Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 234
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Казаха, че няма да имат задължителен характер. Също така може да наваксват по основните часове, но с по-ниска натовареност. Всяко училище ще си реши в зависимост от това колка са назад с материала.

# 106
  • вкъщи
След успешно полагане на изпитите, явилите се ученици ще имат записано съответното ниво в удостоверението за първи гимназиален етап. Записано ниво пише, а не сертификат за владеене.
Срещам информация в няколко сайта за ваканцията-абсолютно противоречиви, а живо ме вълнува заради моите си деца. В един пише ще има, в други ще няма...Аз съм с 12 клас и не ми се полага, но поне с децата вкъщи ще ми отпаднат анагажиментите по учене, пращане и т.н.

# 107
  • Бургас
Министъра каза на брифинга тази сутрин, че ще има сертификат за език за съответното ниво. Каза, че до сега тези сертификати са се плащали, сега ще са безплатни. Отделно се пише и в удостоверението.

# 108
Свободен преразказ:
Вълчев - "...ще заложим не толкова на наизустяване на материал, а на мислене и прилагане на знания". Журналистка (не се представи) - "знаем, че има само един предмет, който развива мисленето, математиката, какво правим с останалите, като музика, ИИ и т.н...."Trollface
Абе, според собствената й теория, дамата явно не е математичка...
Ива от ПИК. Тя самата е завършила МГ...

# 109
  • София
Уча.се вече не е безплатно. Има ли друга платформа с онл клипчета - уроци и ако има някой с опит с абонаментите в уча се - може ли да му пиша ЛС?

# 110
# 111
Академико в ютуб.

# 112
В ютуб Edual.
Аз платих уча.се, направо ми се сви сърцето със 175 лв. Сега чакам госпожите от училището да ми върнат парите Wink)))

# 113
Здравейте, синът ми е в саледми клас и положението с матурите е много неясно. Той иска след 7 крас да продължи в професионална гимназия, но на мен изобщо не ми е ясно как ще става записването за класиранията. Матурите, които се предполага, че трябва да положат неизвестно кога дали ще са им определящи? Някой може ли да ми даде някаква информация

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 18:16 от Famiii

# 114
  • София
Е добре де, плащате за 12 м и лятото ползвате ли го този абонамент?

# 115
Просвета също са стартирали онлайн уроци. Има ги на сайта им.

По принцип съм съгласна с потребителката по-горе, която смята, че родителите трябва да се включват в обучението на децата. Обаче има едно нещо, което пропуска и това е, че не всеки родител има компетенции по всеки предмет. Няма и педагогическата способност да представи материала. Нещо, което и някои учители понякога нямат. Затова и влизах и изпяват един урок.
Надявам се, че нивото на учителите в частните училища е по-добро, както и ръководството ги следи по-добре как си вършат работата.

# 116
  • Бургас
Е добре де, плащате за 12 м и лятото ползвате ли го този абонамент?

Не може да се плати за по-малко от 12 месеца. Нарочно са го направили, защото знаят, че лятото няма да имат нито лев приход. Иначе от няколко години цените се покачват стремглаво. Вместо да ги намалят заради повечето потребители.

# 117
  • пак там
Не, Диони, не го ползвам. Плащам годишно, да.

Има ли значение?

# 118
  • Майничка
Плащам годишно и ползват и лятото - къде за преговор, къде за материал за следващата година, къде каката да си припомни нещо. Ама сякаш по-малко платих в края на миналата година.
Догодина може и да ми поприседне тази сума.

# 119
Аз декември платих 138 лева. Вече няколко години правя годишен абонамент, който и аз, и дъщеря ми ползваме. Започнах от 69 лева /ако си спомням добре/.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 23:10 от gretacvetina

Общи условия

Активация на акаунт