена недозряла круша и много мъх и зелено пачули, модерен цветен фрути шипър, точно моята комбинация, умирам за него. Девет години го дебнах да се появи, и се радвам, че вече ми е в ръчичките.

Много обичам и гардениевата нота в Jasmin Noir EDP Bvlgari, за мен това е най-сексуалната гардения в парфюмите, които притежавам, отново много любим. В Хипнотичната отрова ЕДТ на Диор аз усещам отчетливо гарденията, и също ми е много любима, но там усещам повече ванилията, и затова не го давам като типичен гардениев аромат.

Isabey Paris се справят много добре с нотата на гардения, Isabey Fleur Nocturne и Isabey Gardenia са доста добри парфюми с водеща гардения, много чувствени ориенталци, топли, сексуални, натежали от нега, на мен обаче добавените ноти на иланг и тубероза ми пречат в тях, правят ги една идея повече белоцветни и кремести, отколкото аз предпочитам и затова не съм ги купила. Но марката има чудесен травъл вариант от 10 мл., и може да се рискува с тях, мисля, че почитателите на белите цветя няма да сбъркат с тях.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 18:32 от kovatcheva

# 406
  • Sofia
Тиквичке, пробвала ли си Олимпея Интенз, Кензо Уърлд Пауър и Жадор ин Джой?
Всичките имат сол. Simple Smile)
Оказва се, че аз съм фен на сол и се чудя на Жадора за лятото. Simple Smile))

# 407
.. Жадор ин Джой? Всичките имат сол. Simple Smile)
Имам In Joy, но сол не намирам.Много цветя и малко праскова.Прекрасен и женствен(нищо общо с Уомънити).

# 408
Имах Jadore in Joy-много хубав и траен аромат.Създава си усещане за радост 😁Когато се изкуших от Шанса в Елинор,много бях на кантар дали да е той или Jadore-то

# 409
Не откривам нито един Монтал, който да ми пасне, ех!
Gold Flowers Montale е достоен заместник на спрения Gio- Armani
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Gi--418.html

# 410
Благодаря за предложенията, записах си ги за проба....за други времена. От споменатите познавам само Jasmin Noir от който съм изпръскала няколко бутилки, много го харесвам и още имам половин флакон от старата версия. Отказах се да поръчвам проби и да купувам без тест, та не знам колко време ще мине докато ги срещна. Направих си малък бележник в който си записвам интересни за проба парфюми. Вписах и онези аромати за вещици за които Йоан - Владимир спомена. Сториха ми се подходящи за мен.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 19:00 от silver pearl

# 411
Тиквичке, пробвала ли си Олимпея Интенз, Кензо Уърлд Пауър и Жадор ин Джой?
Всичките имат сол. Simple Smile)
Не съм Rolling Eyes и скоро сигурно няма и да ги пробвам. Четох че Интензивната Олимпея не е като оригинала, който хич, ама хич не харесвам, но все пак е Олимпея, макар и фланкър и не съм се осмелила да я гръмна на сляпо, освен че има и в нея сол. Но много не харесвам Womanity, Reveal Calvin Klein и Aqva Divina Bvlgari.
Праскови в парфюм също ме плашат, а Ре ги споменава в In Joy.

Не откривам нито един Монтал, който да ми пасне, ех!
Gold Flowers Montale е достоен заместник на спрения Gio- Armani
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Gi--418.html
Бих казала: тогава да спрат и този Монтал, няма да страдам за него изобщо. Close

# 412
  • Пловдив
Не го познавам! Пише,че прилича на Лайт Блу,така ли е?
Прилича само първите няколко минути. След това става малко по - тежък, съвсем се променя.
Аз предлагам Vanilla extasy и Vanille absolu. За мен са много подходящи за лятото, особено втория.

# 413
  • София
За мен тази е най-красивата Гардения от всички, които познавам https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Private-Collect … ardenia-1011.html , за съжаление отдавна е спряна от производство.

# 414
  • Варна
Би ли споделила, къде намираш Адикт 2012? Аз отдавна го дебна, но уви - безуспешно...  Thinking
[/quote]

В Долче

# 415
  • Бургас
Ковачева, супер е, че така си се натокала и си разносила днес Гарденията.Bowtie Жестоко го описа както винаги, адмирации, беше ми много полезна, благодаря.Отказваш ме от сляпа покупка, но ще си поръчам проба.Flowers Hibiscus Искам да го познавам.Yum

# 416
  • София
За мен тази е най-красивата Гардения от всички, които познавам https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Private-Collect … ardenia-1011.html , за съжаление отдавна е спряна от производство.

Даа, и аз мноого я харесвам Heart Eyes
Сещаш ли се за нещо подобно? Simple Smile

# 417
Привет, хора! Hands Wave

Не, не съм купувала парфюм не помня от кога, но нежеланието ми има много малко общо с пандемията.
По-скоро сериозно съм пренасочила финансите към пътувания и само чакам да отворят границите и да хуквам.
Много ме депресира този травъл бан, но... както и да е.
Допреди тотално да затворят всичко, имах възможност да тествам разни неща по летищата, но нищо не ме грабна дотолкова, че да го купя.
Може би донякъде Черният чай на Булгари и Туберозата на Ланком, за която сте говорили по-назад.
Сега вече и да искам няма къде да тествам, а и доставките тук в момента са мега бавни.

По въпроса с асоциациите... ох, нямам вдъхновение за всички, ще спомена само някои от последните носени:

Vanille Fatale - втора кожа, шафран, мекота, жега, август, следобедна мараня, аромат на изсъхнала трева, залез, бягство от реалността и спомени; кокос, загоряла кожа; може би най-голямата ми парфюмна любов Heart

Angel Sunessence Ocean d'Argent - джин/тоник на брега на Червено море Heart Eyes

Black Orchid - афродизиак, всичко забранено и притегателно, аромат на стая след бурен секс

# 418
........
Праскови в парфюм също ме плашат, а Ре ги споменава в In Joy.
Тиква, прасковите омекотяват парфюма,не са доминантни. In Joy е цветен и изключително нежен и женствен.  Пробвай при възможност !

# 419
Имате ли наблюдения върху Mancera Roses Greedy, дали е подходяш за лятото?
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Greedy-18042.html

Общи условия

Активация на акаунт