Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 33 663
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
Vita, за класрум ли питаш? Заданието е с точки, за да обслужва повече системи за оценяване на работата и прогреса.
Може да се промени и на "без оценка", но ако е с точки, учителят може да види в табличен вид и в проценти развитието във времето на ученика (може и само за определен вид задания).
Може точките да се зададат на 6, разбира се, тогава директно ще съответства на българската оценъчна скала. Може да се зададат и точките, които тази задача, текст или упражниние носят на реален изпит, примерно НВО или ДЗИ.
Да, за класрум. Благодаря за изчерпателния отговор !

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 08:48 от vita

# 586
Ми то и при нормално обучение могат да зададат предварително материал...
В програмата са си заложени тия 4 дни като неучебни, за изпитите. Защо сега да са учебни?
Как си има спортни празници и се спазват, макар и дистанционно..

# 587
А на 5.80 не знаеш ли, че имаш пропуски?
Вита, може би е направено в точки, за да не се стресират, а дали ще се вземат оценките, трябва да питаш учителката.
Аз в бележника освен кръгла цифра друго не съм виждала при нас.
А и 50 процента си е прилична оценка ама за мен е чисто незнание.
А може би и така свикнах от училището и ми е много по-лесно да следя процеса.

# 588
  • Майничка
При оценяването в училище, оценката се нанася в дневник или бележник закръглена до цяло число, така е по наредба. 50% са тройка, така се и казва, "среден".😏

# 589
50 % са 4 ка Simple Smile
Затова казах,  че като оценка ми се вижда прилична ама като знания хич не е така.
А и закръгляването точно е това което се избягва при процентите. Защото 4.52 и 5.48 са много добър 5 ама като знания в проценти разликата е голяма.

# 590
При нас в Школото смениха програмата и 20 и 22 са вече учебни дни!

# 591
Доколкото следя само тестовете по АЕ, там 50% е Среден 3.

# 592
Бележници нямаме от години, но в дневника всичко се нанася незакръглено.
Искате да кажете, че в Школо нанасят текущите оценки закръглени така ли?
Това навсякъде в държавните училища ли е така?

# 593
Бележници нямаме от години, но в дневника всичко се нанася незакръглено.
Искате да кажете, че в Школо нанасят текущите оценки закръглени така ли?
Това навсякъде в държавните училища ли е така?
При нас има само бележници.
Школото е само за държавните училища. Малко от частните са го купили , тъй като цената е висока доколкото знам. Та в ЧУ ние Школо нямаме.

# 594
Да, и ние сме на друга програма за ел. дневник, но ми стана интересно как така в Школо (поне доколкото разбирам) текущите оценки се пишат закръглени. Не съм предполагала.
Както казваш, има огромна разлика между 4.52 и 5.48.

# 595
В школото нанасят реалните - вижда се закръглената, но като щракнеш на нея излиза точно колко е и дали е устно, писмено, контролна, класна...

# 596
  • София
50 % са 4 ка Simple Smile
Затова казах,  че като оценка ми се вижда прилична ама като знания хич не е така.
А и закръгляването точно е това което се избягва при процентите. Защото 4.52 и 5.48 са много добър 5 ама като знания в проценти разликата е голяма.
При нас 50% са 3,50 /49% - 3,25/. Шестицата е от 90% нагоре /между 90 и 94% е 5,50/. За мен няма значение дали ги пишат в проценти или дробни числа. Срочните и годишните оценки, така или иначе, са цяло число навсякъде.

# 597
В школото нанасят реалните - вижда се закръглената, но като щракнеш на нея излиза точно колко е и дали е устно, писмено, контролна, класна...
Пробвах, но пак ми излиза кръгла. На един тест зная, че със сигурност има 5,60 излиза като 6.На следващия има 5 не зная колко 5 е това 5.
На АЕ при нас 49%е двойка.
Още-3,70 е добър 4, но 2,70 е чиста двойка, това е третото училище, в което е така.

А в предишното училище-някои учители пишеха, напр. 5, 07 или 4, 44-, а други закръгляха до 0,50
,

# 598
  • European Union
До края на учебната година неучебни дни няма да има (освен официалния празник). Дните, в които ще се провеждат НВО и матури, също са учебни за останалите класове.

# 599
  • Майничка
Дали се вижда кръгла или не оценка зависи как е нанесена от учителя.

Общи условия

Активация на акаунт