МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 471
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета !
Как сте в това горещо време?  Nature SunnyДобре , че във Варна подухва и на сянка определно се живее sweatingДаже мисля утре да направя едно плажче. Има едно почти девствено място м/у Българево и Калиакра . Предния път като ходихме 4 делфина се гониха на 20тина метра от брега, беше страхотно coolcool
Мики , аз преживях същото с каката. Аз кърмя, а тя реве за още и не наддава нищо. Една вечер като и дадох шишето с АМ , за първи път спа цяла нощ ooooh!И така кърмих 6 месеца по 20-30 грама и после шишето PeaceНе сме имали проблеми.
Добре дошли на новите майчета welcome
И аз мисля , че е рано за кисело мляко, аз знам , най-рано 8ми месец Peace
Целувки и да се пазите от слънцето Kissing Heart

# 166
emy_emy ,elly_G  благодаря ви много значи мога да опитам и да преценя той как се чуства най добре дали само вечер да му давам или след всяко кърмене да дохранвам. Дано така успееме да се закрепиме до средата на септември поне защото първо не ми се иска да го отбивам лятото по жегите  и сега на първи на море ще заминаваме а там определено ще ми е по лесно ако го кърмя а и 6 месеца пълни ми се иска да искараме.Абе  ще се старая да задържа положението  Peace

# 167
Мики, смятам, че като една опитна вече мама Wink ще можеш сама да се водиш по детето. А това , че децата се отбивали като им се даде един път шишето, изобщо не е задължително. Така че спокойно и успех !

# 168
И по  повод пластиките - някой проверявал ли е колко струва пластика на стриите - казаха ми към 2500лв ама трябвало да се чака година и половина от раждането и да си с тегло не повече от 70 кг /което с тези темпове няма как да докарам/. че при мен положението с тях е плачевно - кожата ми е буквално раздрана и имам сигурно едни 20 см2, които ако се изрежат ще е чудно.... Ама ако ще се оперирам и при второ раждане ще стане същото май ще се гръмна!
Ger4o, 12 месеца минимум след раждането, но второто условие е да не ти е варирало теглото с повече +- 2,3 килограма през последната половин година, за да е успешна интервенцията, а ако плануваш 2-ро и 3-то дете по-добре е нищо да не правиш. Корекция на бюста - просто опъване на кожата и премахване на стрии в областта е около 1200 -1500 евро, но ефектът е не повече от 2-3 години.
Имам познат, който има клиника за пластична хирургия на морето и най-редовно се консултирам с него, цената е различна взависимост от клиниката, засегантия участък и мястото, но по-малко от 1000 евро няма да е. Общо взето последните 2 години следвам съветите му относно спорт, мазила и всякакви процедури за разкрасяване и винаги излиза прав, колкото и абсурдно да звучи понякога...

# 169
elly_G  благодаря ти ама честно казано опита ми е под всякъква критика уж се мъча да следвам детето пък гладно го държа и аз незнам от кога  Embarassed  А с адаптираните млека съм гола вода .Симона съм я кърмила почти до годинка и през цялото време имах много кърма та такива проблеми нямахме. Та сега съм като индянец пред пишешта машина снощи докато го приготвя това мляко половин час ми отиде явно има и по лесен начин защото ако трябва това да се прави на всяко ядене  Crazy може да лудне човек ама аз си следвах указанията на кутията и шишета преварявах вода преварявах пък 15 мин. изстудявах пък нещо докато се разтвори едно бъркане падна пък и отделно като незнам от кое шише и през кой биберон ще тече най добре та преливах няколко пъти абе срам и позор  Blush

# 170
А това , че децата се отбивали като им се даде един път шишето, изобщо не е задължително. Така че спокойно и успех !
Определено това не е вярно - според детето е, моето си цоца и от цица и от биба вече почти 6 месеца - дори често и след шишето търси пак цица и така  Peace
Мики, определено процедурите около приготвянето на АМ са много досадни, затова предимно кърми на поискване, важно било нощното кърмене. Не се притеснявай, ще изкарате и жегите...
 Peace
 Hug

# 171
 Върнахме се от поликлиниката и педито ни каза, че няма нищо обезпокоително. Захранването ще се отложи поне с две-три седмици,т.е. като се оправи напълно - тогава. Иначе акото е рядко и мирише ужасно, но поне слуз няма и се чувства добре. Тази нощ се събуди в 04,00 и си игра до 05,30часа. Направо ужас, а на мен така ми се спеше.
 А сега маймуната, аз докато пиша я люлям в шезлонга, за да е кротка и докато гледам в компютъра се сърди. Обърна ли се към нея грейва, а бе номера какво да ви кажа, голямо дяволче е станала newsm48

# 172
 Добре дошла  welcome на Чумби и относно киселото мляко, и аз съм на мнение, че ви е много рано.

# 173
За отбиването на дедето с биба и при нас не беше така. Маги 2 месеца я кърмих с дохранване и не видях разлика в сукането й. Въпросът беше, че на мен накрая ми писна цялата разправия за има няма 20гр кърма и съвсем спряхме да се кърмим. Отделно, че при нас храненето с кърмене и дохранване беше о/о 1час ooooh! Половин час я държа на гърда, като тя си правеше нейния си номер поради, което нямах кърма - зъспиваше на 2-а секунда и нямаше събуждане. И каквото цокне заспала това е. После я оставях, за да се събуди /почти веднага както я махна от гърдата/ и й давах АМ.

Кате, наистина ли ефекта от операция на стриите е само няколко години Shocked Аз си мислех, че това е единствения начин да се отървеш от тях, но за постоянно Tired

# 174

Кате, наистина ли ефекта от операция на стриите е само няколко години Shocked Аз си мислех, че това е единствения начин да се отървеш от тях, но за постоянно Tired
Веси, ако говорим за гърдите, с течение на годините по-зле ще става, по-добре не  Wink ако успееш години наред да не мърдаш на килограми, да спортуваш и да не си сваляш сутиена може и 10 години да нямаш  Wink а тези на коремчето ако не планираш следваща бременност и не си играеш много с килограмите естествено няма да се появят пак  Simple Smile
Една приятелка си прави гърдите преди 4-5 години след като роди, не плануваха 2-ро детенце, но изведнъж решиха и няма да ти казвам какви ядове бра и какви болки по време на бременноста, след това не можа да кърми и 2 дни, а в момента целия и бюст пак е в стрии  Sad по-страшно отколкото след първото... аз лично корекция в областта на бюста след това, което видях с нея никога няма да направя, да не говорим пък за специалните препарати за заличаване на стрии в тази област  Naughty  ама всеки си знае де

# 175
Веси, ако говорим за гърдите, с течение на годините по-зле ще става, по-добре не  Wink ако успееш години наред да не мърдаш на килограми, да спортуваш и да не си сваляш сутиена може и 10 години да нямаш  Wink а тези на коремчето ако не планираш следваща бременност и не си играеш много с килограмите естествено няма да се появят пак  Simple Smile

Аз имах предвид точно тези по корема и ханша. Аз нямам много, но и тези много ме дразнят. Гърдите този път нямаха поражения, ще видим следващият път Mr. Green

# 176
Снощи му направих в крайна сметка АМ и просто неможехме да му се нарадваме толкова беше спокоен весел просто детето имаше друг вид. Стана ми много мъчно защото  разбрах колко време съм го мъчила да седи гладен от зор да е на кърма та сега със сигурност ще го дохранвам ама се чудя дали след всяко ядене да му давам и АМ или едно ядене АМ едно кърма   bouquet Знаете ли дали има някъкво значение схемата и как е най добре ?

Ние сме на кърма и АМ още от раждането - интересно че не се отказа нито от едното, нито от другото и детенцето си се нахранва. Според мен, ако видиш че след като си го кърмила е още неспокойно, дай му и АМ, но не замествай цяло хранене с АМ, ако имаш кърма.

Момичета, като се размислих, прави сте за киселото мляко и за адаптираното - след като са го измислили лекарите, със сигурност ще е по-добро за бебето отколкото киселото на тази възраст.
Само че като й дадох на бебка веднъж, и много й хареса. А пък снощи  отказа по едно време да си довърши биберона, и като пробвах едно ново кисело мляко (по-малко кисело от другите), си хапна около 60 г.  Не мисля обаче да я приучвам и да  й давам постоянно, ами само ей така, за разнообразяване от време-навреме и да се запознае с различен вкус.

# 177
явно има и по лесен начин защото ако трябва това да се прави на всяко ядене  Crazy може да лудне човек ама аз си следвах указанията на кутията и шишета преварявах вода преварявах пък 15 мин. изстудявах пък нещо докато се разтвори едно бъркане падна пък и отделно като незнам от кое шише и през кой биберон ще тече най добре та преливах няколко пъти абе срам и позор  Blush
Мики , разбирам те напълно , защото и аз бях така в първите дни , докато накрая ми светна , че не е необходимо да варя вода преди всяко хранене.Сварявам си 1-1.5 литра вода всеки ден и след като се охлади я слагам в термос и така успявам да и запазя температурата.аА колкото до бъркането - разбиваш направо в шишето.

# 178
явно има и по лесен начин защото ако трябва това да се прави на всяко ядене  Crazy може да лудне човек ама аз си следвах указанията на кутията и шишета преварявах вода преварявах пък 15 мин. изстудявах пък нещо докато се разтвори едно бъркане падна пък и отделно като незнам от кое шише и през кой биберон ще тече най добре та преливах няколко пъти абе срам и позор  Blush
Мики , разбирам те напълно , защото и аз бях така в първите дни , докато накрая ми светна , че не е необходимо да варя вода преди всяко хранене.Сварявам си 1-1.5 литра вода всеки ден и след като се охлади я слагам в термос и така успявам да и запазя температурата.аА колкото до бъркането - разбиваш направо в шишето.

А защо не приготвяте бибероните с минерална вода?

# 179
А защо не приготвяте бибероните с минерална вода?

Минерална вода не се дава на бебе поне до годинка Naughty Може изворна или преварена чешмяна. А според мен на бебо е рано за кис мляко дори от време на време. Аз захраних рано /след 4-я мес/, но въпреки това си има неща с които трябва да се изчака. Аз мисля да я пробвам с кис мляко към 8-и мес.

Мами, какво мислите за пробиването на ушичките на бебо преди годинка newsm78 Дали може и до колко е добре да се изчака, ако трябва newsm78

Общи условия

Активация на акаунт