Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 896
  • 793
  •   1
Отговори
# 405
Ако има минуси, които виждаш в 1 клас, повярвай ми до 4ти ще са нарастнали неимоверно..

Еми ще трябва да търпя и да гледам само положителната страна на нещата явно.
Що пък вие нямате ли си кусури 🙄

Ми за моята заплата си върша работата много добре. Старая се. Не се излагам с много неграмотно и неправилно писане в интернет пространството.

# 406
Когато моят син тръгна в първи клас си дадох сметка, че ако аз не му помогна , няма кой. Крайна сметка учителя се занимава с 20 и кусур деца и това, че моето изостава и му е по сложно с наваксваме на домашни и материал си остава моя грижа. И преди ДО е имало родители, които взимайки децата си от занималня тепърва започваха да пишат домашни, дали от некадърни госпожи или не успяваме на децата с общото темпо в класа.
Не е по темата, но по спокойно с първи клас.....всички се нагаждаме към системата.

# 407
  • Бургас
Никога не съм разчитала изцяло на училището за обучението на сина ми. Всяка година купувам отделно помагала и учебни тетрадки, както и книги за четене. Той е в четвърти клас и до сега домашните не бяха толкова много. Понякога за половин час е готов. Тогава му давам допълнително да пише и чете.
Все пак и аз съм минала през същото това образование и знам какво е.

# 408
Моето няма нужда от помощ, а от внимание. Свикнала е там с госпожата и децата и вкъщи и е скучно да учи сама. Иска просто да и вися на главата, но и аз имам работа.

# 409
Извинете ,госпожо ,но с това вглеждане в учиителя дали имал внуци или не и да намирате кусури то няма да намерите достоен учител за вашето дете.

# 410
Извинете, но.. аз като цяло учителката я харесвам, но някак си не мога се примиря с кусурите. А внучката я споменах, защото повдигнаха темата.

# 411
  • Майничка
Celika, значи не учител, а аниматор ви трябва.
Това, което виждам като решение в този случай, е да направите партия с няколко родители от класа (за предпочитане такива, които са на твоя хал) -  децата си работят самостоятелно домашните за определено време, след което им правите една среща в meet или сходно приложение, но изкарани през тонколонки или безжични слушалки, за да не висят нон стоп пред екран.

Наистина хлапетата имат нужда от комуникация, гледам по класовете ми, макар и доста по-големи. При 30 мин. жива връзка, работата я свършваме за макс.15 мин., останалото е чист моабет и си го търсят като бащиния. Независимо, че си върви и друг в групата на класа. Времето за консултации си е отделно, там влизат само по желание.

# 412
  • Бургас
Моето няма нужда от помощ, а от внимание. Свикнала е там с госпожата и децата и вкъщи и е скучно да учи сама. Иска просто да и вися на главата, но и аз имам работа.

Ами тогава проблема не е в образованието и в учителката.

Трябва да поработите по този проблем със самостоятелноста.
То и в училище не е приятно за останалите деца, когато има едно-две такива, които обсебват учителката и постоянно си просят внимание.

# 413

Ами тогава проблема не е в образованието и в учителката.

Трябва да поработите по този проблем със самостоятелноста.
То и в училище не е приятно за останалите деца, когато има едно-две такива, които обсебват учителката и постоянно си просят внимание.

Не, изобщо не обсебва учителката. Детето ми е много притеснително и скромно и дори. Вероятно в най-тихото дете в класа. И когато си свърши с домашните, помага на шумните деца с техните.

Не съм съгласна за аниматора и ако за някои от вас сухите уроци са добро образование, за мен не са.

Когато след дълги около 2 седмици домашно обучение, класната пусна за пръв път видео, в което показва букварчето и говори, детето каза "Най-накрая да чуя гласа на госпожата".

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 13:11 от celika

# 414
Децата си искат своето, но в реална не винаги могат да го получават. Както е обстановката в момента......то възрастните недоволстват, пък какво остава за малките. И тук пак се опира до нас, да организираме, преорганизираме и т.н дните, че да са приемливи нещата и за деца и родители. Кой знае какви пропуски в обучението в първи клас не може да има. Лятото ще поработите и ще се навакса всичко недоразбрано. Пропуски се трупат в по горните класове, къде от  скапано написани уроци, къде от смъкнат материал от по горен клас, предпубртет, пубертет и всякакъв вид бунтарство Blush

# 415

Прави ми впечатление, че масово родителите качват заданията на децата, учат заедно с тях. А нямат никаква представа какво правят по цяла вечер на телефоните. Вече почти съм я убедила, че не трябва да кликва на всеки линк, изпратен от приятелките ѝ, но ми отне страшно много време. Снимат се, разменят клипчета, направо е страшно. Засега са още малки и сравнително защитени в групите, в които комуникират. Но ми се струва, че се изпуска моментът да им се обясни колко опасности ги дебнат онлайн.

Госпожата по ИТ им прати линк на видео на български с такава насоченост. Моят беше дост впечатлен. Ако имате желание мога да потърся и шерна линка тук.

За всички които ми писаха.

https://m.youtube.com/watch?v=bQy-DM56_NM&t=1003s

# 416
  • София
Много ме натоварва как всички предполагат, че всяко дете има постоянно възрастен до себе си на разположение в извънредното положение.
Много хора все още ходят физически на работа извън дома си, а при някои дори т. нар. хоум офис изисква сериозна концентрация.
Цяло чудо е, че имаме и това, което имаме в момента, като резултат...

# 417
Факт е, че е трудно. Но то е така и извън ИП. Все се налага, когато няма кой да гледа детето(баби и пр.) да се измислят схеми, но с риск да се повторя, децата са си наши и ние като възрастни трябва да намерим решение.

# 418
  • Майничка
За началната степен се предполага, че има възрастен наоколо. За по-големите би следвало да се създаде такава организация, че да нямат нужда от възрастен по време на прекия учебен процес, от момента, в който параметрите на последния са уточнени.
Което не променя фактите, че не винаги взетите решения са удачни ( и от двете страни).

# 419
За мен проблем е, че не се ползва платформа. А аз пояснявам новия материал, лесен е, но не съм педагог, а си имам и друга работа. Защо да не е госпожата? Детето си има респект от нея, слуша я, вярва и.

Общи условия

Активация на акаунт