Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 779
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Неджи, според мен трябва да провериш и наистина не е нормално толкова време да нямаш отговор. Аз моя го получих за 1 месец. Пробвай първо да се обадиш на телефона на НОИ, за да не се разкарваш. Бъди упорита и чакай докато ти вдигнат. Тел. е 029020506.
Звъняла съм и по телефона, два пъти съм разговаряла казват, че има проверки и докато не свършат нищо не можели да направят..

# 586
  • София
Може би проверяват фирмата. Ако имат някакви съмнения ...
Иначе моята позната, заради която чета тук също няма писмо с решение. Регистрирана е началото на април, вече получи сумата на 15.05. Оня ден я завлякох в НОИ Младост и извади ПИК код, аз също и извадих. Бюрото е заключено, но обиолих, почуках на 1прозорец и веднага 1 служителка се задейства. Работят през прозореца.

# 587
Здравейте, на 05.март се регистрирах в бюрото по труда за получаване на парично обезщетение и още не ми излезе решението. Някой знае ли кога трябва да излезе ?
На 5 март? Досега отдавна трябваше да е излязло решението, освен ако нямате отказ. Което е най-вероятно, щом досега не сте получили пари. Срокът е 14 работни дни.
Обърнете се към НОИ за информация, обещетенията се изплащат оттам, а не от БТ. Може да е вписан сгрешен адрес, мейл, банкова сметка... Разпореждането отдавна трябваше да е излязло.
Казаха ми, че още не е излязло, миналата седмица ходих да питам. Дадоха ми ПИК на ден по колко пъти проверявам разпореждане няма, само приети документи вече незнам какво да правя, до кога да чакам ..

Може да има проблем с фирмата работодател. Ако там има неизрядности и са назначили проверка, се забавят нещата. Но това не е довод да не Ви дадат по-изчерпателна информация.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 19:43 от SamoDiva

# 588
Здравейте!
Колко години стаж е необходим за получаване на обезщетение за 1г?

# 589
  • Sofia
Над 15

# 590
  • Велико Търново
Лично с копие на договора. В НОИ може и онлайн, ако и преди това, документите са подадени онлайн, т.е. имате съответния ПИК.
Не е задължително преди това документите да са подадени онлайн, за да се подадат документи за преустановяване на обезщетението онлайн. Просто е необходим ПИК на НОИ.
Аз през ноември си подадох документите лично и на хартия. През април, обаче, за преустановяване на обезщетението ги подадох онлайн.

Считано от 01.01.2002год.

# 591
  • София
От коя година броят общия стаж ( 2001?) - за пресмятане на времето за обещетение?

# 592
В по-горния път е написана датата, от която броят.

# 593
  • Велико Търново
Starrydream, вероятно от годината, в която е влязъл в сила Кодексът за социално осигуряване или по-скоро някое негово изменение. Членът е 54в - там също има изменения, харесай си едно и може да си потърсиш информация в Държавен вестник, да речем.

# 594
  • софия
Добро утро, вече имам превод за май месец .

# 595
  • 1st floor
Малък, заради малкото работни дни през май, но все пак има! Simple Smile

# 596
Аз още нямам превод, миналия месец към обяд получих известие от банката.

# 597
Здравейте, искам да ви питам съкратен съм и получава обещетение от борсата. Един колега  са му предложили някакъв курс, на мен не са. Бихте ли ми дали малко инфо, разбрах че са му казал че се плаща 10 лв на ден. Въпросите ми са......
1.Колко време са тия курсови като месеци.
2.Само тези 10 лв. на ден се изплащат, тези от обезщетението спират ли се или и те текът.
3.Ако почнеш курса и го прекратиш какво става връщаш ли парите.

# 598
  • Sofia
Аз съм карала курс по фризьорство/2006/ и компютърна грамотност/2008/.Първият беше от две нива по 2мес,вторият беше 3мес,имаше и стаж по желание също от 3мес.
Плащаше се и обезщетението и дневните от курса.
Мисля,че при прекратяване трябва да се възстанови сумата.

# 599
Здравейте! Искам да попитам нещо. Аз и моите колеги бяхме  съкратени от 1-ви април. От 11 ти май отново бяхме назначени. Назначиха ни на договор на 4 часа и като се отписвахме от бюрото по труда подадохме ново заявление към НОИ за да ни плащат половината от обезщетението което ни се полага. За април месец си получихме цяло обезщетение. Сега за май получихме само за 5 дни. Някой може ли да ми каже дали наистина ще получим нещо? Една от колежките получи писмо от НОИ, в което имаше 2 листа. На единия пишеше, че и прекратяват обезщетението, а на другия, че го възобновяват. Пишеше същата сума която ѝ се полага ше и първия път, но и тя получи само за 5 дни. Ако някой може да ми каже нещо ще съм много благодарен.

Общи условия

Активация на акаунт