МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 415
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Моят юнак пък не може да заспи ако не е с ритан ки на крачетата  ::. Всъщност заспива и като се размърда и му се допрат крачетата се стряска и дотам със спането. Сега съм взела гащеризончета, които са почти прозрачни, но са затапени отдолу и с къс ръкав и с тях спи иначе няма мира. Иначе за завиването - той си завива очите с едно памучно одеялце и така заспива - не търпи с нищо да е завито освен на очите - не знам що за простотия е това ама щом му е приятно да го прави. Иначе през деня е по памперс и памучно боди тип потник. Чорапи не слягаме, ама нощния сън без ританки не можем... Абе изнежваме го май ама какво да направя - не ще и не ще...
кате, много полезно инфо за пластиките, ама аз като си направя сметка след 3-4 години да раждам пак и една година след това ще са минали 5 години да си разхождам раздрания корем  Thinking Незнам... Като минат още 6 месеца ще видя дали да не направя пластиката пък за второ дете ще му мислим на място. Аз с гърдите нямам проблем - там нямам стрии та няма да пипам бюст, ама корема... Ако ме видите ще ви се уплаши окото.
По въпроса за обиците - това е като всичко останало - всеки си има мнение и виждане по темата и си знае най-добре. Аз лично ако бях родила момиченце нямаше да го направя ама не заради друго, а защото мен ме е шубе - аз си пробивах допълнителни дупки на ушите на дърти години и спомените ми не са много розови та сигурно не бих посмяла... ама май попаднах на девойка дето се учеше върху мен  #2gunfire
А за храненето - Иван се храни подпрян на възглавница на около 45 градуса и май му е удобно, но трябва скоро да се замъкна да взема стол за хранене. Иначе да питам - вие мислите ли да слагате детето да седи като направи 6 месеца? Ортопеда беше казал да го оставям седнал като се изправи за първи път до седнало положение сам... първо иван вече сяда в количката щото има упора /ама според мен му е рано и не му позволявам да седи/ и второ на моята приятелка детето вече е на 8 и половина месеца - седи супер стабилно, но досега не е сядала сама нито веднъж. Кво мислите по темата?

# 211
Аз съм против пробиването на ушите толкова рано NaughtyМоже да се нарани детето, ако си дръпне обиците, освен това не харесвам бебета или съвсем малки деца с бижута, ще ги пробия когато тя реши сама, и ние имаме подарени един чифт обеци, ама имаме и два синджира и една гривна, няма и тях да й сложа в скоро време Naughty

Иначе нощем я обличам с боди и съвсем леко памучно горнище на пижама и чувалче без ръкави, колкото да не са й голи ръцете, нощем си става студено и даже на мен ми е хладно. Денем обикновено е по боди и къси гащи, които са за красота, но и аз слагам чорапи често, понеже почти не се показваме на слънце, а на сянка й замръзват краката, досега само потник не съм посмяла да й сложа, че цялата рода сме с болни рамене и не смея да не й направя нещо на ставите отсега.

Веси, страшна снимка, ако някога и при нас се случи Али да заспи сама и то в такъв момент, обещавам да почерпя.

# 212
Иначе да питам - вие мислите ли да слагате детето да седи като направи 6 месеца? Ортопеда беше казал да го оставям седнал като се изправи за първи път до седнало положение сам... първо иван вече сяда в количката щото има упора /ама според мен му е рано и не му позволявам да седи/ и второ на моята приятелка детето вече е на 8 и половина месеца - седи супер стабилно, но досега не е сядала сама нито веднъж. Кво мислите по темата?
Ох , и аз съм изправена пред тази дилема newsm78.Ели утре прави 5 месеца , а от 2-3 дни си сяда сама ,  и то доста стабилно.Аз не смея да я оставям така , но се чудя как ще я удържа още цял месец #Crazy.Най -вероятно ще се поборим със сядането още седмица(докато аз приема факта , че детето си седи нормално) и ще я оставя да прави каквото иска.Мисля си ,ч е сегашните деца са готови да седнат по-рано защото постоянно ги държим в шезлинги и кошнички  , а там са в полуседнало положение и любопитството ги кара да се изправят по - рано.Аз да си призная ,ч е от 3 месец я слагам полулегнало положение в количката( естествено отначало беше за кратко) , но иначе  не спираше да реве през цялата разходка
И пак стигаме до баналната реплика - всичко е много индивифуално Wink

# 213
По повод обличането си спомням че майка ми много ме каляваше ужас направо ,Вечно бях леко облечена и в интерес на истината не съм боледувала почти ама все умирах от студ и си мислех ,, веднъж да започна сама да се обличам повече студ няма да усетя  Joy,, та така и стана от както сама съм започнала да си избирам какво да облека се навличам здравата и все така не боледувам ама  леле направо няма да забравя колко студ съм брала като малка. Та сега гледам да не навличам ама и каляването да не прекалявам с децата за да не се правят на ,,куп с дрехи,, като мен когато пораснат .
А за сядането честно да ви кажа просто немога да го озъптя той заради физиотерапията на която ходиме от първия месец за хематома много е  станал жилав защото упражненията са комплексни за цялото тяло и сега освен че лази като торпедо си сяда сам съвсем спокойно аз разбира се минавам и го бутвам лекичко да легне ,но това се оказва най интересното и той явно решава ,че това е игра и за секунди става отново .Та това упражнение няма да му писне цял ден. Станал е ужасно бесен ,не се спира за минута мърда шава, мрънка, пищи , крещи , плюе направо е кошмар сега пак се оправям ,че майка ми си е в БГ и помага ама след 2 седмици като си замине не ми е ясно какво ще правя, че и на море ще ходиме  ooooh!

Сега да ви се похваля ,че днес ще кръщаваме Алекс  Grinning дано мине добре ,че в тази жега...
довечера ще пиша. хубав ден на всички  Hug

# 214
Мики, я кажи по-подробно каква е процедурата о/о кръщането. Аз искам да кръстим Маги някъде средата на септември, но нищо не ми е ясно.

Трябва ли да се запазва ден и час? Rolling Eyes
Колко време най-късно преди датата трябва да се направи "резервация"? Rolling Eyes
Колко е таксата за кръщане? Rolling Eyes
Какво трябва да се носи в църквата? Rolling Eyes

# 215
 Мики, весело изкарване   Party Time на кръщенето днес. Нашето е след две седмици и ще бъдем само най-близките

# 216
Мики, я кажи по-подробно каква е процедурата о/о кръщането. Аз искам да кръстим Маги някъде средата на септември, но нищо не ми е ясно.

Трябва ли да се запазва ден и час? Rolling Eyes
Колко време най-късно преди датата трябва да се направи "резервация"? Rolling Eyes
Колко е таксата за кръщане? Rolling Eyes
Какво трябва да се носи в църквата? Rolling Eyes

Процедурата е много лесна. 2-3 дена преди избраната дата отиваш в църквата да си запазиш час, Таксата е различна навсякъде /ние ще го кръщаваме в Св. Седмочисленици на Графа и е 27 лева/ плаща се след кръщенето .Ти носиш на детето само акта за раждане а кръстниците един кат дрехи за детето 2 хавлиени кърпи една по малка и една по голяма един сапун  кръщеолно на кръстника и букетче здравец.

# 217
  • In the jungle out there..
...не се спира за минута мърда шава, мрънка, пищи , крещи , плюе ...

Това все едно аз съм го писала Mr. Green

# 218
Здравейте момичета!!!
 Laughing

Относно храненето,  слагам Дани пв полу легнало положение. А за чорапки - не сме слагали такива, откакто дойдоха пак жегите.

# 219
  • Варна
Здравейте, момичета!
Аз пак се изгубих, но правим ремонт у дома и отново нямам нет.  Sad Ели ме информира за форума, а когато съм у майка ми успявам и да попрочета това-онова. Сега имам повече време и реших да напиша нещо и дано скоро данданията у нас да приключи и да мога да влизам всеки ден. Praynig
miki3 май беше питала за Nutrilon Omneo (Comfort). Ние го ползваме и съм доволна. Преслав няма запек или поне ака редовно, макар и твърдо. Сега сме на 2-ката. Не мога да кажа със сигурност дали е от млякото, защото по същото време започнахме и захранването. Казват, че кърмата се усвоява на почти 100% и затова акат рядко, а с твърдата храна и АМ нещата се регулират. Та дали от пюретата или от АМ не знам, но се оправи. Само дето е по-скъпо от останалите (10лв.) и не се разтваря добре, ако водата не е гореща. Започвам да се замислям дали да не го сменя, основно заради цената. Май вече няма смисъл от него, тъй като Преслав е добре. От друга стана не е хубаво да се сменя млякото без причина. Ще говоря с педито. Thinking
Преслав спи по боди без или с къс ръкав и лятно спално чувалче. През деня е по боди потник или с къс ръкав, обикновено без чорапки. В къщи обаче е прохладно и често краката му са студени и му слагам. Храним се в столчето за хранене на най-легнало положение, т.е. полуседнало или ако сме у майка ми в столчето за кола. И той се мъчи да сяда, но все още не е стабилен и ляга. Не съм го подпирала с възглавници. Вече подава ръчички, за да стане.
Това е от мен. Пак стана много дълго, ще ме извините.  EmbarassedПоздрави на всички. Heart Eyes Hug Липсвате ми. Дано скоро отново успея да се включа. Praynig Hug

