Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 750
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ами не отказвай. Вземаш направление от тях, отиваш във фирмата и се правиш на глупак. Това не можеш, онова не знаеш  и няма да те одобрят за работа. А и повечето обяви там са проформа - имат си техен човек за назначаване.

# 631
Здравейте, искам да ви питам регистрирам съм на борсата, въпроса ми е колко пъти мога да откажа офертата за работа от  тях преди да ми спрът обезщетението. И ако ми предложат какви аргрументи мога да използвам да за отхвъря работата. Аз искам поне още 2,3 месеца да съм на борсата понеже си има лични ангажименти.
Аз съм чувал че може да откажеш 2 или 3 пъти

# 632
  • София
Винаги може да кажете на трудовия си посредник, че са ви освободили, поради намаляване обема на работа заради корона вируса, но очаквате и желаете да се върнете на старата си работа, тъй като са ви казали да изчакате и не желаете на този етап да ви предлагат нищо. Ако са разбрани, едва ли ще ви направят проблем.

# 633
Здравейте, искам да ви питам регистрирам съм на борсата, въпроса ми е колко пъти мога да откажа офертата за работа от  тях преди да ми спрът обезщетението. И ако ми предложат какви аргрументи мога да използвам да за отхвъря работата. Аз искам поне още 2,3 месеца да съм на борсата понеже си има лични ангажименти.
Аз съм чувал че може да откажеш 2 или 3 пъти
И аз така съм чувала, но дали е така не знам със сигурност. И мен ме интересува дали може да се отказват тези предложения

# 634
Здравейте, подадох си документите на място, на 12 този месец, все още нямам отговор от НОИ с размера на обезщетението, както и като направя справка в сайта за регистрирани заявление за безработица излиза, че няма такива. Дали трябва да изчакам още малко или има някакъв проблем?

# 635
10 дена са крайно недостатъчни за обработка на документите.

# 636
  • софия
Аз се регистрирах на 3ти април , излезе ми решението след 25-6 Април ,но нали трябва първият месец да получиш обезщетение и от работодателя и решението беше че ще ми плащат от Май месец (получих си сумата на 15.06).
На 17.06 почнах работа звъннах в Бюрото в Красна поляна ,казаха ми че при тях няма срок ,но за НОИ трябва да си подам аз ,защото имам обезщетение.
Вчера се мотах близо час (влизам от телефона, )но пък почти веднага получих мейл че ми е прието заявлението.

# 637
И за дните от юни, през които все още не си работила, ще получиш съответната сума на 15.07.
Не забравяй, че ако по някакви причини не те устройва новата работа и напуснеш до 12 месеца от започването й, ти се възстановяват правата в НОИ, т.е. отново подаваш заявление и ще ти изплащат сега определеното обезщетение за остатъка от времето.

# 638
Аз си подадох документите на 19.05 и от тогава нищо. Всеки ден проверявам. Казаха ми по телефона, че било твърде рано.

# 639
  • Sofia
В БТ ли звъня?

# 640
В  НОИ. В БТ веднага ме регистрираха и ми дадоха номер и ден за посещение. Аз обезщетението си чакам най-вече.

# 641
  • Sofia
Като звънна в НОИ само по име ли ти дадоха инфото?

# 642
Дори и името ми не искаха. Казаха просто, че било твърде рано. Да съм чакала и да си проверявам с ПИК-а.

# 643
Отново имам нужда от помощ. Случаят накратко е следният: прекратяване на трудов договор с право на пълна борса за 12 месеца. Борса 3 месеца. Нов трудов договор с по-висока осигурителна сума. Прекратяване на договора след 4 месеца. Въпросът е на колко месеца борса ще има право и обезщетението ще бъде ли преизчислено или ще е като преди последния договор. Благодаря!

# 644
Имаш право на останалите 9 месеца.
Не се преизчислява.

Общи условия

Активация на акаунт