Куроната навън напира, кукундрела са бърикадира - 100!

• 16 353
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Лабри, цял ден милуту муа сладки пуканки и чака вдъхновение. Казах, че тея пуканки най-ноу запек да докарат, ама файда няя.

Няя нищу, нек си муа човекът кот му съ муа, почивен ден е. Се ш,му дой вдъхнувенийту, аз така си пруверявам за секи случай, да нема нещо у темичката за четини. Уф, целия ден дремах пред компата, сфанах съ.

Се изцпущих полуженийту.

Ши въръ да прая картовину пюре.

# 151
  • тук, на мястото си

оф,кукитъ,пазети съ,дан я дукаръти кът мени, нъ системи 🤣

Сънши, майтап ли си прайш?

Алфич, на туистъ да си угурити двата метра, чи види ли ви генералът, ши гледати туист през крив макарон!

Устъй,  устъй,  зъбраих, малииии, дано ни види гинирало и да не вземи да ма накулади на каскетурата.

Алфиту нарушава забраната и ша бяга с коня...,,

Нема, бе, нема да бегам, утивъм за дизификтант чи свърши. Паднъ ми сандюфчиту и слизъх да гу зема.

Устъйти Цеценото момче да си пучини малку, де! Да си хапни пукънки, Цецка да му напрай ина тортишка, да гу пучерпи там с нещу,  да му доди музата на чувека.

# 152
Алфчи,Лабрексчи 🤗
Дубря съм мумичета,те тез системи ни съ кът унез системи (чукъм си пу главътъ,демек нъ дАрво,плуя си у пазвъта, завъртъм съ три пътя нъ един крак пу пусока нъ чисовникувата стрилкъ и падъм на зимятъ щот ми съй завилу свет)

# 153
Уф, Сънче, успокОих съ, ма нидей друг път тъй да нъ плашиш, обеснявай по-така, кат за........да тъ разбирем! Айди утивъм да спъ век, нямъ тъ мислъ, щом си дубря. Се тъй да си! Лека ви и спокойна нощ на сичкото кукундрел! Hug 

# 154
# 155
  • Countryside
Морген, кукис! Днес е прикрасен ден, малкуту ми букетчи има РД! Пучерпети съ!
Суленичку за старт!

Сладичку, да й е сладък живота!

И тортътъ разбира се, с шукулат!

# 156
Честит Рожден ден на порасналата госпожица! Много хубаво детство да има, здрава и щастлива да расте!!!

Поздрави и цветя и за мама!!!

Много весело да си изкарате днес.....!!!!

# 157
  • Куциндрел
Хилоу, прювет.

Честит рожден ден на г-жа Букетчи.

Да е жива и здрава, да радва мама и тате и да расте красива, умна и щастлива.

Ето и малко за разсънване на всички.

Цитат
О, доматен, о, сос!

- Ще ми разкажеш ли за стария свят?
- Ъъъ... за кой стар свят?
- За твоята „студентска пица”?
- Това не е „старият свят”, това е „старото време”. Обикновено студентите са млади хора, които нямат много пари. И затова понякога ядат... ъъъ... доста странни неща... каквото има. Ако изобщо има.
- И тази пица е „каквото има”?
- Точно така. Почти винаги има стар хляб и прясно мляко... Ти пица ли искаш да си направим?
Покрай нас се претъркалва платнена пазарска торба. Блъска се в крака на масата. Показва се муцуната на котка 2 и се оглежда. После торбата сменя посоката.
- Разбира се, че искам пица. Друго какво има? – Дребният проследява с поглед траекторията на торбата. – Мисля, че котка 2 си търси мишката.
- Другото е или остатък от някаква манджа, или лютеница, сирене, кашкавал, салам. В хладилника на един студент все се намира по някое последно парченце от нещо.
Торбата спира под малкия диван. Предна лява лапа се пресяга навън, напипва една от играчките-мишки и мълниеносно я прибира. Котка 1 застава до краката ми и започва да ме гледа втренчено. Котка 3 отива до торбата и се оглежда за мишката. После също се втренчва в мен.
- Ааа, оправяйте се, големи сте вече! Дребен, идвай в кухнята.

Докато той прави каша от сирене и лютеница, аз вадя купата, в която ще забърквам доматения сос. Слагам я на масата. Торбата тихо идва към нас. От другата страна с партизанско приплъзване се задава котка 3. Отварям хладилника за шишето с доматен сос. Котка 1 се изляга на дивана така, че да има видимост към всички.
Обръщам се към шкафа, за да извадя и рендето. Явно, зад гърба ми торбата и котка 3 са се сблъскали. Разбирам го по изквичаването и по косматата кожесто-пластмасова сива мишка в чистата купа за доматения сос. След което торбата се оттегля към хола, а котка 2 – към коридора.
Изваждам мишката, изхвърлям я към хола и измивам купата.
Дребният нарежда първия ред филии в тавичката и започва да ги полива с мляко. Аз изсипвам доматения сос в измитата купа. Отварям хладилника, вадя кашкавала. И в доматения сос бавно потъва косматата играчка на котките. Котка 1 настървено ближе напоения с мляко хляб в ъгъла на тавичката.
- Дребен, къде блееш, бе?!? Котките безчинстват!
- Котка 1 толкова жално ме гледаше, че й направих място да си близне... – леко виновно казва Дребният.
- А мишката?!?
- Аа, мишката си долетя сама!
Оглеждам се – кьорава котка се не види.
Вадя мишката от купата, избърсвам я и я изхвърлям към коридора, изливам доматения сос, измивам купата, вадя нов буркан доматен сос от хладилника. Изсипвам соса в купата. С лъжица изгребвам наблизаното от котка 1, допълвам с хляб и заливам с мляко. Обръщам се към масата и над доматения сос стърчи опашката на потъващата мишка. Котки продължават да не се виждат.
Изругавам. Вадя мишката от купата, избърсвам я и я изхвърлям под масата, изливам доматения сос, измивам купата, вадя нов буркан доматен сос от хладилника. Изсипвам соса в купата. Междувременно Дребният заявява, че му стига толкова труд за деня и отива да си играе на таблета. За да няма повече изненади, за всеки случай настъпвам мишката под масата и започвам да стържа кашкавала. Силиконово топче ме удря по главата, отскача и цопва в доматения сос. Все още не се виждат котки. Нервната ми система се срива и тегля една звучна и продължителна на всичко котешко във Вселената.
- Какво?!? Какво каза? – Дребният е възникнал и ме гледа с неприкрито възхищение. – Повтори го, че после в училище да натрия носа на Васко!
- Да не си посмял! – просъсквам. – Никога няма да те пусна на училище!
Върху главата ми пада още едно топче. Най-накрая се сещам да погледна нагоре. В нишата над шкафа котка 3 доволно се е изпънала и ме оглежда с любопитство.
- Я! Сега разбрах къде котка 3 си крие нещата – казва Дребният.
- И аз... ако тази гад успее да унищожи и последния сос, да знаеш, че ще я ядем печена...
В крайна сметка успявам да сглобя читава пица и да я метна във фурната. Котки 1,2 и 3 се натръшкват на дивана. Дребният бие поредното грозно нещо на таблета си и сумти. Аз с умиление въздишам по бурното си студентстване. Всички дружно очакваме пицата.
И се сещам как някога бабите ми непрекъснато ми повтаряха: и запомни, дете, добър човек кльощав – няма! Сега започвам да се чудя дали е дошло времето, когато на свой ред да предам тази вековна мъдрост на Дребния...

# 158
  • Countryside
Сига рилаксирам с кафе, че дребнуту днес са излюпи в 6ч сакън да не изтърве подаръците, а ние упаковахми пударъци и надуфахми балони снощи ду 11ч Joy

Саму да сме здрави си пожелахме и да можем да идем на мурету таз гудина. Че имахме планове чак в Китай да одим.... Joy бял кахър...желая ви и на вас много здраве и възможност за пълноценна почивка тази година. На мен почивките ми помагат да не изкукам.

Цец, голям смех с вас! За сифте чувам за студентска пица, че звучи луксозна с  мляко...някой яде ли я? Аз кат нямах лев що нудъли Чойс съм изяла, ку съ сещати...Joy забавно е с 3 котки, ма не знам дали щях така хладнокръвно да пиша за техните пакости или вече щях да съм на успокоителни Joy

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 10:39 от Г-жа Букет

# 159
  • Куциндрел
Букетчи, така са децата. И моето става преди петлите като знае, че ще има подаръци. Joy
Наближава му половинката рожден ден, желания подарък вече го получи, ама съм му приготвиа и един за самия ден. То в това ИП няма и как да го заведа някъде да се надивее, ама ще измислим нещо.

За пицата - ноу яка става, ноу я ядем у дома. А котките са си котки. Кога дивеят, кога са послушни... Преди малко котка 3 застана пред мен, за да иска кафе, а котка 2 мина 10 пъти пред монитора, сакън да не остане незабелязана. Котка 1 ме чака да я галя, за да яде.Joy

# 160
  • Countryside
Ох, много криво с това излизане в България. И ние бяхме така преди месец, макар и не чак толкова строго и с 5хилки глоба... тук вече нещата май се нормализират, но хората определено спазват дистанция. В ресторанта бяха разредили масите на 2м, сервитьорите с маски, няма хостеса, има само дезинфектант за посрещане... дано се нормализират нещата в България скоро, че това ИП до 13 май ще се отрази на народа, освен финансово, за който не може да работи и чисто психически. А и децата два месеца вкъщи...айде с бебета по-лесно, ама по-големите...а и излизането на слънце и въздух е здраве.

Цец, ква половинка РД? Празнувате РД на 6м ли? Яко! Ама за дица, а ас съм дърта вечи и дажи един РД в годината не ща...Joy

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 10:46 от Г-жа Букет

# 161
Само да сме здрави, ще избутаме някак. Мен, честно казано, си ме е страх. Не само от вируса, но и от това какво ни чака после.
Иначе учебната година нямало да я удължават, а вчера ни пуснаха съобщение, че ще имат пролетна ваканция, т.е. няма да учат онлайн. Че са се презорили от учене......

Рожденичката как се чувства? Подаръците отворихте ли ги? То при вас вече е вечер май.....тук е сутрин.

# 162
  • Countryside
А, Соулче, подаръците бяха отворени в 6:30 още. Малко й е криво че няма парти с децата от училище, но шанс... Като духна свещите си пожела да няма вирус никога вече! Милото дете и то разбра за цялата драма с вируса.

Рецесия ще има то е ясно и мен от това ме е страх повече от самия вирус.

# 163
При вас не се ли поуспокоиха нещата? Кога отварят училищата?

Тук всеки ден представят положението във все по-тъмни окраски.... Засега сме до 13.05 в извънредно положение, което е 2 цели месеца.

На моят също драмата му беше, че няма да празнува с деца. Бяхме ангажирали от тези стаи-игри с различни загадки.

# 164
  • Куциндрел
Букетчи, празнува си го, как ша изтърве той шанс да получи подаръци и да е центъра на вниманието. Joy

Тук до 13 май ще подлудеят всички, ама си мисля, че още малко и никой няма да се занимава с техните изолации. Оня ден беше хубаво времето и около нас родители с деца бяха излезли на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт