Трудова борса и обезщетения - 4

• 28 914
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Някой следил ли е кога излизат платените осигуровки в НОИ за предходния месец?

Аз имам за март.
Значи до 15 би трябвало да се виждат в сайта.

# 211
  • София
Осигуровките - след 25 на следващия месец.

# 212

Тоест да ги изчакам да се видят в сайта и тогава да подам заявление за обезщетение

# 213
Аз го подадох още на 08.04, а съм освободен от 01.04.

И сайта им е адски тъп!

# 214
Аз го подадох още на 08.04, а съм освободен от 01.04.

И сайта им е адски тъп!

Освен заявлението какви документи приложи?

# 215
DamaPika, не мога да цитирам дати, но поне едни 5 години със сигурност, неосигурените плащат за дните ЗО. Не случайно се подава декл. 7 от неосигурените, в която се посочва начална дата. И не само че висят като задължение в НАП, начисляват се и лихви. Някои дори си платиха и глоби за неподаване на декларация.
Калкулаторът служи за улеснение и изчисление.

# 216
Сканирах Заповедта.

# 217

Благодаря

Сайтът им пак не работи ...

500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

# 218
Вярно е, което пише gqa. Дължат се и за няколко дни, в НАП ги смятат. Дели се 24,40 на брой работни дни в месеца.

# 219
Идиоти са. На последната стъпка не изписва че си готов, че е пратено. Нищо не изписва. Даже продължих с опитите. После видях мейла че са ми пратили писмо, което означава че съм успял. А сайта си стои като пън на едно място.

# 220

Тоест да ги изчакам да се видят в сайта и тогава да подам заявление за обезщетение

Ти си подавай заявлението, а пък когато ги внесе работодателят, тогава.
Срокът е до 25-то число на следващия месец. Някои ги плащат на 10-ти, други в последния момент.
Пак обръщам внимание, че се гледат внесени осигуровки за последния отработен пълен месец!

# 221
DamaPika, не мога да цитирам дати, но поне едни 5 години със сигурност, неосигурените плащат за дните ЗО. Не случайно се подава декл. 7 от неосигурените, в която се посочва начална дата. И не само че висят като задължение в НАП, начисляват се и лихви. Някои дори си платиха и глоби за неподаване на декларация.
Калкулаторът служи за улеснение и изчисление.

А ако имаш 5 работни дни, до края на месеца болнични, но след прекратен ТД, тогава дължиш ли за болничните?

# 222
Вече няма болничен след прекратяване

# 223
Вече няма болничен след прекратяване

Знам, Хепи.
Искам да проверя откога е в сила, дали от 5 години.

# 224
И аз не знам откога е. Но знам, че има дължими вноски във връзка със ситуация със сина ми, преди 1 година. Напусна доброволно работа и имаше луфт няколко дни преди да почне на новото място. Аз лично го посъветвах да подаде Декл. 7 в НАП и да не се записва на борсата. В НАП му сметнаха за съответните дни здр.осигуровки, на място с карта ги плати. По принцип може и да не се плащат, правА не се губят за малко прекъсване.
Сега, ако евентуално ги съкратят, ще ползва пълна борса. Но май щели да им намаляват заплатите малко, заради кризата./уж/ Не знам законно ли е, но какво да се прави. Здрави да сме, и това ще понесем.

Общи условия

Активация на акаунт