# 220
Мами, препоръчвам ви да пробвате от пюретата на Гербер. Много са добри newsm10 Поне според Маги, съответно и според мен Grinning Имат същия натурален вкус, като Бебивита и Хип, но в Гербер можеш спокойно да усетиш всичко, което пише на етикета. Не са толкова гъсти, като повечето вносни и става дирекно да си ги давате без допълнителни обработки. Маги си го изяде за нула време и то 150гр. Явно на нас това ще са ни фаворитите. Жалко, че нямат много разновидности.

А вие какво мислите за бънджитата за вратата? Те нали след 5-и месец се използват? Маги много обича да я държа и да подскача на крачета. Но пък някои мами и татковци ми казаха, че бънджито не било много препоръчително, защото натоварвало гръбнака newsm78 Та се чудя дали да й купувам или не newsm78

# 221
Веси за Бънджито ние имаме на АВС Дизайн,ползваме го от четири месечна възраст,педито каза че е ок,беби много го харесват.
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos& … p;security=LrelMS
За пюренцата на Гербер верно са страхотни и имат доста голямо разнообразие,но жалкото е че в БГ не ги внасят,в Ямбол изобщо ги няма.
Те са на три етапа
1 food-в малки бурканчета по 70г един плод или зеленчук фино смлян,подходящ за захранване
2 food-в бурканчета по 125г два плода,плод и зеленчук или два зеленчука
3 food-в стандартните бурканчета менюта с месо

# 222
Леле, Жане, колко са ти пораснали сладураните Grinning

Виждам, че и вие си поспивате навсякъде Mr. Green

http://community.webshots.com/photo/553319956/2816470530095589536ewxOyQ

# 223
Здравейте  Hug
Бързам да ви се похваля ,че Алекс вече е кръстен и всичко мина много добре.Направо немога да повярвам ,че беше толкова кротък ама гласа не му се чу в църквата ,беше му много интересно и гледаше ококорено през цялото време. Обаче ние сме къръци как ни се падна точно най горещия възможен ден от годината направо незнам беше просто ад. След църквата ходихме в едно заведение ,което всъшност е открита тераса с чадъри, леле голям кошмар беше жега зверска ама вътрешно с климатик няма да се местиме нестава ,че всичко беше приготвено бяхме предплатили и така.ама пак голяма веселба падна въпреки всичко. А като си помисля ,че когато резервирахме се притеснявах ако вали дъжд какво ще правиме  Crazy

# 224
miki3 честито християнче smile3525
Наша Катерина пълзи назад ooooh!обръща се по корем и назад, назад, докато опре краката в долната решетка на кошарата. И тогава започва едно викане за помощ ooooh!И това се прави непрекъснато докато заспи от изтощение , а като се събуди пак. Просто " немам нерви" , както се пееше в една песен smile3511
Сега в тая жега даже и млякото не иска да си пие. Днес на закуска е изпила 90мл. Незнам какво ще става Tired
Иначе ние с мъжа ми и една приятелка от София вчера се спасихме на един Калиакренски плаж, защото в града не се стоеше. На плажа под чадъра или накиснати в морето (повече второто) и така преживяхме най-горещия ден Peace
За пюретата, аз съм много доволна от Ovko-плодови. Катя много ги харесва, консистенцията им е много добра , а и цената също-1.10лв. За съжаление нямат зеленчукови и затова вземам всякакви зеленчукови, но определено най-много и харесват тиква+морков или домат+грах на Ганчев.
Хайде лек ден от нас и дано не е толкова горещо днес, че се измъчиха дечицата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт