МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 483
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Simple Smile
Като ви чета как сладко си хапват вашите бебоциии.....на моята Яна й разтварям 150 мляко с 5 лъжички и тя почти никога не го изпива цялото...дори пие по 120-130мл. от тази смес. newsm78Иначе яде 5 пъти на ден,като на обяд й давам зеленчука,а следобяд плод с каша.За вкусовете на бебоците,определено всичко си е индивидуално,има бебчета,които си хапват без претенции. LaughingТова за захранването със зеленчук просто го споделих,защото на 1 0т 10 бебета да се случи,пак ще е доста неприятно и трудно на мамата да го храни....както е при нас.А аз лично захраних с каша и зеленчук,не за да не ми го откаже по-късно,а защото мисля,че зеленчуците са по-НЕдразнещи храни за стомахчето от плодовете.Всяка от вас си решава сама все пак... Hug
Аз сега имам друго притеснение-от повече от 5 дни Янето ака тъмнозелено. SadСпрях й всички възможни зелени зеленчуци и плодове....няма резултат.Вечра дори хапна тиква с картоф и обикновено след това акото и е оранжево,но вечра пак си беше зелено. newsm78Иначе,няма разстройство...нормална консистенция,ака 2 пъти на ден,весела е,не мисля,че е настинала...Може ли да е от жегите???? newsm78нямам друга идея....

# 121
Аз сега имам друго притеснение-от повече от 5 дни Янето ака тъмнозелено. SadСпрях й всички възможни зелени зеленчуци и плодове....няма резултат.Вечра дори хапна тиква с картоф и обикновено след това акото и е оранжево,но вечра пак си беше зелено. newsm78Иначе,няма разстройство...нормална консистенция,ака 2 пъти на ден,весела е,не мисля,че е настинала...Може ли да е от жегите???? newsm78нямам друга идея....

Наде, и при нас е така не помня от кога. първо се притесних, защото знам, че акат зелено, когато са борни, но на Маги и няма нищо. Всъщност ние редуваме цветовете Mr. Green Сега, като започнахме с пюретата, акото стана още по-тъмно, но си мисля че е нормално.

# 122
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 123
И моята Габи ака зелено, така че не се притеснявай. Габуната обаче не иска въобще зеленчуци, как ли не и ги давах, не и не. В книгата пише да не я насилвам и аз така и правя. Прескачам една седмица и пак, но все още не ги е прояла. С плодовите пюрета няма проблем поне тях яде, кисели и каши също, а млякото го смуче като луда, то си и личи - тя е 8,100кг. Ако имате идея как да я захраня с тези зеленчуковите пюрета споделете. Благодаря Ви предварително!

# 124
Вера, що не пробваш в млякото да слагаш по половин пюре зеленчук - млоят така ядеше като не се оправяше с лъжицата. И какво е кисел?

# 125
vera3000 ,не му се притеснявай на детето ,ако не иска да яде с лъжица има биберони с по-големи дупки . bowuuВиктор хапва по 3-4 лъжички пюре и като започне да стиска устенца ,слагам биберона и той сит и аз спокойна .Ще се научат рано или късно и ще проядат .
Гери ,кисела е десерт . Joy

# 126
 Мами, благодаря за пожеланието изследването да е в норма. Малката Али иначе нищо й няма. Много е жизнерадостна и се смее, само тази слуз и разстройството ме притесняват

# 127
  • София
Здравейте,мами! Hug
Ние освен оризова кашичка, втори ден пробваме и домашно приготвено картофено пюре,но е много погнусен, милия,такива отвратени физиономии прави Sick,че днес реших да не го насилвам повече с тоя картоф.Утре ще пробвам с морковче,пък после ще му го пробутвам (картофа) в комбинации с нещо друго.Вашите дечица обичат ли картофче?Аз му го предлагам размачкан добре и смесен с кърма,без нищо друго.
Кате,стискам палци Мишето да се оправи по-бързо!Горкото детенце.И всички други болни и пострадали бебенца да се възстановяват и повече никакви болести, падания и наранявания! Naughty

# 128
нашта лекарка каза че е ок да разреждам, стига да не намалявам количеството мляко.

бебетата кърмени на поискване някой знае ли ги по колко изяждат и какви са им стомасите?!
защо и АМ да не е на поискване???
 но понеже имам горчив опит с бебе шишо на диета, реших моето лично бебе да се контролира от рано.

той изобщо не пие никаква вода, и в тия жеги мисля че редичкото мляко му идва добре.
яде през 4 часа, понякога и повече издържа.

колкото до старите панталони... тазът се разширява по време на бременност и това  необратим процес. край на тесните дупета (в нашта спалня новата версия се котира по-добре Wink )
хубавото е че на фона на по-женствен ханш, талията изглежда по-малка  newsm53

# 129
айде и ние на вирусаааа....  Cry
май- някоя мам в парка не си е казала, че са болни....  #2gunfire аз ще спра да излизам с непроверени нефорумни елементи!!! може ли да ти е/е било болно детето или ти и да не кажеш!!! та в резултат от вчера сме с разтройство и фарингит, че и оченцата ни сълзят и гурлясват, а едното е страшно зачервено... предписаха ни едни капки - Тобрекс, ама като ги купих, в упътването пише да не се дават на деца под 3 г освен в крайно наложителни случаи (цитирам дословно)... та искам да питам мамите, които имаха проблеми очичките на бебчовци - какви капки им слагахте?

а за ханша не е точно така, че не се прибира - много зависи от фигурата и гена... около мен имам поне 3, за които се сещам в момента, които след около година върнаха и обиколката, освен кг.... дано повече от вас да са сред тях... ние с операциите ша са мъчим "само" с килцата...

спокойна ви вечер на всички и да ви забравят всички вируси!  Hug

# 130
boriva, и на Катя и бяха изписали Тобрекс. Да не говорим, че и капаха от него още в Родилния дом, така че не вярвам да е проблем Peace
Дано бързо да се оправите  bouquetЗнам колко е ужасно да ти е болно детенце,  моята голяма дъщеря е боледувала от какво ли не ooooh!Много е неприятно Tired

# 131
Борянче, и на Кики съм му слагала Тобрекс и то 2-3 пъти и всичко е било ок. и аз го четох това упътване и после се консултирах с още 2ма лекари и те казаха, че няма проблем - слагай смело.  Hug

# 132
Привен от нас Heart Eyes
Най-накрая си оправихме компа-изгоря му дънната платка #2gunfire
Растем и хубавеем вече сме по 6500кг ядем зеленчукови пюрета,каши и кисели всичко с биба,имаме недоразумения с лъжиците. Mr. GreenЩе се учим като пораснат още малко,за сега нямам нерви.

# 133
Горките болни душички Sad Да се оправяте бързо Hug

Гери ,кисела е десерт . Joy

Ами аз не бих го нарекла точно десерт Thinking При положение, че с него се замества едно ядене си е ядене  Rolling Eyes Нещо, като следобедна закуска. Попринцип се редува с кашите при следобедното хранене. Обикновено е от плодове и нещо млечно. Има готови кисели, които са с плодове и сметана, или йогурд, или извара. Виждала съм на Овко и на Хаме. Може и ти да си ги правиш с някакво нишесте и плодово пюре за разнообразие, закщото готовите са само няколко вида.

защо и АМ да не е на поискване???

Ами попринцип АМ се усвоява много по-бавно от организма и за това не е желателно да се надува стомахчето на бебо през 2 часа. За това при ядене с АМ се препоръчва да си се спазва 3 часовата пауза, за да се усвои млякото и да се изпразни стомахчето. Пък и честно казано на мен ми е много по-удобно с хранене на режим Grinning Мога да си направя сметка за излизане след 2-3 дни без проблем. Освен това знам, че като ревне между храненията не е от глад, а поради друга причина. Маги сега реве различно при различните поводи, но като беше по-малка така ми беше много лесно. Аз, като чета из кърмаческия може би не ставам за кърмачка Thinking newsm78 Аз не съм съгласна да бутам всеки път, като зареве бебето цица в устата само, за да млъкне. Според мен, като се яде трябва да се яде, а не през 1-1.5 часа да се цоква по 2 капки. За това съм привърженик на хранене по режим. Така бебето се научава да се храни по-"дисциплинирано" Mr. Green Не знам, ще видим как ще е с второто newsm78 Също ми е много странно това вманиачаване на тема кърмене на деца до 2-3 години #Crazy Все пак не сме по времето на Втората световна, когато просто е било глад и за това така се е процедирало. Даже гледах тема, която беше пуслана майка, която кърми дете на 1г и 11м и се чудеше защо всички около нея я гледали странно. Ами кърмата е за бебета, не за деца. Поне според мен. При всички бозайници е така. Странно ми е да гледам дете на 3 год в количка, с биберон в устата и определено и кърменето на тази възраст е странно за мен Shocked Ох, отплеснах се ooooh! Само да не ми се обиди някой. Нищо лично, всеки си гледа детето както иска, но просто се поразмислих на тази тема Thinking

Вашите дечица обичат ли картофче?Аз му го предлагам размачкан добре и смесен с кърма,без нищо друго.

Маги си го хапва картофа. Аз го правих по същия начин, но съответно с АМ и съвсем малко масло. Но Маги попринцип се очертава, като не много копризна /да не чуе Дявола Whistling/. Дори, за мое удивление, от комбинацията картоф и моркоф най-много си хареса пюретата на Ганчев. Давала съм й на Ам-ам, Бебивита, Гербер. Взела съм едно на Сънвал, но то е с тиква и ще почака малко.

# 134
Здравейте,
Искам да ви попитам нещо. От известно време ми се струва ,че кърмата ми доста е намаляла и Алекс непрекъснато е гладен буди се нощем и едвам изкарва 3 часа. Затова мисля да опитам поне вечер да му давам АМ да видиме какъв ще е резултата обаче той все още си има проблем с акането и е с нещо като запек който много трудно успяваме от време на врема малко да разхлабиме със пюре от сливи или нещо такова /абе ефекта е минимален пак си е гъсто и твърдо но излиза малко по лесно/ Та въпроса ми е какво АМ да взема изобщо не ги разбирам защото Симона съм я кърмила до 11 месеца и никога не ми се е налагало да купувам . Мисълта ми е ако сте забелязали да има някое което да действа по разхлабващо или поне да не запича моля ви препоръчайте ми.

хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт