Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 51 605
  • 837
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Резултат : изчистих ютията със сапун както каза Електричар Grinning, но чакайки отговор, със сух или с мокър парцал, го направих така.
Включих ютията на две точки и малко, изчаках да се загрее и внимателно почнах да мажа, като внимавах за дюзите на парата да не ги напълня със сапун. После почнах да гладя без пара, на равно, върху по-груба суха хавлия с не голям натиск (за да не доизкривя и изметне съвсем решетката ( дъска от лидъл) ). След около 3-4мин имаше видим резултат там където, ютията и хавлията се бяха търкали по външните ръбове. После изправих ютията и почнах да търкам с хавлията на много катове за да не се изгоря, докато не се махна намазаният сапун. Колкото и да внимавах за дюзите, големите ги позапуших.... Пуснах парата на 6-та степен и на ръба на дъската, върху хавлията падна голямото търкане, със сила, докато не се махна всичкия сапун. Резултатът все повече и повече ми харесваше Simple Smile
Изключих парата и внимателно с върха на порачката изчистих запушените дюзи като малко наведох ютията надолу, така че да не пада навътре, а навън. Отново намазах обилно със сапун. Сетих се, че имам кече  (технически филц - пресована вълна за полиране) който върши идеална работа.  И за отрицателно време на ръба на дъската и филца изчистих ютията. Отвреме на време, не много, пусках пара и някак по лесно стана почистването. Комбинацията от миризмата на влажното кече и сапун, беше гадничка. С филца се изчистиха и стари дългогодишни мръсотийки Simple Smile
Изчистих ютията за около 15мин.

Знам каква е плочата защото пазя кутията (иначе нямаше и аз да знам Grinning)

Резултат след почистването.

Това използвах за да почистя лепилото от подлепващото.
Грубата хавлия също вършеше работа, но се сетих за филца.
Много благодаря за идеите Simple Smile

# 91
Днес си взех пердетата от шивачката. В крайна сметка ги удължи по най-лесния начин - в долния край на пердето. Вижда се, но мисля, че не е фрапантно и толкова грозно колкото си го представях. Ето снимка.

# 92
  • Бургас
Много добре ! Честито!

# 93
Предстои ми пътуване до Бургас, бихте ли ми казали магазин за евтини платове /като Какаду например/ и конци- конус в гр. Бургас?

# 94
Здравейте, моля да ми припомните с какви игли се шият различните материи. Извинявам се с търсачката не можах да открия нищо набързо. Памучно трико се шие с джерси, нали? Попаднаха ми две парчета за проба ликра за бански и неопрен, тях с какви игли да ги пробвам? Съответно в магазина видях игли стреч, супер стреч и микротекс? Та чудя се какво да си купя. От друга страна дебелина 60 за тънко памучно трико сингъл добре ли е или въобще да не се заглеждам по тази дебелина. Благодаря ви предварително

# 95
  • София
Аз се извинявам, че отново се включвам в темата с въпроса за списанието - опитвах многократно да сваля нещо, и все това ми се появява -
Скрит текст:
Няма нито един активен бутон. Може ли помощ? Вероятно не правя нещо, както трябва...

# 96
Здравей, marygold:)! Шиенето на трикотаж с домашна шевна машина, е мисия доста трудна. Ако поставиш тънка игла, дори да е стреч, или супер стреч, за да не се дупчи грозно платът, машината ще започне да прави пропуски на зиг заг, оверлочни и украсителни шевове. Нали знаеш, че сиромах българин е жив дявол, затова ще ти дам няколко съвета, за да не става такава лошавина. Преди да си ходила до магазина за игли, вземи една игла номер 80 и с малката диамантена пиличка, взета без знанието на половинката, заобли върхът й, но така, че търкайки по нокътя му докато спи (твоите сигурно са лакирани), да не оставя следи. Невъзможно е мъж да заспи, ако няма такива малки пилички, но все пак ако не си е купил, вземаш твоята пиличка за нокти и търкаш иглата! Вземаш парче от този плат и пробваш шевът който искаш! Ако прескача бодове, смъкваш иглата с един милиметър! Ако свива грозно платът, отпусни конеца на иглата на 2, или 1! Ако пак не ти харесва, отпусни и конецът на совалката от болтчето му! Разбира се, че пак няма да ти хареса, затова вземи вестник, но не рекламна гланцирана брошура, а истински ПРОЧЕТЕН вестник! Постави го под това което ще шиеш и ще видиш един перфектен шев, без пропуски и свиване на плата. След това намокри вестникът по шева и го откъсни леко! Ще си кажеш какви са тези дивотии, но върши идеална работа. И пак с моята песен започвам като изтъркана плоча. За да шиеш такива платове, ти трябва чисто нов оверлог за 170 пари. Другото е вятър и мъгла. А като толкова искаш игли, след това си купи стреч, или супер стреч, с номер 75 или 80. С тънки пак ще прескача. Ако искаш да шиеш с прав шев, залепи на долната страна на лапичката на крачето, електротехническо тиксо! Заради него половинката може и да те отупа, но шиенето иска жертви. Настрой иглата в най-ляво положение, спусни иглата да пробие тиксото и ший на воля! Може да залепиш и още един кат. Затова се продава краче за прав шев. То е с един малък отвор, но се ползва само за прав шев, защото на зиг заг иглата ще се счупи. Няма да обяснявам, защо  крачето за прав шев за тънки платове, трябва да е с малък кръгъл отвор, а не широк. Направи тези неща и кажи как е готовият бански! Обличаш го и тутакси умилостивяваш половинката за ползваната малка диамантена пиличка и тиксото!

Марияна и аз като теб не можах да изтегля никакви кройки, затова не им вярвай, лъжат ни най-безогледно!

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 06:48 от elektrichar

# 97
  • София
Аз успях да изтегля кройките, като цъквах на стрелката до всяка поотделно. После си го препратих файловете на компа, да си ги разпечатвам при нужда. Проверете дали все пак кройките не са се свалили.
За шиенето на трико и материи, на които иглата прескача, също ползвам вестник (задължително прочетен Simple Smile ). Обаче, на зиг-заг шев вестникът остава в шева. Не бях се сетила да го извадя си намокряне.

# 98
  • София
Аз се извинявам, че отново се включвам в темата с въпроса за списанието - опитвах многократно да сваля нещо, и все това ми се появява -
Скрит текст:
Няма нито един активен бутон. Може ли помощ? Вероятно не правя нещо, както трябва...
Когато ти се появи така, натисни под стрелката страница и или разлисти до желаната, отваря се само страница и тогава стрелката за сваляне.

# 99
И аз не можах да сваля кройки

# 100
Elektrichar, много благодаря за разясненията. Забравих да спомена че ми се намира и оверлог (тойота е, но все пак това е най-хубавия подарък, който съм получавала за годишнина от сватбата (сама си го купих)) Smile. Той ме слуша в сравнение с машината, която имам от 20 г. и ми е трудно да опитомя. Не ми е прескачал, друг е въпроса дали аз успявам да му настроя диференциалния транспорт. Добре, че ви открих преди година-две, и стигнах до извода, че трябва и аз да слушам машината за да се разбираме (конци, игли, смазване, начин на вдяване). Сега вече и двете слушаме (или поне се опитвам да слушам и аз). Почти се бях навила и за покривна, но чета че са доста капризни, а аз не съм от най-търпеливите, затова още събирам търпение...
Та по въпроса за иглите, купих едни за трико, насипни "чешки", но направиха дупки на старата блуза от интерлог, която стеснявах. Знам, че е добре да са Organ  или Schmetz, и сега попаднах на електронния магазан на Инатрейдинг, а там иглите направо са за без пари https://e-inatrading.com/store/product/%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%bd% … 1%80-%e2%84%9670/ в сравнение с магазините във Варна, не че има толкова видове въобще . Все още не съм поръчала и не знам има ли уловка с цената или са поредните игли менте (освен че не съм търпелива, съм и мнителна, добре че милото все още ме търпи Flushed)Grin И тъй като ще плащам доставка, поне да си накупя игли, които ще ми вършат работа ида си имам, а не пакет-два.
И най-накрая пак едно голямо благодаря за идеята с пиличката, ха-ха все пак съм спестовна и се замислям дали да си купувам въобще игли или само пиличка  Smiley
П.С. В този ред на мисли, как да разбера че иглата ми е станала за смяна? И мога ли да я "подновя" с пилата (да я заобля за трико)?
П.С. №2 Зарибихте ме и мен с този Патронас, я кажете тяхната номерация на коя се равнява (аз влизам в 44-46 немска номерация, но не и в 46 българска)
Благодаря на всички за търпението (че съм и устата на всичкото отгоре Flushed)

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 07:48 от marygold:)

# 101
marygold:), трябваше да кажеш предварително, че не си от F отбор селска група, а си от B отбор, имайки оверлог. Да си кажа честно, не ми се е налагало да ползвам диференциалният транспорт на разширяване на плата, а само на леко свиване. Примерно зачистваш ръкавите и долната част на нещо от разтеглив трикотаж. Ако му дадеш една, стъпка свиване, подгъва ще е идеален, а не грозно изтикан и набръчкан. Това важи с пълна сила на пола клош. А иглите и на мен ми се струват подозрително евтини, защото една игла върви от 70 ст., до над лев. Но ти не каза ноктите ти лакирани ли са, или не. Това има връзка с това как да разбереш иглата дали става, или не. Вземаш иглата, накланяш я да е почти успоредна на ръката ти и започваш да я търкаш по нокътя, завъртайки я. Ако има подбиване, ще остави следи по нокътя, а ако е добра, няма да остави следи. За да възстановиш една подбита игла, вземаш порцеланова купичка, или чиния! Обръщаш я и на ръбът който няма гланц, започваш да търкаш острието, завъртайки иглата. Когато спре да пише по нокътя на половинката, иглата е готова. Разликата между обикновените игли и стреч, супер стреч е, че последните не са остри, а със заоблен връх. Така иглата се промушва между бримките. Но освен това, тези игли са и антистатични. Това значи, че те отблъскват конеца. Така се образува бримка, носът на грайфера се промушва през нея и няма пропуск на бодове. Добре, нямаш пропуск на бодове, но платът е свит много грозно. С отпускане на двата конеца, нещата ще се получат донякъде, но после трябва да възстановяваш всички настройки. Заради всички тези лошавини, за трикотаж е добре да се ползва вестник. ПРОЧЕТЕН. А покривната в момента ми е най-болният въпрос, защото тези мръсници от емаг намалиха цената й с 260 лева. Е, как да заспиш спокойно тогава. Та сега е време да си купиш покривна, която да не прескача бодове. Ако те интересува, ще ти кажа коя е тази добревина. Дадох половин състояние за краче за бие и за подгъв и разбира се за да ги направя да вършат въобще някаква работа, ми трябваше доста да се потрудя.

А сега за тези прословути кройки. Добре бе джанъм, нали виждате, че сме си смотани и не можем да ги свалим. Тези дами които го могат това, да ги споделят с всички на този сайт: https://dox.abv.bg/
Натискате на бутон ,,или избери файлове за качване'', излиза друг прозорец в който търсите изтеглените файлове. Качвате колкото се може повече кройки и те ще са в мрежата 14 дни. Казвате ни и ни посочвате къде да ги търсим. Не бъдете егоисти и не ни оставяйте да викаме неволята с месеци наред де!

# 102
  • FRANCE
За Инатрейдинг не мисля че иглите са менте. Всъщност от клонът им в Плевен съм си купувала индустриални машини и си ги пратих във Френско.  Игли съм взимала само за индустриалните, но тук ме заинтригува с тези за домашните. Така или иначе трябва да се свържа с тях, успях да счупя крачето на права индустриална Жуки , шиейки маски:joy:.  Та ще взема и игли и ще докладвам (но може би ще отнеме време докато дойдат при мен).

# 103
Мадам, признах те! Да счупиш крачето на Джукито и то на маска, това е изкуство. Снимай да видя дали е на място което може да се запои с припой! Почти съм сигурен, че ще може. И не се ослушвай, а качвай кройките немедленно! Знам, че си ги изтеглила!

# 104
  • FRANCE

Ето щетите  .
За Патронеса не бях пробвала да свалям. Blush Става. Дали няма начин през компютър или само през телефон?

Общи условия

Активация на акаунт