За бащата на Есма ти отговарям. Да той е адвокат и холдингът му движи и сделките на Кемал, защото същевременно са партньори. Затова му трябва подписа на Чентин или Есма.
Фирмата SLA Denizcilik се занимава с превоз на товари, но още в първи еп. Четин разбра, че превозват и нелегална "стока". Когато Есма влезе при разговора му по телефонна Четин тъкмо казваше на някого " какво значи, ние винаги така правим".
От флашбека сега се разбра, че Четин не е бил наясно, но се е досетил, че Кемал има мръсни сделки зад бизнеса с превоз на товари. Кемал се опита да го заплаши, като му каза да не се вживява много, а да гледа колко пари отиват по сметката му. Но Четин каза, че няма да си затваря очите, нито ще мълчи за подобно нещо. Затова и си намери майстора.
Ако правилно разбрах Селин, секретарката на Кемал се е свързвала с Четин по вторият телефон. Затова потърси помощ от Есма за отварянето на контейнерите.
А на мен ми е любопитно още нещо, което в руския превод някак беше претупано и объркано.
Смъртта на Инджи в медицинската експертиза е отразена като "естествена смърт". Още при аутопсията ми направи силно впечатление. Убиецът на Инджи е прикрил следите си с тази съдебна експертиза. Неслучайно Филиз каза на Есма, че са потулили случая и двете се усъмниха в достоверността на медицинския рапорт.
Другото, за което се сещам, че е неточно преведено е "дракон". Убиецът на Инджи написа на Филиз, че има огромна татуировка с дракон. А паролата на фейсбук профила на Инджи е "Момичето с татуираният дракон".