МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 439
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
 newsm51ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАРИИ И ДРУГИ ПРАЗНУВАЩИ! newsm51 newsm51 newsm51

Дбре дошли на мама Лола и бебе Вики wavey smile3525

# 91
  • София
Здравейте милички,
Аз вчера бях за пръв ден на работа в офиса и много добре ми се отрази, предполагам, че ще ми трябва седмица, за да се адаптирам, но за сега е ок.Моята заместничка се е справила блестящо и шефа ми е решил да я остави на работа на моята позиция, а аз се уредих с нещо като повишение - с две думи- по-малко работа за повече пари  Laughing
Бояна за две седмици е пораснала ужасно много и най-важното- някак си се е източила и няма вид вече на плондирче с огромни бузи и гушка, а на сладко мамино дететнце  Wink
Съниполи, а ти защо си решила да отбиваш? ако бебчето така и така трябва да яде млекце, защо да не е кърма, при положение, че имаш (освен ако не ти е неприятно кърменето, разбира се...)  Wink
Мики, благодаря за линка... Не съм го решила твърдо, няма по приятно нещо на света от кърменето, усещането е невероятно, точно затова ми е много трудно да реша. Трябва обаче да предприема диета, защото съм си 10 кг отгоре и направо се побърквам. А пък когато не се храня положението с количеството кърма е зле, недостатъчно е. Напълнях откакто кърмя, това ми е проблема. Естетвено, искам най - доброто за момченцето ми. Но не може да продължава дълго това положение... ох, пооплаках се.

Румче, не се навивай, миличка, просто не забравяй, че да кърмиш е много важно за здраето на детенце, една от най-близките ми приятелки след кърмене една година и качени 30 кила, основно по време на кърменето, след като се отби детето направо се примири, че така ще си остане, но успях да я убедя, че трябва да опита- и за месец и половина се стопиха- само от смяната на начина на хранене- не го мислете, кърмете си бебоците, после ако имате желание всичко ще си дойде на мястото  Hug

# 92
  • Sofia
Да ви кажа и днешното ми учудване от пюрето на Хип с картоф и тиквички. Досега бяхме само на картоф и морков, като изредих почти всички фирми с това пюре /освен Хип/ и си ядеше от всичко. Днес започнах да давам картоф и тиквички. Но такова пюре имат само Хип и Маги въобще не го хареса. Едвам й надухат четирите лъжици. А, като го пробвах ми станя ясно защо не го иска. То нямаше вкус, на нищо  Thinking Rolling Eyes Нито усетих картофа, нито тиквичката Rolling Eyes Нали се славят, като най-натурални, но тук са се престарали. Явно ще трябва да го смесвам с друго пюре, за да яде и тиквички. Не ми е ясно как са постигнали този блудкав вкус Rolling Eyes Sick
Веси, а защо не пробваш да добавиш малко АМ в него. То е толкова гъсто, че ще понесе малко млекце  Grinning. А пък така и вкусът му ще се подобри. Аз преди на Вики му го разреждах с кърма.

Мики и аз забелвам помалко всяка вечер (т. е. не точно аз, а тати  Embarassed), откакто стана на два месеца и вече пишката е отворена.

На всички, които празнуват днес ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН !!!

# 93
Да ви кажа и днешното ми учудване от пюрето на Хип с картоф и тиквички. Досега бяхме само на картоф и морков, като изредих почти всички фирми с това пюре /освен Хип/ и си ядеше от всичко. Днес започнах да давам картоф и тиквички. Но такова пюре имат само Хип и Маги въобще не го хареса. Едвам й надухат четирите лъжици. А, като го пробвах ми станя ясно защо не го иска. То нямаше вкус, на нищо  Thinking Rolling Eyes Нито усетих картофа, нито тиквичката Rolling Eyes Нали се славят, като най-натурални, но тук са се престарали. Явно ще трябва да го смесвам с друго пюре, за да яде и тиквички. Не ми е ясно как са постигнали този блудкав вкус Rolling Eyes Sick
Веси, а защо не пробваш да добавиш малко АМ в него. То е толкова гъсто, че ще понесе малко млекце  Grinning. А пък така и вкусът му ще се подобри. Аз преди на Вики му го разреждах с кърма.

