Консултации с аюрведа специалист

• 163 234
  • 948
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте! На 39 години съм , започна прескачане на цикъла (през месец) силно изразено чувството на постоянно безпокойство и режим на страх , постоянно напрежение в гръдната област ,паник атаки.Това състояние може ли да е свързано с хормони? Какво да изследвам ?

# 931
  • Варна
Препоръчаха ми я за почистване на кръвта след раждане секцио и упойките, тоест да я спра и да заменя с трифала

Да.

# 932
  • Варна
Здравейте! На 39 години съм , започна прескачане на цикъла (през месец) силно изразено чувството на постоянно безпокойство и режим на страх , постоянно напрежение в гръдната област ,паник атаки.Това състояние може ли да е свързано с хормони? Какво да изследвам ?

Най-често такива неща говорят за проблеми с щитовидната жлеза. Изследвайте тези, ако имате възможност: ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ, МАТ, серумно желязо, феритин и трансферин, кр.захар и инсулин (еднократно, без обременяване), гликиран хемоглобин, Вит.Д

# 933
Здравейте! На 41 г съм,след посещение при кардиолог по повод тахикардия 120-130 удара, високо кръвно 140/90, камерни екстрасистоли ми назначиха конкор 2.5. Въпросът ми е следния как да го спра и с какво да го заменя. С Хашимото съм резултатите са tsh-3.87 max4.2
T4 14.88.max21.6
Tat 493.6 mat 281  са високи - за тях пия селен
Магнезий 0.79 при норма от 0.66до1.07 диаспорал 300 мг
Вит Д 35.4 пия по 1000 микро грама
Паник атаки съчетани с изтръпване на главата, световъртеж и рязко завишаване на кръвното кратковременно,залива ме като вълна
Под засилено нервно напрежение съм.

# 934
  • Варна
Здравейте! На 41 г съм,след посещение при кардиолог по повод тахикардия 120-130 удара, високо кръвно 140/90, камерни екстрасистоли ми назначиха конкор 2.5. Въпросът ми е следния как да го спра и с какво да го заменя. С Хашимото съм резултатите са tsh-3.87 max4.2
T4 14.88.max21.6
Tat 493.6 mat 281  са високи - за тях пия селен
Паник атаки съчетани с изтръпване на главата, световъртеж и рязко завишаване на кръвното кратковременно,залива ме като вълна

Здравейте, имате начална форма на Хашимото според мен и по всяка вероятност сърцето Ви си е наред. Симптомите се дължат на неравновесието на щитовидната жлеза. На нея трябва да се обърне внимание и след това Конкорът ще стане излишен.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 11:58 от Рaдост

# 935
T4 14.88.max21.6
Tat 493.6 mat 281  са високи - за тях пия селен

Здравейте, имате начална форма на Хашимото според мен и по всяка вероятност сърцето ви си е наред. Симптомите се дължат на неравновесието на щитовидната жлеза. На нея трябва да се обърне внимание и след това конкор-а ще стане излишен.
Грешката е моя! Това Хашимото го имам от 20 години ,но от 10 не пия абсолютно нищо за него. В началото бях със сериозна хиперфункция  Какво ще препоръчате за стабилизиране на функцията на щитовидната жлеза?

# 936
  • Варна
Грешката е моя! Това Хашимото го имам от 20 години ,но от 10 не пия абсолютно нищо за него. В началото бях със сериозна хиперфункция  Какво ще препоръчате за стабилизиране на функцията на щитовидната жлеза?

За целта ще е нужна пълна консултация. Ако желаете, пишете ми на лично съобщение.

# 937
Здравейте, жена на 34 години с едно раждане. Диагностицирана с Хашимото преди 8 години и с Лихен склеросус преди 2 години. Имам ужасни схващания в областта на врата и раменния пояс. Други оплаквания са умора, липса на енергия, косопад, мозъчна мъгла, стрес.
Отскоро отново съм в хипофункция. Един от големите ми проблеми е невъзможността да понижа теглото дори и с балансирано и изчистено хранене и движение.

Tsh - 4.96, FT4 - 16.7, FT3 - 4.43, TAT - 308, MAT - 29.9

Моля за всяккаъв съвет, който би могъл да помогне да подобря тези състояния.

# 938
  • Варна
Здравейте, жена на 34 години с едно раждане. Диагностицирана с Хашимото преди 8 години и с Лихен склеросус преди 2 години. Имам ужасни схващания в областта на врата и раменния пояс. Други оплаквания са умора, липса на енергия, косопад, мозъчна мъгла, стрес.
Отскоро отново съм в хипофункция. Един от големите ми проблеми е невъзможността да понижа теглото дори и с балансирано и изчистено хранене и движение.

Здравейте, приемате ли синтетичен хормон, от колко време и каква доза?

# 939
Здравейте, Докторе!

На 30г, искам да забременея, след консултация пих около 3 м. indukantham, както и прахчета Talisapatradi + Triphalad - с цел да намаля вдигната вата доша, както и да осигуря ежедневно ходене до т, което преди беше на 2-3 дни веднъж. Тях ги спрях преди около 2 седмици. Освен това станах една идея по-активна, зашото водя изключително застоял начин на живот, пия доста повече вода - по около 1.5 л (тежа 50 кг), а преди консултацията беше сигурно по 200 мл на ден.

От тогава пия и ашваганда сутрин и вечер, както и шатавари един път на ден, които продължавам все още. Взела съм си и семена копър, мака, нигела семена, които обаче ме е страх да пия, за да не дойде прекалено. Може ли съвет кое от тях препоръчвате да включа, или да не включвам никое, или нещо друго, което вие да кажете?

До скоро цикъла ми идваше на 32-33-34 дни, от както пия нещата се балансира на 28-29 дни. Този месец обаче цикъла ми беше много обилен в първите 3 дни, с много съсиреци, които са нетипични за мен. И на 4ти ден вече нямах почти нищо, а обикновено ми е малко по-дълъг.

Моля за всякакви съвети или насоки. Благодаря много!

# 940
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте, Докторе!

На 30г, искам да забременея, след консултация пих около 3 м. indukantham, както и прахчета Talisapatradi + Triphalad - с цел да намаля вдигната вата доша, както и да осигуря ежедневно ходене до т, което преди беше на 2-3 дни веднъж. Тях ги спрях преди около 2 седмици. Освен това станах една идея по-активна, зашото водя изключително застоял начин на живот, пия доста повече вода - по около 1.5 л (тежа 50 кг), а преди консултацията беше сигурно по 200 мл на ден.

От тогава пия и ашваганда сутрин и вечер, както и шатавари един път на ден, които продължавам все още. Взела съм си и семена копър, мака, нигела семена, които обаче ме е страх да пия, за да не дойде прекалено. Може ли съвет кое от тях препоръчвате да включа, или да не включвам никое, или нещо друго, което вие да кажете?

До скоро цикъла ми идваше на 32-33-34 дни, от както пия нещата се балансира на 28-29 дни. Този месец обаче цикъла ми беше много обилен в първите 3 дни, с много съсиреци, които са нетипични за мен. И на 4ти ден вече нямах почти нищо, а обикновено ми е малко по-дълъг.

Здравейте, най-добре е да се обърнете към специалиста, който Ви е назначил споменатото лечение. Не е коректно да се прилага друго, защото текущото все още не е завършило. Фактът, че имате положителни резултати, означава, че сте на прав път.

Относно семената от копър и черен кимион, не мисля, че са подходящи за вас. За маката питайте доктора.

Последна редакция: пн, 02 мар 2026, 14:39 от Рaдост

# 941
Здравейте, Докторе!

Здравейте, най-добре е да се обърнете към специалиста, който ви е назначил споменатото лечение. Не е коректно да се прилага друго, защото текущото все още не е завършило. Фактът, че имате положителни резултати, означава че сте на прав път.

Относно семената от копър и черен кимион, не мисля, че са подходящи за вас. За маката питайте доктора.

Благодаря за отговора, разбира се, ще обсъдя и с него. Но ми беше интересно и ценно и вашето мнение. Благодаря за съвета за копъра и кимиона!

# 942

Здравейте,

Да, започнах да приемам по време на бременноста, след което отново започнах 6 месеца след раждането (март 2023). Започнах с 25 микрограма, минах на 50 и от седмица насам съм на 75 микрограма.

# 943
  • Варна
Скрит текст:

Здравейте,

Да, започнах да приемам по време на бременноста, след което отново започнах 6 месеца след раждането (март 2023). Започнах с 25 микрограма, минах на 50 и от седмица насам съм на 75 микрограма.

Препоръчвам да спрете изцяло животинската храна поне за няколко месеца, а за болките във врата посетете добър кинезитерапевт.

Последна редакция: ср, 25 мар 2026, 11:47 от Рaдост

# 944
  • София
Здравейте!Препоръчайте нещо за засилване на имунитет на младеж на 18г,който често боледува(температура,хрема,гърло,кашлица).Овладяваме нещата и не стигаме до антибиотик.Не яде зеленчуци,много рядко яде плодове.Също така има проблем със заспиването.Заради това взехме Ашваганда,казва,че се чувства добре .Активен спортист.

Общи условия

Активация на акаунт