Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 227
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Не знам, не знам...много ми е хаотично това обучение. Гледам групата в гугъл...ми то един като е снимал домашното, ясно че и останалите вече са с домашно. Отделно, че не става ясно, гледат ли ги учителите тези снимки...
"Препишете си плана, прочетете си урока, направете презентация, домашното е на стр. " ...
нещо такова е преподаването.

Това зависи и от учителите и организацията на училището. Нашите са Майкрософт Тиймс. Всички домашни и проекти са им закачени там, имат срок на предаване, освен , че и самият тест се оценява на място след предаването му. Така има оценка върху материала и точки за предадено домашно или проект на време. На нас ни харесва.

# 91
  • Пловдив
Не виждам как ще стане това с матурите...ще има много родители, които ще се страхуват да си пуснат децата седмица след ИП. Лошото е, че ще има пак бум на вируса...след толкова дне на неизбизане кво ще стане като се скупчат всички в стаите...?

# 92
  • София-Младост
Обясни, че ще се предложи отлагането на изпити след 7-ми ми клас и те да се случат на 13 и 15 юни.

Относно външното оценяване след 4-ти клас, то за него датите ще са 29 и 30 май.
"Какво се случва с учебната година. В момента разглеждаме сценарии, при който на 14 май учениците ще са отново в клас. При този сценарии ще предложим да преместим изпитите с от 4 до 10 дни. Най-вероятно ще предложим матурите да са на 30 май и 1 юни. Висшите училище нямат проблем да си изтеглят кампаниите със седмица. В Европа също се мисли в тази посоки. Можем да издадем дипломите по-рано. Нямаме единна организация за обучени в електронна среда за усвояването на нов материал", обясни той.

# 93
  • Пловдив
Ами те за 7-ми клас са си през юни...? Кво отлагат?

# 94
  • sofia
Изместват ги от 9-11.06 за 16-18.06 (примерно).

# 95
  • Майничка
За мен беше интересно да чуя, че за НВО по ЧЕ в 10 клас ще се дава сертификат по ЕЕР, което би било от полза и така явяването по желание ще придобие смисъл. Обаче предварителните модели са твърде общи и не съответстват напълно на формата на сертификатите по различните езици.

# 96
  • вкъщи
Това със сертификатите за 10 клас не е вярно! Децата вече попълниха заявленияза участие в НВО, в които пише, че не се издава сертификат, а се пише броя на точките в свидетелството за завършен гиманзиален етап. Не съм чула министъра днес, но попълнихме заявление в понеделник.
А за ваканцията каза  ли нещо?

# 97
  • Ямбол
Вярно е за сертификатите, в закона още си е написано.

# 98
  • shumen
Лелка,ваканция пролетна няма да имат.През нея да имат часове по Музика,Технологии и Занимания по интереси.

# 99
  • European Union
Матура на 30 май и външно оценяване на 4 клас на същата дата май няма как да се случи на практика. Освен ако 1-3 клас не учат. Основната група квестори на матурите са начални учители. С изпити на една дата ще се окаже, че квесторите няма да стигнат. Което означава, че думите на министъра не са официална позиция, а само намерения.

Лиляна, кое е вярно, че ще имат сертификат или че няма да имат? В закона май не се споменават сертификати, а само че точките ще се вписват в свидетелствата. Това са ми спомените от преди, сега не съм го чела.

Аз още не съм си отговорила 10 клас, които изучават езика разширено на какво ниво ще се явяват. Но това не е дискусия за тази тема.

# 100
  • Ямбол
Още преди се знаеше, че ще има сертификати за НВО по чужд език в десети клас. Сега не ми се рови да го търся, но ако държите, ще го открия точния текст.

# 101
Лелка,ваканция пролетна няма да имат.През нея да имат часове по Музика,Технологии и Занимания по интереси.
Моят син и сега имат часове по музика и рисуване. Имат задача с тема по рисуване, прави рисунката и я качва в тиймс. Музика имаха само първия срок. Та ми е интересно какви часове ще имат вместо пролетната ваканция

# 102
  • вкъщи
После ще ви покажа файла, който имам за НВО.

# 103
  • shumen
Те и нашите имат и качват в класрум,но министъра така каза.Казвам каквото чух.

# 104
Пролетната ваканция съм О Т П У С К А!
Ще правим козунаци, боядисани яйца и ще празнуваме РДта на кило.. Със съответния музикален фон и художествено творчество, разбира се!
Това по интереси, щъ мъ прощават..

Общи условия

Активация на акаунт