МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 461
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Тъкмо и аз щях да пиша за изворната и трапезната вода и veselina_s_p ме изпреварила Wink
А за киселото мляко, щом си дала веднъж, то вече няма значение дали ще и даваш всеки път или не. Щом не е направила алергия или не е повърнала...аз не бих рискувала сега толкова рано, но на каката и дадох на 6 месеца. Първо , тя не искаше да пие адаптирано мляко и второ нямах информацията която имам сега.
 Апропо, брат ми е кърмен и дохранван с кис. мляко от двумесечен, понеже не са изписали на майка ми Хумана, а тя тогава е била с рецепта,ноооо щом имаш кърма няма Хумана. Та майка не е имала голям избор и честно да ви кажа нищо му няма , нито гастрит, нито язва, нито алергии, та това май и то е индивидуално Peace

# 181
elly_G  благодаря ти ама честно казано опита ми е под всякъква критика уж се мъча да следвам детето пък гладно го държа и аз незнам от кога  Embarassed  А с адаптираните млека съм гола вода .Симона съм я кърмила почти до годинка и през цялото време имах много кърма та такива проблеми нямахме. Та сега съм като индянец пред пишешта машина снощи докато го приготвя това мляко половин час ми отиде явно има и по лесен начин защото ако трябва това да се прави на всяко ядене  Crazy може да лудне човек ама аз си следвах указанията на кутията и шишета преварявах вода преварявах пък 15 мин. изстудявах пък нещо докато се разтвори едно бъркане падна пък и отделно като незнам от кое шише и през кой биберон ще тече най добре та преливах няколко пъти абе срам и позор  Blush

Joy Joy Joy

Няма страшно ще свикнеш Grinning Преварявай си водата за целия ден и няма да имаш проблем. Водата се преварява 5мин, след като зарви. Преди да приготвиш млякото, ако е изтинала я затопляш /само водата, без млякото/ и после слагаш нужното количество АМ. Трябва да имаш предвид, че след като го направиш млякото трябва да се даде до 1 час след това. Каквото остане го изхвърляш. Ти какво мляко си избра в крайна сметка? Ако е Аптамил то се разтваря по-трудно и трябва водата да е малко по-топра, за да стане добре. Хубаво е и да си стерилизираш шишетата всеки път след хранене, особено сега в жегите Peace
Успех Grinning

# 182
Кой е казал, че не се дава минерална вода до годинка? Тук се препоръчва, само че не е без значение каква точно. Трябва да е с ниско минерално съдържание. Но примерно Евиан
При нас водата от чешмата и без това не се пие

# 183
Мами, какво мислите за пробиването на ушичките на бебо преди годинка newsm78 Дали може и до колко е добре да се изчака, ако трябва newsm78
Относно пробиването на ушите не смятам, че е противопоказно, стига да е направено при специалист. Но аз за Али ще изчакам, защото тя много си дърпа ушите и може да си откъсне обиците ако ги сложим по-рано. Така че ще изчакаме. Не такъв зор Simple Smile

# 184
veselina_s_p  , emy_emy ме е светнала на лични и даже вече си преварих едно количество вода  Crazy то се иска малко акъл ама на време  Wink абе ще се специализирам къде ще ходя  Grinning
Иначе взех нутрилон омнео нали това ми препоръчахте че все е запечен малкия и трудно ака а това е спецялно за храносмилането та ще видиме за сега резултат няма ама все пак той само снощи е пил. Но не се разтваря много лесно  Confused . Иначе за пиене аз му купувам от водата на хип .
Благодаря ви  Hug

# 185
Кой е казал, че не се дава минерална вода до годинка? Тук се препоръчва, само че не е без значение каква точно. Трябва да е с ниско минерално съдържание. Но примерно Евиан
При нас водата от чешмата и без това не се пие

Точно заради минералното съдържание не се препоръчва. Но, ако е съобразена и предвидена за бебета, значи няма проблем. Но тук такива мин води няма. Има само една, но тя се води изворна и една на Хип, която не знам каква е Rolling Eyes

# 186
Т
 Апропо, брат ми е кърмен и дохранван с кис. мляко от двумесечен, понеже не са изписали на майка ми Хумана, а тя тогава е била с рецепта,ноооо щом имаш кърма няма Хумана. Та майка не е имала голям избор и честно да ви кажа нищо му няма , нито гастрит, нито язва, нито алергии, та това май и то е индивидуално Peace

На мен пък ми има, била съм алергична към Хуманата та затова айде кисело млекце, ела ме питай сега на какво ми прилича стомаха.

Кой е казал, че не се дава минерална вода до годинка?

Ами лекарите, та даже и производителите го признават след като бутилират вода, годна за бебета под годинка.

# 187
Привет и от нас.
Ние 2 дни нямахме нет и кабелна, та изпуснах последните събития , но сега си наваксах...

Чумби, добре дошла при нас. Дай по-точни данни за раждането на бебчо (виж началото на темата), за да те "регистрират" подобаващо Simple Smile И аз се присъединявам към другите, че малко ви е рано за кисело мляко, но ти си решаваш... А и за водата - дори да е за бебета с ниско съдържание, тук се препоръчва преваряване до към годинка.

Веси, за ушичките въпроса ти имам отговор - сякаш съм знаела днес да питам като бях при моята козметичка и едно майче беше дошло да дупчи ушите на 6-мес си бебе, но Ванчето (козметичката) й каза че до годинка не е добре, защото още се оформя и развива ушната мида. ТАка че по-добре май изчакай до догодина. Твоята госпоица и без туй няма как да я объркат за момче, толкоз сте чаровни....  pletka

Хайде от мен теменужени вечери и по-поносими жеги  Hug

# 188
bouquet
Извинявайте,че ви нахълтвам така в темата,ама имам въпрос.Как обличате децата си в тези жеги?
С моята приятелка люто спорим(тя има мартенско бебе),та за това проявявам този интерес

# 189
Само по боди.Вчер го завивам с тьнка пелена( от онези с които го повиваха в болницата).Ако е много много топло го обличам с боди-потник или направо гол по памперс.

# 190
Аз също или по памперс или гащеризонче /къси крачоли и къс ръкав/ го обличам а вечер обувам или дълъг панталон или блузка с дълъг ръкав .
А за пробиването на ушите знам ,че до 3 годинки не е хубаво и другото е че е най добре да се направи на Благовещение /25 март/ аз за да спазя датата ги пробих на Симона 2 месеца преди да стане на 3 годинки и проблеми не сме имали.

# 191
 Вкъщи е само по боди, но навън и обличам сладурските бебешки дрешки newsm03 Все пак, защо съм ги купувала. Относно завиването гледам да е завита не само, за да не изстине/все пак е достатъчно топло/, а да свиква със завивка, че то е едно ритане. Не ги търпи изобщо всичките, дори и в хладните дни. До сега само по поммперс не съм я държала, защото живеем в тухлен апартамент и е достатъчно хладно или поне не е жега  sweating като навън. Абе направо tо е коренно различна. Да не се изсилвам, но едно пет градуса поне е по-ниска

# 192
Само по боди.Вчер го завивам с тьнка пелена( от онези с които го повиваха в болницата).Ако е много много топло го обличам с боди-потник или направо гол по памперс.

И ние сме така. Навън напоследък й слагам рокли защото ми се струва най-прохладно с тях. Не са по тялото й. Когато беше малко по-хладно в нас й слагах тънки ританки, а навън с костюмче с дълъг крачол и дълъг ръкав. Общо взето я обличам както мене Grinning

Изабела, на вас за какво точно ви е спора? Grinning

Значи определено трябва да поизчакам с дупченето. Аз се зачудих, защото видях тези дни едно бебе на о/о 8-9 месеца и беше с обеци. А ние за датата нямаме проблем, защото сме родени на 24 март Grinning Тъкмо ще си направим 3год и още на следващия ден ще сме с нови придобивки Flutter Замислих се какво златно да й взема за кръщането, защото мисля да е другият месец. Исках да е нещо, което мога да й го сложа поне в скоро време. За това не исках разни бижута, като гривни, колиета и т.н. Ще й взема обички, пък ще й ги сложим след някоя и друга година.

# 193
  • In the jungle out there..
Искам да ви кажа, че на последната консултация имаше бебе на 1 МЕСЕЦ с продупчени уши smile3506 Направо се възмутих до дъното на душата си...Обеците бяха по-големи от ушичките му...

# 194
  • София
Здравейте   bouquet
На нас ни подариха обички и ние се чудехме кога да й пробием ушичките  newsm78, но сигурно няма да чакам чак до 3 годинки.
Вечер Лия спи по боди и я завивам само през кръста, че тя не търпи нищо на крачетата си. Имаме роклички, но ми е много смешна като й виси памперса отдолу, ако седи сигурно ще изглежда по-добре Heart Eyes
Добре дошла на Чумби  Hug
За киселото млекце - на сина ми го дадох на 1 г. и 2-3 месеца дотогава е пил АМ.
Да ви се оплача, Лия започна много да се буди нощем, поне 3-4 пъти, не знам от жегата ли е или от зъбки?
Хайде, лек ден от нас Hug

Общи условия

Активация на акаунт