Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 473
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 760
В момента все още не живеем там, но ще опитам да обясня.
Стаята е по-скоро правоъгълна. В единия ъгъл е кухнята. Разположена ъглово, стигаща до половината дължина на широката част на стаята, веднага до нея "лепнахме" огромния диван, също ъглов.
Опитах да намеря някаква етажерка, но материалът обикновено не е направен да издържи да е до котлон. Исках да е закрепена направо на стената, защото нищо не влиза между дивана и кухнята.
Благодаря за идеите и съветите на всички!

# 2 761
  • Street of Dreams
И котлонът и печката са до дивана? Много лоша идея. Дори да не пръска директно, самите изпарения при готвене играят голяма роля, независимо от аспиратора. Стъклена преграда ще предпази от пръски, но не е оптимално решение.

# 2 762
И аз за стъкло си мисля. Виждала съм такова изпълнение наживо, долу беше изградено нещо като преградка около 10см и стъклото беше поставено от височината на плота до тавана. Хич не беше лошо, да кажем при вашия случай може да е матирано или дори с някакъв печат от страната на дивана, така че да не му личат неизбежните мазаници от котлоните

# 2 763
Всяко решение според мен би било компромисно и трудно ще се намери и естетично. Щом диванът и кухнята са плътно разположени, а плотът е в края, стъклото ще пречи и на готвенето - знаете как се въртим около тигана, тенджерата и т.н., ръцете ни са встрани, изобщо ще се ограничат обичайните движения при готвене.
Грешка, грешка - не е фатална, но я виждам трайно и естетично поправима само със смяна на ъгловия диван с прав, който да не е плътно приближен до кухнята. Кухнята така или иначе е по-трудно да се мести и преправя, да не кажа невъзможно.
Ако седящите места са малко, просто бих добавила кресло, малък диван, разположен срещу основния и така - според останалата мебелировка, която не виждаме в момента, затова предложението ми в тази част е условно. Дамата ще си прецени какви възможности дава стаята и кое може да се замени (продаде) с по-подходящо, докато не е ползвано.

# 2 764
А поне на лист да го начертаете?
Аз не мога да схвана как са разположени 🙈

# 2 765
Аз си го обяснявам така: на дългата стена е част от кухнята (останалата част е на късата под ъгъл) и по продължение на същата дълга стена, непосредствено до последния шкаф на кухнята е разположен диванът, без разстояние между тях.
Ако греша, моля да ме поправи питащата дама.

# 2 766
Аз си го обяснявам така: на дългата стена е част от кухнята (останалата част е на късата под ъгъл) и по продължение на същата дълга стена, непосредствено до последния шкаф на кухнята е разположен диванът, без разстояние между тях.
Ако греша, моля да ме поправи питащата дама.
Точно така! 😊
Благодаря на всички за отделеното време и идеи!

# 2 767
А не може ли диванът да отиде на срещуположната стена на сегашната, на която се намира?

# 2 768
  • Street of Dreams
А не може ли диванът да отиде на срещуположната стена на сегашната, на която се намира?
Срещу него ще е кухнята, а трябва да е телевизорът.

# 2 769
Кухнята нали е до дивана? Значи няма как да е срещу кухнята. Телевизора може да е на сегашното място на дивана.

# 2 770
  • тук и там
Хората вероятно са изкарали ел.изводите вече-за тв и т.н.Едва ли им се кърти отново,особено ако другото е направено.
Може би един МДФ панел,като стена-преграда,която да разделя печката и дивана.От страната на дивана,може рамки,снимки,картини,нещо такова да се сложи върху панела,или стъкло може би като преграда .

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 20:45 от Кайсия

# 2 771
То в тази кухня от картинката вероятно толкова се и готви и готварските уреди са за пълнота на изложението, така да се каже. Подходяща е само за краткосрочно наемане и в такъв случай подобно решение е донякъде оправдано. Но в пълноценна кухня с интензивно готвене тази преграда ще пречи. По-скоро бих стояла без диван, ако чак толкова нямам място, но в такава кухня не бих готвила. Доколкото разбирам, хората се канят да обитават лично жилището, съответно ще си ползват и кухнята.
А кой пък и ще седне на този диван, докато готвачът пържи тиквички например или каквото и да е и аспираторът бръмчи на сантиметри от ушите на седналия?!
На практика за жилище с постоянно обитаване и нормално готвене се получава така, че нито кухнята ще се ползва пълноценно и удобно за готвене,  нито дивана за почивка.

# 2 772
Диванът няма как да отиде на срещуположната стена.
Снимката на Кайсия е почти 1:1 с разликата в размера на дивана /по - голям е/.
Кухнята ще се ползва, със сигурност печката няма да е за декорация. Без диван няма как да стоим.
Вероятно сгреших, тъй като исках диван с голяма лежанка, който да ползваме, когато ни идват гости, за преспиване или пък при по-голяма компания. Първоначалната идея беше да сложим преграда между хол и кухня, но за преграда място не остана 🫣
Благодаря за мненията, съветите и отзивите!

# 2 773
  • тук и там
Една такава преграда ,няма ли да стане.Само,че без да има дупки,от МДФ?
Друга идея,която ми хрумва е тънка стена от гипсокартон до нивото на печката,нагоре по този начин.

# 2 774
Кайсия, ако диванът в дълбочина надстърча дълбочината на кухнята, а предполагам, че е така и то минимум с 30 см, и преградата трябва да е по-дълбока от долния ред шкафове, за да го предпазва в цялост, а така ще пречи на движението около фурната и плота (виж как е на първата снимка, отдясно все едно си в кутия, как се готви така, не знам). При такава конфигурация за жалост не виждам друг начин освен преместване (ако е възможно) на дивана или замяната му с прав и отдалечаване от кухненската част. Да не говорим, че с преграда ще има още един сравнително обемен елемент за чистене от пръски и мазни наслоявания.
 Ако съм на мястото на питащата, бих предпочела еднократно затруднение със смяна на дивана, отколкото ежедневно дългогодишно мъчение и с дивана, и с кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт