Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 442
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 790
  • Los Angeles CA
Какви цветове кухни са модерни сега?

Бял или някакъв тъмен цвят за кухненски шкафове в комбинация с дървесен цвят,  поне аз това виждам по изложбената част на магазините тук.

Следващата година ще ми се наложи да си правя кухнята и мен кухните ме вълнуват.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 07:58 от lindor

# 2 791
  • Мадрид / София
На сина ми кухнята е с тъмно червени шкафове. Хубав цвят е обаче всички пипания (отпечатъци от пръсти) си личат и ако това ви дразни (като мен) ще пада голямо търкане. В този смисъл по-светлите цветове са по-подходящи.

# 2 792
И на мен ми се върти идеята да сложа някой по-нестандартен цвят. Като модата е да са бели и почти всеки си ги прави бели. Интересно ми е на колко време хората си сменят кухнята? Немците дават 10 г гаранция, значи ли това, че 10 г да не си смениш кухнята, не им ли омръзва?

# 2 793
  • София
Не е моята, да. Но фугите са такива и смятам да ги префугирам бели, защото също не си падам по този стил.
Ще обмисля и варианта с термогръб, благодаря.

Здравейте,
ако префугирате в бяло, дървесния декор на плота е добро решение. С бяла кухня стои скандинавско и изчистено.
Не слагайте "мрамори" и т.н., това ще мине...

Успех и показвайте резултати!

# 2 794
  • София
Какви цветове кухни са модерни сега?

Много хубав въпрос и за да се посмеем, ще кажа - хубавите!
Но сериозно - много зависи от стила на цялото жилище:
- при модерната класика има задължително цвят, като се налагат сложните цветове /не ярки/, които кой знае защо се наричат неутрални. В последните години зеленото във всичките му нюанси от мента до петрол са актуални. Тенденция е и различните цветове на долния и горния ред шкафове.
- при скандинавкия и минималистичния стил има много черно и бяло /и нюансите им/, почти винаги комбинирано с дърво.
- индустриалният стил изглежда остана предимно за заведенията.
- при еклектиката всичко е позволено, дори принципът е колкото повече, толкова повече:wink:. Разбира се, без да се бият цветовете помежду си.
Струва ми се, че не в цветовете е тенденцията. Една кухня може да е удобна и красива дори повече от 30 години. Промени се налагат в два случая - когато кухнята се амортизира /шкафовете се изпочупят или нещо подобно/ и когато се налага да се направят технически и функционални промени. Това не е смяна на уреди, а промяна в електроинсталацията или във водопровода.
Едно от основните неща, които се превърнаха в стандарт при кухните, е плотовете от технически или естествен камък. Това предполага разумно предварително планиране на разположението на кухнята и добри корпуси на шкафовете. След години тази малко по-голяма първоначална инвестиция се изплаща с възможност за подмяна на вратички или цели шкафове, мивки и комуникации, без да се увреди основният пояс на кухнята.
С пожелание за една пълноценна, здрава и изпълнена с красота година, прилагам нещо в цвят, за който не сте мислили..., за да ви докажа, че всичко е въпрос на вкус и усещане! Наздраве!

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:47 от Рaдост

# 2 795
  • тук и там
Хубава снимка.Диана,когато имате време,моля,разкажете малко за тези рамки на стената.Слагат се върху стената и се боядисват може би?Лепят ли се,или се закачат? Къде е удачно да се сложат?Правят ми впечатление на снимки,на живо не съм виждала.

# 2 796
  • София
Не е моята, да. Но фугите са такива и смятам да ги префугирам бели, защото също не си падам по този стил.
Ще обмисля и варианта с термогръб, благодаря.

Здравейте,
ако префугирате в бяло, дървесния декор на плота е добро решение. С бяла кухня стои скандинавско и изчистено.
Не слагайте "мрамори" и т.н., това ще мине...

Успех и показвайте резултати!

Благодаря! Просто недолюбвам такъв стил, но поне не ми бие на очи.

Харесвам показаното с панелите, мисля, че се лепят летви и се боядисват отгоре. Придава old money полъх.

# 2 797
Кайсийче, мм работеше в довършителни ремонти, и аз съм надигала темата, че ги харесвам. Дървени (най предпочитани) или пвц рамки, при нас ги продават на различна дължина. Според зависи се заковават или лепят и отгоре се боядисват. За мм е играчка и не иска вкъщи, че се минават с една малка четчица.

# 2 798
  • София
Хубава снимка.Диана,когато имате време,моля,разкажете малко за тези рамки на стената.Слагат се върху стената и се боядисват може би?Лепят ли се,или се закачат? Къде е удачно да се сложат?Правят ми впечатление на снимки,на живо не съм виждала.

Здравейте,
ето още нещо, което ми е любимо - ламперията или поне имитацията ѝ. Много актуална в т.н. модерна класика и да, наистина лъха на "стари пари". В този смисъл не е добре за всяко място, например в жилище с ниски тавани.
Но да не се отвличам. Как се е появила този вид декорация? От тапетите.
Когато не е имало добри мазилки и интериорите трудно са се отоплявали, в дворците са се правили дървени ламперии до височина 1-1,20 м, а горе в рамки са се опъвали изключително модерните и скъпи тогава китайски платове. Това са първите тапети. Добре изпълнените дървени рамки /заедно с вратите и корнизите/ са изключително устойчиви и са се запазили като символ на лукс.
Но дотук с дворците и луксозните имения...
С навлизането на новите технологии този вид декорация на стената става достъпна и търсена, без да е луксозна, като в съвременен вариант има много приложения. Разбира се, тапетите са отпаднали /в повечето случаи/.
Класика е да се прави от дърво, това са профили, които се монтират на стените, като принципа е да се намери точният ритъм за помещението - съобразен с прозорците, вратите и т.н. Красиво стоят, когато не са самоцелни, а в средата им има аплик с осветление или картина. Лепят се, но за мен е задължително и да се монтират поне на 2 места на елемент, за по-голяма издръжливост. Обикновено се правят в трапезария или хол и винаги на нивото на нивата на столовете или хоризонтален елемент, който предпазва стената от увреда.
При европейския начин на строеж /тухла, камък/ е по-трудоемко да се изпълни, защото трябва да се монтира с дюбели, след което да се китва и най-накрая да се боядисва. Не дай си Боже да накараш български майстор на това! Досега само веднъж съм успявала...
На пазара има 2 вида подобни елементи, вече от стиропор и някакъв вид полимер. Естествено, полимерът е по-добър, защото не се наранява. Хубавото е, че има и варианти с кабелни канали вътре, което позволява дори и скрито осветление и прави нещата още по-красиви.
И ето нещо, което стои напълно съвременно и може да се постигне с малко повече сръчност...

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:51 от Рaдост

# 2 799
  • София

Здравейте и честита да ни е Новата година!
Прилагам скица на детската стая. Не съм влизала в детайли, защото нямам много. С червено са отбелязани високите или окачени мебели, в черно са тези, които стъпват на пода. Изходих от това, че са еднополови децата, макар и с голяма разлика.

Какво препоръчвам /като всичко зависи от бюджета/:
- Направете им добри гардероби, а всяка отделно, като между тях сложете тоалетка за голямата. Мястото, което съм отбелязала е единственото, което няма да стесни стаята.
- Стената зад леглата боядисайте в цвят, който те си изберат, но в малко по тъмен нюанс. Ако сте склонна дори им дайте 2-3 тона на едни цвят сами да си нарисуват нещо.
- Дано и балкона да е на тяхно разположение
- Нека леглата да не са големи, но им изберете удобни нощни шкафчета с повече място за съхранение.
- Нали знаете, че преди всичко трябва да направите окабеляване - достатъчно контакти при леглата, интернет и т.н. за да не се сърди голямата...
- Изберете внимателно завесите, не затъмнявайте и не изшарвайте много
- Разстоянията съм сложила така, че да могат да се движат спокойно, а и не знам дали има радиатор под прозореца.
- В дългата стена между вратите поръчайте цяла система от рафтове, като долния ред, може да е с вратички на височина 70-75 см, като използвате дълбочината на чупката или най-много +10 см.
- На същата височина поръчайте и компютърни бюра - тесни и дълги, които да имат само един крак към средата на стаята или дори да могат да се прибират. Там също трябва осветление.

Успех във всичките ви проекти през 2025!

# 2 800

Здравейте и честита да ни е Новата година!
Прилагам скица на детската стая. Не съм влизала в детайли, защото нямам много. С червено са отбелязани високите или окачени мебели, в черно са тези, които стъпват на пода. Изходих от това, че са еднополови децата, макар и с голяма разлика.

Какво препоръчвам /като всичко зависи от бюджета/:
- Направете им добри гардероби, а всяка отделно, като между тях сложете тоалетка за голямата. Мястото, което съм отбелязала е единственото, което няма да стесни стаята.
- Стената зад леглата боядисайте в цвят, който те си изберат, но в малко по тъмен нюанс. Ако сте склонна дори им дайте 2-3 тона на едни цвят сами да си нарисуват нещо.
- Дано и балкона да е на тяхно разположение
- Нека леглата да не са големи, но им изберете удобни нощни шкафчета с повече място за съхранение.
- Нали знаете, че преди всичко трябва да направите окабеляване - достатъчно контакти при леглата, интернет и т.н. за да не се сърди голямата...
- Изберете внимателно завесите, не затъмнявайте и не изшарвайте много
- Разстоянията съм сложила така, че да могат да се движат спокойно, а и не знам дали има радиатор под прозореца.
- В дългата стена между вратите поръчайте цяла система от рафтове, като долния ред, може да е с вратички на височина 70-75 см, като използвате дълбочината на чупката или най-много +10 см.
- На същата височина поръчайте и компютърни бюра - тесни и дълги, които да имат само един крак към средата на стаята или дори да могат да се прибират. Там също трябва осветление.

Успех във всичките ви проекти през 2025!

Благодаря за чертежа и отделеното време! Остава ремонтът.

# 2 801
Здравейте всички! Simple Smile
Моля за вашите съвети за много малка баня – 1,70 на 1,40 м. В нея ще има само душ и мивка, без тоалетна чиния.
Предложете идеи за размер, подредба и цвят на плочките, така че банята да изглежда по-голяма.
Плочките по пода да не бъдат много светли, но не и прекалено тъмни, защото водата е силно варовита.
Иска ми се нещо по-семпло и изчистено, без модерните напоследък имитации на мрамор и дърво. Дървесни шарки евентуално само по пода. Нещо, което винаги да е актуално и няма да стане демоде след 2-3 години.
За душ кабина няма място, а и не е нужна. Не знам дали душ зоната трябва да се отдели с праг, параван, завеса, или е излишно.
Мивката ще е средна, не от най-малките, но не и много голяма, защото мястото не го позволява.
Следя от доста време темата и знам, че тук има разбиращи хора с отличен вкус. Надявам се да ми дадете добри идеи и съвети. Simple Smile

# 2 802
  • Мадрид / София
Здравейте всички! Simple Smile
Моля за вашите съвети за много малка баня – 1,70 на 1,40 м. В нея ще има само душ и мивка, без тоалетна чиния.
Предложете идеи за размер, подредба и цвят на плочките, така че банята да изглежда по-голяма.
Плочките по пода да не бъдат много светли, но не и прекалено тъмни, защото водата е силно варовита.
Иска ми се нещо по-семпло и изчистено, без модерните напоследък имитации на мрамор и дърво. Дървесни шарки евентуално само по пода. Нещо, което винаги да е актуално и няма да стане демоде след 2-3 години.
За душ кабина няма място, а и не е нужна. Не знам дали душ зоната трябва да се отдели с праг, параван, завеса, или е излишно.
Мивката ще е средна, не от най-малките, но не и много голяма, защото мястото не го позволява.
Следя от доста време темата и знам, че тук има разбиращи хора с отличен вкус. Надявам се да ми дадете добри идеи и съвети. Simple Smile
За пода светло сини плочки (може да са на петна с по-светло), за останалото бели. Светлите тонове дават илюзията за по-широко пространство. Имаме такава малка баня и е много приятно вътре. Водата там също е варовита.

# 2 803
За много години, дами! Здрава, успешна и щастлива година!
Плочките за банята бих избирала според общия стил и цветова гама на жилището, като едновременно с това клоня към светли заради площта и варовитата вода, размер - среден. Също така бих избегнала контрастно цветово оформление между пода и стените, защото очертаването на пода с тъмен цвят веднага ще даде визуална представа за реалния размер на помещението, а целта е да се уголеми оптически. Прочее, бих сложила плочки на стените и пода в една цветова гама, но на пода само с един тон по-тъмен цвят, не повече.  За цветови акценти може да се ползва после всичко - аксесоари, кърпи, дръжки на шкафове, ако има...въобще, не е толкова малък изборът.   

# 2 804
  • Street of Dreams
А трябва ли на пода да са в по-тъмен цвят? При мен в най-новата баня са еднакви и стои много добре.

Общи условия

Активация на акаунт