За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 82

• 31 010
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Искам да попитам за препоръки за столче за хранене. Бях се ориентирала към икейското още докато бях бременна, но сега попаднах на мнение, че не е удобно за малко бебе.
Търся столче, което да се почиства лесно, да мога да сменям височината му и да е удобно и за малко бебе, 5+ месеца.
Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете насоки! Simple Smile

# 91
Момичетa, дa ви питaм, cвекървa ми ме изуми c едно нейно изкaзвaне, трябвaло дa мacaжирaм гърбa нa бебето зa дa му излязaт трънчетaтa....  Някой дa е чувaл зa подобно нещо?
Какви са тия трънчета? Thinking

# 92
Момичетa, дa ви питaм, cвекървa ми ме изуми c едно нейно изкaзвaне, трябвaло дa мacaжирaм гърбa нa бебето зa дa му излязaт трънчетaтa....  Някой дa е чувaл зa подобно нещо?
Какви са тия трънчета? Thinking

Не знaм, cигурно caмо тя cи знaе 😀😀😀

Дa ви питaм кaк изглеждa обривa вcледcтвие от въведенa хрaнa, бебето ми получи от пъщaрнaк обрив по гърбa - червени петънцa c мaлкa пъпчицa, двa денa вече не минaвaт, a cпрях пъщърнaкa

# 93
За трънчетата четох в началото, но нямам спомен за какво се правеше, дали не бяха колики .. Има в интернет и формация, но за мен са си бабини работи.

Нашето столче за хранене е Чиполино Куки и много си го харесвам. Малката обича да си играе в него. Има три позиции за гръбчето и е подходящо за по-малки бебета.

Купих едни пантофки като ботушче, които имат лепки отстрани на глезена и не мога да разбера коя е лява и коя дясна. Лепките от вътре ли трябва да са или отвън на крачето? Не че е голяма драма, но със свекърва ми спорим Grinning

# 94
Лепките винаги се залепват посока отвътре навън. Grinning

# 95
Здравейте! Искам да попитам за препоръки за столче за хранене. Бях се ориентирала към икейското още докато бях бременна, но сега попаднах на мнение, че не е удобно за малко бебе.
Търся столче, което да се почиства лесно, да мога да сменям височината му и да е удобно и за малко бебе, 5+ месеца.

Ние имаме Киндеркрафт фини 2в1,изобщо не и е удобен. При баба си има лорели класик от другото внуче, и е 100 пъти по-удобен. на 9м сме ако има значение. В лорелито е много по- стабилна, не се изхлузва или накланя, таблата е малко по висока, като цяло се замислям за размяна..

# 96
Нашето е Lionelo Linn Plus, супер доволна съм. Височината и позицията на седалката може да се променят, почиства се лесно. С две думи и аз, и детето сме доволни.

# 97
Здравейте, до скоро давах вит. Д на Джеймисън по 6 капки по препоръка педиатър. Сега ще сменя с обикновен Вигантол. Искам да попитам и двата вит. Д с едно и също съдържание на витамина ли са? Тъй като на джеймисъна пише - една капка 400 IU, а на вигантол 20000IU?

# 98
Здравейте, до скоро давах вит. Д на Джеймисън по 6 капки по препоръка педиатър. Сега ще сменя с обикновен Вигантол. Искам да попитам и двата вит. Д с едно и също съдържание на витамина ли са? Тъй като на джеймисъна пише - една капка 400 IU, а на вигантол 20000IU?
20 000 IU е общото съдържание в опаковката. В листивката на Вигантол пише, че 1 капка съдържа приблизително 500 IU. T.e. разликата в двата препарата е 100 единици в една капка. Аз давах Вигантол, но сега давам 1 капка от витамин Д на Джеймисън.

# 99
Здравейте, бебка вдигна днес сутринта 38.3 дадох панадол, беше нервна.Температурата си свали много бързо. Вечерта около 19ч. вдигна 37.7 и сега вече и 38.4.  Много е жизнена, весела, не личи по нищо че е с температура.
На 9м и нямаме зъбчета, но долните 2 са почти излезли дори ги напипвам и се виждат съмсем ясно. Дали е от тях, или е вирус?

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 03:48 от 33hope

# 100
Мами, аз имам малко по-нестандартен въпрос. Решила съм за годишнината с мъжа ми да му подаря книга/книги за възпитанието на детето, защото имаме сериозни спорове на тази тема и сега с карантината постоянно се караме. Малкият е на година и седем месеца и е доста инатлив, което според баща му ‘не е нормално’, били сме го изпуснали, качил ни се е на главите и т.н. В тази връзка е решил да бъде строг и си позволява да посяга на детето ( съвсем леко, удря го през ръката само) и з амен това не е ок. Та в тази връзка препоръчайте някаква полезна литература, защото си е цяло море и доста са се упражнявали по темата. В крайна сметка май ще си е основно за мен полезна , затова да не стрелям на посоки Simple Smile

# 101

Нашата педиатърка беше предписала по 1 капка вит. Д на Джеймисън или 2 капки Вигантол, в зависимост кое намеря в аптеката. Явно концентрацията на вит. Д в този на Джеймисън е по-голяма.

# 102

Нашата педиатърка беше предписала по 1 капка вит. Д на Джеймисън или 2 капки Вигантол, в зависимост кое намеря в аптеката. Явно концентрацията на вит. Д в този на Джеймисън е по-голяма.
Точно обратното е - в една капка Джеймисън има 400 IU, а в една капка Вигантол - 500 IU Simple Smile

# 103
Може и така да е. Явно педиатърката ни се е объркала. Rolling Eyes

# 104
  • Германия
Здравейте, имам един въпрос към вас. Защо според вас бебе на 7+месеца, изведнъж спира да яде пюрета, каши и всичко, което се яде с лъжичка на тази възраст? Иска си млякото и надвишава дневната доза мляко за възрастта. За 24 часа 1200мл мляко.

Общи условия

Активация на акаунт