Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 883
  • 793
  •   1
Отговори
# 450
Правилно ли чух сега по новините, че материала от ДО няма да се включи в изпити и матури...?
Ми той това повтаря от началото на ИП министърът - две неща съм запомнила - едното, че няма да е нулева година за децата, защото са взели повече от 60% присъствени часове; другото е, че НВО ще включва само 1 срок...

Важно е да физически да ги организират по стаите да са разредени и да се избегне струпване на влизане.. щото става лудница от деца и родители на двора обикновено...

Стискам палци на всички наборчета Heart Eyes

# 451
Аз пък не чух, че материала ще е само от първи срок. А, че ще е дотам до където са стигнали преди ИП.
ИП започна на 13.03. Ако предполижим че май обикновенно го остават за тренировка на изпитите. Реално децата им е осравало да учат 2 седмици от март и 3 oт април. През април имаше планирана пролетна ваканци. Та според не са взели не повече от  1/4 от материала. Моето дете е 4 клас. От пробните тестове които прави за малките матури, рядно има някой въпрос който не са учили.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 08:36 от Hope for Two

# 452
Румка, за седмокласниците ли говориш ?

# 453
Да, 7 и 12 клас, за които е много важно.
Може да не съм права, но аз на тяхното място, така щях да направя. Имаше много грипни области, и за да се гарантира на всички равенство, не може да се гледа последният ден и час.

# 454
  • Пловдив
От нашето учишище ни пуснаха анкета в Школо...дали сме доволни от ДО.

# 455
Дано осигурят на децата безопасна среда.

# 456
  • Пловдив
От нашето учишище ни пуснаха анкета в Школо...дали сме доволни от ДО.
На нас още миналата седмица.Мистик и аз съм от Пловдив,но предполагам че и в другите градове ще има анкети...

# 457
Интересно развитие в детската градина до нас ОДЗ, София център:
от днес сутринта (след 2 месеца мъртвило) е пълно с лелки с маски и престилки, явно подготвят градината за посещения.

# 458
Моя приятелка - медицинска сестра, също е била на работа в градината вчера, но не я попитах защо.

А да сетих се. Има план да тръгват на градина децата на хората на първа линия.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 11:39 от celika

# 459
Решено е вече окончателно. Учебната година приключва онлайн. Който ходил на училище-ходил, който учил от къщи-учил. Каквото беше-беше. Изучиха материала, стига им толкова. https://nova.bg/news/view/2020/04/29/286509/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D … 0%BD%D0%BD%D0%BE/

# 460
  • пак там
Безумието на управляващите. Нямам думи просто. Няма да пускаме децата в училище, ама ще правим училищни занимални през лятото.

# 461
  • Пловдив
И това дето го учиха до сега в ДО е за къде..? Обща култура? Пълен ужас е...

А стана ли ясно какво ще включва НВО? Нали и това трябваше да решат?

# 462
Ще го решат следващата седмица, след като се събере информация от училищата какъв материал е преподаден до 30. април.

# 463
  • Бургас
И това дето го учиха до сега в ДО е за къде..? Обща култура? Пълен ужас е...

Целта на образованието по принцип е да се образова човек, не да учи за изпити. В този ред на мисли, да, това дето го учиха до сега е за да имат знания и умения.

# 464
  • Пловдив
Ок, ама ако бяха в училище тоя материал щеше да влезе Simple Smile комично е...иначе е по-добре за тях, де. По-малко уроци за подготовката.
И с риск да ме линчувате... аз се чудя за тия изпити...кой и за какво ги измисли? Едно време като нямаше НВО та не учехме в техникуми и т.н...

Общи условия

Активация на акаунт