Аз попринцип си добавям АМ към пюретата. На по-рядките /Ам-ам, Ганчев, Гербер/ слагам направо на прах, а на по-гъстите /Бебивита, Сънвал, Хип/ разредено АМ. Но от това понеже й дадох съвсем малко и реших да й го дам направо така. Но явно ще трябва да го овкусявам по някакъв начин. Попринцип мисля тези дни да се пробвам да й направя аз пюрето с тиквички. Много жалко, че зеленчуците на пазара не се знае къкви са. Мога да си правя аз комбинациите, които искам, а не да си блъскам главата  с готовите Tired

# 94
Ами аз правя всички пюрета .Вчера направих две комбинации- картоф,морков,тиквичка и картоф,морков и червена чушка.До сега не ми е отказал нито едно п=ре.Купувам мноог рядко-само ако нямам време да направя или се налага да ядем някьде навьн непредвидено.
Веси,можеш да даваш както до сегащното пююре и да си свариш отделно тиквичка и да добавиш.

# 95
Креми, а ти зеленчуците от пазара ли ги взимаш или си имаш домашни? Аз имам баба на село и там са насадени сумати зеленчуци. Но тя понеже вече е много възрастна и баща ми и леля ми хадят до там, за да потдържат градината. Въпросът е, че с ходене 1 път на 2 седимици не става да се гледа градина и всичко расте самичко и каквото стане. За това не мога да разчитам много на тези зеленчуци. Освен това и баща ми, като забрави 2 пъти да ми вземе от тях и нищо не се получава.
Та се чудя дали да не пробвам със зеленчуците от пазара  Rolling Eyes Моркови категорично няма да купувам сурови, ще добавям от пюрета, но за другите мисля да се престраша Thinking Скоро бледах репортаж по новините за зеленчуците и казаха, че на производителите им излизало много скъпо да добавят торове и разни по-силни препарати и за това вече се забелязвало драстично намаляване на нивото на нитратите по пазарите Rolling Eyes
Не знам, много се чудя newsm78

# 96
  • In the jungle out there..
Здравейте всички Hug

Честит имен ден на всички празнуващи  bouquet

Ние се позагубихме малко, но бяхме на почивка Mr. Green Първо ходихме на една вила до Троянския манастир, но 4 дни не спря да вали и трещи, комарите бяха колкото врабчета и си плюхме на петите към морето  grinning039 На бебока страшно му хареса Grinning Ходехме на плаж при едни приятели с каравана с голяма тента и Ники си спеше на сянка почти по цял ден, което тука е невъзможно....Абе изкарахме си чудесно Heart Eyes

Вече имаме 3 зъба и още 3 на път CrazyНай-странното е, че след долните два, вместо отгоре, изби отново отдолу #Crazy Вече и горните се напипват де....

Хайде, хубав ден от нас Hug

# 97
Oххх, да ви се оплача Sad
Сутринта си премазах палеца на лявата ръка на багажника на колата  newsm45
ако знаете как боли и целият ми пръст е син и подут.... ходих н алекар и казаха, че ми е смазана костичката накрая която е...
и това всичкото заради гадните помяри по улиците, които се разлаяха по нас и нашия звер, който ми е на аватара... и докато се опитвах да го спася от бой с помярите, капака на багажника падна и буквално ми затвори пръста...
сега сме извикали баба (майка ми) да помага, защото съм абсолютно осакатена с лявата ръка...

# 98
  • Варна
Честит имен ден на всички празнуващи! newsm51 smile3525 baloni
Борянка, много съжалявам, мила. Аз бях писала как си премазах крака на кошарата на Преслав и ми падна нокътя, много добре те разбирам. Дано скоро да ти мине. Поздрави и целувки на Преско-младши от Преско-старши! Heart Eyes Hug

# 99
  • София
Здравейте, мамчета!
Днес ходихме на консултация, Лия е 67 см и 7 кг. Краката й стърчаха от теглилката и не знам колко правилно са я измерили. Биха ни последната ДТК - инфанрикс, дано няма реакция, че миналия път беше нещо страшно.
Boriva, много неприятна случка, бързо оздравяване.
Калаза, добре дошла. Hug
Честит имен ден на всички празнуващи!  bouquet

# 100
 Здравейте и честито на всички празнуващи smile3525
 Борива, докато четох постинга ти направо и мен ме заболя, бързо възстановяване.
 Тася, благодаря за отговора. Точно това търсех и изобщо не се сетих да погледна на сайта на biberon. galia2006 и на теб благодаря, защото макар едната статия да се дублира, другата е много полезна.
 Днес сутринта ходих да нося материал(ако) за изследване и резултата ще излезе в четвъртък и ще се разбере какво е положението. Аз тъкмо се навих да захраня Али и то взе, че е с разстройство и сега докато не се оправи ще е само на кърма. Не че има нещо лошо, нали предварително така бях решила, но ми се иска да я видя как яде newsm53
 Лек ден на всички

# 101
Честит празник и от нас на всички именници!    Hug
Днес си направихме хубава разходка сутринта, но лошото бързо дойде следобяда - и ние се разписахме с падане, Боби така тупна от спалнята, че направо се ужасих. Но добре че, падна на ръчички, в това време аз пишех смс на моята приятелка, именничка днес.
Момичета още съм в шок от преживяното, мъжа ми ми се накара по телефона, защо ли му споделих, виновна съм, но просто се случи. Той преди да тръгне днес на работа ме предупреди, като че ли извика Дявола...  в Метро бебо плака силно и продължително, тогава обаче леко пострада крачето и го е заболяло, аз не нахоках мъжа ми, въпреки че той е пипнал тежест и поставяйки я обратно е предизвикал падането на недобре закрепената решетка с останалите, но както и да е.
Бебо сега не плака много, няма признаци да се е ударил някъде, поплакахме си заедно от уплаха, надявам се Praynig Praynig Praynig
От сега нататък никаква спалня, в своето легло ще играе, тясно му е, но ще свикне, е не е като да се върти като пумпал на спалнята на мама и тати  Twisted Evil
ПАЗЕТЕ ДЕЧИЦАТА  Hug

# 102
newsm51ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАРИИ И ДРУГИ ПРАЗНУВАЩИ! newsm51 newsm51 newsm51

Дбре дошли на мама Лола и бебе Вики wavey smile3525

Много благодарим! Grinning Heart Eyes
Чета си аз във форума и установявам, че ние не сме започнали  още с пюретата. Нашата педиатърка не бърза явно. Може би защото и двамата с таткото сме с алергии...... Thinking Тя ми каза към края на петият месец да започна да захранвам с картофено пюре, а малко по-късно с плодова каша без глутен и мляко...

# 103
oх, момичета, благодаря за съчувствието...

нели, стискаме палци да е ок изследването

катенце, да цункаш адашчето от нас

лола, със сигурност щом сте алергични, за детето е много важно късно и бавно да се захранва...и при нас имаха съмения за куп алергии, та бях проучила основно...

# 104
  • In the jungle out there..
Оххх, и наш Никола падна днес ooooh! Бяха двамата с татко му на спалнята и малкият се изтърколил пред очите му Confused Пак сме с разбит нос и подута горна устна...Тъй като ми е за втори път, запазих самообладание, но мъжът ми  направо побеля от притеснение, дори се разплака Cry А днес е рожденият му ден....Притеснявах се да си е повредил зъбките, но, слава богу, нищо му няма Praynig Съчетахме неприятната случка с полезното и направихме консултацията два дни по-рано. Резултатът е 7700г/68см.

И аз още не съм захранила...Коментирахме го днес с педиатърката - каза да почваме с плодово пюре, пък аз съм си наумила каша, та ще видим newsm78

Хайде, лека вечер и стига падания за днес Naughty

Общи условия

Активация на акаунт