Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 442
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 775
  • тук и там
Оф,на теория е лесно-на практика трудно.Имам една холна маса лепната ей така в едната спалня в Бг.Щото я поръчахме и после решихме че не е подходяща за хола.Купихме нова,тази ММ я премести в ...спалнята-ужасно изглежда там.Аз бих я махнала моментално,ама как така чисто нова маса да я шътна или продам на безценица..Та представям си,ако беше диван..

# 2 776
  • SF
Нищо няма да пречи. Ще свикнете. В много кухни печките са до станата или до хладилника (до страната на хладилника, на висок шкаф), особено в това разпределение кухня заедно с хол, кухничките са малки, в боксчета. Не се притеснявайте. Предложенията на Кайсия са добри варианти. Може да не зидате стеничка с тухлички, а да я направите от мдф. Над нивото на шкафовете вече пускате и светлина. Няма да плискате, няма да разливате. Това, че ще се готви там, където ще спят гостите, сте си го знаели.
Не бих съобразявала мебели, покупка на автомобил и др. с еднократни, редки преспивания на приятели. Аз не помня от кога не съм спала на гости на някого, може би от тийнейджър, за да мисля обзавеждането според приятелите. С времето ще си купите по-компактен диван.
Има и още едно решение - за 1 час готвене, да метнете нещо върху дивана. Моя приятелка си слага кърпа на прозореца, където са й котлоните. Като готви, дърпа кърпата. Пере кърпа, вместо да мие всеки път прозорец.
Една преграда визуално ще отдели двете зони, а и е много модерно сега.

# 2 777
Не е на теория, какво толкова - една мебел е, не е цяла къща или яхта Simple Smile
При това, ако не е ползван диванът (както става ясно в случая), е още по-лесно.
По-скоро има психологическа бариера за някой, отколкото реално затруднение.
И аз имах една холна маса, която се оказа широка за хола в градското жилище - купих нова, а широката занесох в селската къща. Тамошната пък ще подаря или продам и така. Все пак жилището се прави да се ползва удобно и ако удобството ми зависи от смяната на която и да е мебел, ще го направя без колебание. Иначе скоро ще намразя и мебела, и кухнята си Simple Smile

# 2 778
  • тук и там
Има дивани по 7-8хил.лева..То и две не са малко..Та за един ако са нищо,за друг са си сума.Не познавам човек,който да  е доволен,че е дал пари на вятъра за нещо..Но дискусията тръгва в друга посока,за това е по-добре да я прекратим.Дали сме идеи, питащата ще си прецени какво да прави.

# 2 779
А, разбира се, че няма кой да е доволен. И аз не бях, ама пред неудобството при ежедневно ползване предпочетох да реша въпроса радикално и изначално. Сега не съжалявам.
Не е друга посоката, защо? Търси се решение, не е казано да е еднопосочно, а обсъждането на различни варианти помага и на питащия да оцени за себе си аспекти, които може и да не е разглеждал. Естествено, че питащият сам ще си реши, никой не му натрапва решение тук, обсъждаме плюсове и минуси на разните възможности, пък той си знае. На мен в такава ситуация всяко мнение  и всяка гледна точка биха ми били от полза, човек не може да има целия опит на света, особено когато е млад.   

# 2 780
Аз все още си мисля за преместване на дивана. Щом не става на срещуположната му стена, не може ли да се премести на стената ДО него? А диванът да се разглоби и САМО едната му част да се премести на друга стена?
Друг вариант е фурната да се измести в друг шкаф, ако позволяват размерите на шкафовете. Но и това е компромисна идея, защото котлоните и аспиратор ще останат на сегашното си място (евентуално заради отвора на аспиратора в стената).

# 2 781
Аз все пак продължавам да твърдя, че за всички ще е най ясно, ако питащата начертае на един лист помещението, с размери и планирани мебели. Така нагледно ще се види къде колко място има и ще получи по добри съвети.
Колкото и да струва тоя диван, в тази конфигурация, след няколко месеца ще е съсипан и за смяна. А и миризмите как попиват. Ние често имаме гости и пак не съм съобразявала нищо с тях. Купили сме сгъваеми маса и столове, набутани в килера и се вадят при нужда.
Все пак ако реши да ги остави така, без преграда, гледала съм разни преносими прегради, които ще спасят пръските от котлоните
Скрит текст:
Примерно

# 2 782
Това не е лошо, но не “работи” особено. Имам такова и извън него също си пръска порядъчно.

Предполагам че късата стена е заета от прозорец/врата или комбинация и затова и там не може да се измести дивана..
гадна ситуация, определено. Изцяло е глупаво да се завършва кухня с котлони/фурна , или мивка. Понеже съм била във втори вариант, не по-малко тъпо е, защото пък тогава вода пръска навсякъде. Станалото станало, ако авторката почерпи някаква идея от дадените, без радикална промяна- чудесно.
Иначе ако трябва да е радикално, лично аз бих продала дивана, бих удължила кухнята с още един шкаф поне 40см и бих взела по-малък диван + разтегателен фотьойл щом се търси функция сън/ракла

# 2 783
Аз имам разтегателен диван с матрак, който е широк само 170 см и се разпъва напред, т.е. има и достатъчна дължина. Целно съм търсила такъв, че мястото беше съвсем ограничено. Може би подобен също ще върши работа.
Имам в края на редицата плот и фурна, но около тях няма нищо, пространството е свободно. Плътно до стена или други мебели не бих ги оставила, както и мивка - неудобни са за ползване, пръскането и чистенето - отделно. 

# 2 784
  • София
Здравейте, искам да сменя плота в кухнята.
Гърбът е с метро плочки като показаните по- долу, които ненавиждам, но в момента нямам възможност да сменя. Шкафовете са бели също.
Другото е бежово - подова настилка, стените са в кремаво също.
Харесвам тип мраморни завършеци, но мисля, че ще стане прекалено фригидно и всичко ми нашепва, че плотът следва да е в дървен нюанс. Има ли нюанс/завършек освен дървото, който би си отивал?

# 2 785
Върху плочките лесно се слага термогръб, тънък е, не е скъп и може да е същият като плота.

# 2 786
  • Мадрид / София
Здравейте, искам да сменя плота в кухнята.
Гърбът е с метро плочки като показаните по- долу, които ненавиждам, но в момента нямам възможност да сменя. Шкафовете са бели също.
Другото е бежово - подова настилка, стените са в кремаво също.
Харесвам тип мраморни завършеци, но мисля, че ще стане прекалено фригидно и всичко ми нашепва, че плотът следва да е в дървен нюанс. Има ли нюанс/завършек освен дървото, който би си отивал?

Добра комбинация е с дървен плот или плота да е в такъв дървесен цвят. Междувременно ми хрумна една идея: фугите на белите плочки да ги направите бели. Ще се възприема повече като цялостност. Сега с тези тъмни фуги е доста динамично и мен лично ме кара да гледам в тях 😅🙈.

# 2 787
Това не е реална снимка от кухнята на потребителката, доколкото аз разбирам.

# 2 788
  • София
Не е моята, да. Но фугите са такива и смятам да ги префугирам бели, защото също не си падам по този стил.
Ще обмисля и варианта с термогръб, благодаря.

# 2 789
Какви цветове кухни са модерни сега?

Общи условия

Активация на акаунт