Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

• 51 220
  • 837
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Имам си един комплект ножици от там. Наистина са добри.

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сладурче, кажи къде си, да ти изпратя една торта.
домашна, не от ЛИДЛ. което значи, че няма да има лъскав вид, но ще е вкусна.
Simple Smile не за друго - сърце не трае да гледа гладен мъж. Simple Smile

и за да има нещо по темата - издебнах половинЪТ и се метнах на машината-слънце.
златен ми е, но по някаква причина точно тая машина не ми даваше да пипна с пръст.
успях да поръбя две покривки, да скроя и подшия четири пердета, да си ударя крака пет пъти, да раздена иглата, да разваля долната страна на правия шев и накрая да счупя иглата.
всичкото това за около час-два.
прибра се златният и аз започнах...
споменах всички кусури, които намерих на машината, на вдевачката ѝ, и на шкафа ѝ, на педала, на рафтовете по шкафа...
оясних детайлно как тая машина е направена от човек, който никога в живота си не е сядал зад машина, очевидно я е мислил и сглобявал в понеделник след як тридневен запой и никак, ама никак не му се е работило точно в този ден.
той изтърпя всичките ми приказки и извади инструкцията.
ами... не бил чак толкова ляв леген тоя, дето я е мислил...

Simple Smile http://www.sewingonline.co.uk/machines/pfaff260/

# 452
Сърдечно благодаря, st. Dobri! Сигурен съм, че твоята ще е много по-добра от лидълската. Нали знаеш, че нещо което си искал много в детството, след това макар вече да ти е напълно достъпно, то си остава като голям ищах докато си жив? А тази машина е доста рядко срещана. Това е истинско, германско, качествено изпипано изделие. Точно такава машина имам предвид, когато споменавам за най-добрите домашни машини. Тези, с вертикален въртящ грайфер, като на индустриалните. Много интересно е, че има само украсителни шевове, но няма оверлочни. Като четях за неволите ти и суперлативите, се чудех за какъв боклук иде реч и като видях снимките се смаях, защото това е рядко качествена машина. Наложи се да прочета поста ти два пъти. Ами български реотан, какво искаш.

# 453
и моичкият така каза - това е върховната машина!
затова не ми дава да я пипам. Simple Smile
моите лични болежки:
вдевачката ми идва обратно, но може да е защото съм сменен левичар;
копчето за лампата е на тайно за мен място - най-отпред; Simple Smile
ножчето за отрязване на конеца е странно и не го уцелвам; "затягането" съм свикнала да е с коляно... Simple Smile
такива едни неволи.
машината е на шкаф и той е малко неудобен - все единия ми крак се бие в шкафа. ако застана точно срещу иглата "страда" лявото ми коляно, ако застана така, че нищо да не се удря, съм на една страна и ме заболява гърба.
Sad и на нормален стол ми идва ниска. аз съм 1,58. за какъв човек е смятано това? за лилипутите от приказките на Гъливер ли?

# 454
Добри, търкалям се от смях!!! Joy Joy Joy
По същите причини и ти надзираваш ТМ, когато коси.

# 455
Simple Smile Господ е сбирач. Wink

# 456
Чакай, чакай, чакай! Как така затягането си свикнала да е с коляно? Нали имаш предвид затяжката? С коляно се вдига крачето на индустриална машина. Нещо не мога пак да стопля.

# 457
май си прав.
не било затяжката, а освобождаването на плата.
тъй де, на третото удряне на коляното в шкафа се отказах да търся функцията.

# 458
# 459
  • София
Здравейте! Като цяло съм начинаеща по въпроса с шиенето с шевна машина. На скоро си закупих Jenome Juno 1019 и бих искала да попитам, как може да се регулира скоростта или просто не съм и свикнала? Имам чувство, че и на най-ниска степен на педала, машината работи много бързо. За момента само се упражнявам върху хартия и без конец. Не знам дали е правилно, но в училище така започвахме.
След като машината е нова, има ли нужда от някакво почистване или друго?
Благодаря за вниманието! Simple Smile

# 460
Mira_X, педалът на машината може да се регулира много лесно. Ето как: https://www.youtube.com/watch?v=DRbc17bKUKE
Новата машина е смазана и чиста. От теб се иска да я поддържаш по този начин. Ако шиеш рядко, достатъчно е веднъж в годината да се развият болтовете, да се смъкне пластмасата и да се смаже и почисти. И не вярвай на инструкции и ,,знаещи'', които ти казват, че машините вече не се нуждаят от това! Ако не можеш, помоли някой мъж! Ако си обичаш машината, я смазвай! Ако не, ще имаш здрава машина кратко време, която ще си промени звукът плачейки да я нагостиш с масълце.

# 461
  • Бургас
Ако си обичаш машината, я смазвай! Ако не, ще имаш здрава машина кратко време, която ще си промени звукът плачейки да я нагостиш с масълце.
При такава инструкция винаги се сещам за жената , при която много отдавна ходех на уроци да се уча да бродирам. И тя, както elektrichar ,ме учеше да я смазвам редовно и питаше: " Ти , сега, чуваш ли машината как пее?".  С времето се научих да се вслушвам в пеенето и на машината , и на колата , и ако ми се стори , че пеят фалшиво, викам мъжа, да поема отговорностите.

# 462
  • София
Благодаря много и на двете ви! Мисля, след като се понауча, да я използвам често. А може ли някой да ми препоръча, от къде мога да си купувам качествен, мек филц в София или онлайн? Четох, че на Илиянци продавали такъв. Търся и конци, по възможност голям комплект с различни цветове. Видях много из сайтовете и в "Аксиома", но няма комплекти.

# 463
в лидл често има шивашки принадлежности, различни видове.
това е от януари, имало ги е и юли.
големите макари 10бр. са различна комплектовка, има класическите - черно, бяло, сиво, кафяво, бежово... има и по-цветни - нещо такова.

# 464
  • Козлодуй
Кога са пускани тези? Сега в понеделник бях в Лидл и нямаше калерчета само - имаше едни които не ми харесаха имам подобни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт