Парфюмни размисли и страсти - 238

• 48 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Cristalle Eau Verte Chanel е вечна моя любов. Не оставам без него от много години. Разкошен!

# 76
Много хубава тема, благодаря...
Моите любимци за скромния ми опит са:
1. Л'Инстан ЕДТ- мек, вълнен, топъл пуловер, който се носи в най- студеното и смълчано време, когато снежинките са парцалени и кротко покриват земята...Тази година не съм го носила много, но ми е любов завинаги.
2. Либре- разбира се, Либре- името му говори също, свободна жена, която не се вълува от мнението на околните, защото е уверена в себе си и знае какво иска. Когато го подуша и нещо под лъжичката ме боцва. Много красив и мой.
3. Ван Клийф...Боа Дор- загадъчен, тъмен и много притегателен, влюбих се в него и винаги когато си го душа, ми става едно мноооого хубаво.
4. Ерме- Еликсир де Мерве- слънчев, радостен, чудесен- носех го през лятото, преди да започна да ви чета, че не е за топло...Simple Smile Много ме радваше и не ме е душил никога. През зимата също ме радва, разбира се...
5. Ерме, Градините на Мосю Ли- този ми е номер 1 през лятото- много ми е любим, такава свежест и живот има в него, изпълва ме с надежда...
6. ЛВЕБ ЕДП- прекрасната женственост и усмивка на Джулия Робъртс, прекрасен и сладък, много го харесвам, но не го нося. Чака си реда...
7. Ла Бел-ЖПГ- нова любов е той, но завинаги ще да е. Кралска сладост, натруфена и наперена, много ме радва.
8. Ланком- Нощния Трезор, много любим- интересен ми е, защото го усещам многопластов и загадъчен. Лицето му също е прекрасна любима дама...
9. Ланком-Диамантения муск също е прекрасен за мен, много фин, нежен и премерен. В същото време, се разгръща подобно на Нощния Трезор. В този има светлина и чистота. Някак ми напомня като усещане на Пюр Муск на НР.
10. Мон Герлен Интенз, ЕДП също много обичам, но не мога да избера между двата. Ту към единия ме тегли, ту към другия. И двата имат нещо, което го няма у другия...Блум ъф Роуз също е прекрасен- свеж, летен и много фин.

В събота домашен ми беше Boucheron Quatre Boucheron for women, мостричка...толкова хубаво го усетих ммм, но много ми заприлича на нещо друго, което имам. Чудех се на кой ми напомня толкова много: Marry Me Lanvin for women. По пирамидите имат някакви общи неща, но не бих казала, че си приличат по състав. След час Куатрето ми изчезва, а Мери ми се развива по различен начин и е по- траен.
Извинете за дългия пост Wink

# 77
  • Милано, Италия
Жената, не ползваща козметика, има прекалено високо самочувствие. - Коко Шанел Bowtie

Точно за това, не съм лишил своята от нищо. Joy Joy Всичко което е поискала, го има! Relaxed

# 78
  • на последния етаж
Тиква, сега като те четях май е време да си купя и Cristalle Eau Verte Chanel - все едно съм в бижутериен магазин - блясък, злато, скъпоценни камъни.
Никак не ми е познат, а звучи омайно. Само Edt ли е? Дали бих могла да намеря някъде малки проби?

# 79
  • София
Лейдис, някоя от вас може ли да ми припомни тялото на JPG ЕДТ, ЕДП и essence какви разлики имаха? Simple Smile
Мисля, че го познавам в ЕДП версията (старата). Леко ретро. ЕДТ и есенс не ги знам дали само по интензитет се различават?

Благодаря за новата тема! Не знам дали щв ги докарам до 10, но:
Poeme: класа, Париж, хубава рокля, скъпи класически очила и походка а ла Малена
Ange ou Demon: черен шлифер и потракване с високи, но не пошли токове в мрака
Baiser vole- бяла градина, млада майка, родила скоро и чувстваща се много женствена
Jasmin rouge- - Женствен сексапил, мъжеловка
Hypnotic poison- Зимен ден, вечеря на свещи и размяна на красноречиви погледи
Boudoir- Млада жизнена жена, миришеща на дъвка и спомени
Sahara Noir- Тежък, сериозен и мрачен сексапил, черни очи в опушен грим и мръснишко бельо
Tonka imperiale- дворец, царствено пристъпване и затаяване на дъх

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:55 от The Catcher in the Rye

# 80
  • Бургас
Тиква, сега като те четях май е време да си купя и Cristalle Eau Verte Chanel - все едно съм в бижутериен магазин - блясък, злато, скъпоценни камъни.
Никак не ми е познат, а звучи омайно. Само Edt ли е? Дали бих могла да намеря някъде малки проби?
Да, Тиква го описа омайно, ето го -https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Cristalle-Eau-Verte-5909.html ЕДТ е само ,бях го гледала в Брасти, но после изчезна.В Ибей има проби.

# 81
Ерме- Еликсир де Мерве- слънчев, радостен, чудесен- носех го през лятото, преди да започна да ви чета, че не е за топло...Simple Smile Много ме радваше и не ме е душил никога.

Hands Plus1 И аз четох такива неща тук, но продължавам да го нося лятото. Blush Обичам да го  развява горещ вятър. Heart Eyes

# 82
  • София
Мira_X,  няма свежест в LolitaLand. Полята си от глава до пети с гъст, ванилен пудинг на Йоткер, с праскови от компот за украса. С удоволствие бих разменила моя, но сега с тези ограничения не е разумно.

Ще го дам за тест на най-малкия ми син, да видим какво ще каже. Страхотни ревюта прави.
Вердиктът му за Sisley Eau du Soir бe:  "Стар елф, който много пуши". 🤣
Ще ми е интересно да разбера мнението му. Мислим по един и същ начин за Sisley-то.😁😉❤️
Аз пък днес реших да поразнося из вкъщи едно мини на Armani Because It's You, което имам от един комплект, който си стои почти непокътнат.
Ароматът ми напомня на шампанско или малиново вино. Леко тръпчив, леко като на газирано.

# 83
Дами, дали може да помогнете със сравнение между edP и edT на  J'Adore?

Опитвам с търсачката, но е мисия невъзможна...

# 84
Здравейте Парфюмни след 3.. всъщност май 4 години 🎉 Допреди известно време не само аромати, ами и описания на аромати не ми понасяха (🤰), но лека-полека се завръщам в редиците. Не съм купувала в тия години и почти нищо не съм подушвала, така че до 10 няма да ги докарам, осмелявам се плахо да ползвам
Caron Aimez-Moi - свежо ми е, леко, виолетово и се сещам за една чудесна дама, от която го получих размяна на Nuit Etoilee, не помня едп или едт. Последното бях сигурна, че ще ми хареса, но уви.. откъдето и следващият въпрос..
Jo Malone Amber & Lavender става ли за на сляпо?

И малко useless facts - последния път в Сефора пръснах на блотер Loewe Agua Miami Beach и все едно се върнах 25 години назад, в ерата на миришещите картинки 😃

# 85
Добре дошла отново, Фиффи!
Много се радвам, че си отново сред нас.
С Джо Малоун не мога да помогна, понеже не съм го тествала.
Loewe "миришещи картинки" със сигурност ще го душна при възможност. Ей, тъй, да ме развесели...
От този Карон имах преди време мостра и ми беше харесал, но като го за търсих, беше изчезнал. Спрян ли е?

# 86
Денси, благодаря за прекрасната тема :*
Чудни описания давате, момичета - чета и ви се радвам!

# 87
Ммм, нова темичка 😊
По зададеният въпрос трябва да поразмисля малко, но имам друга чуденка.
Сега е сезона вече на кожените якета, които обичам толкова много и за това ми се иска да наблегна на парфюми, които подхождат на този вид връхни дрехи.

Ориентирала съм се към Hermes Kelly Caleche edp, но ще бъде насляпо. Мнения?

Имам оригиналният Caleche, с който се пръскам тези дни и много си харесвам.

Но този път търся парфюм, с не много изразена кожа, но да е там, да е слънчев, с лека сладост, плътен, без да е сапунест или аскетичен, но да е шик и изтънчен Bowtie

# 88
  • София
Ботега Венета?
Стои страхотно с кожено яке Simple Smile Точно като шик бих го определила.

# 89
Забравих да напиша, че Bottega Veneta го имам и ми е любим, но искам някой една идея по-лек , не толкова сериозен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт