Консултации с аюрведа специалист

• 152 204
  • 917
  •   1
Отговори
# 900
  • Сливен
Здравейте, бихте ли ми препоръчали Ашваганда или нещо друго. При мен в следствие на комбинация от няколко неща - отказ от тютюнопушене, перименопауза, стрес на работното място, промяна на хранителният режим се появиха нарушения на съня, промяна в настроенията, нервност, глад, замайване и световъртеж, и горещи вълни. Вървя по 10км. всеки ден , но не ми е добре. Пие хранителна добавка предписана от лекар, но не чувствам подобрение.

# 901
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми препоръчали Ашваганда или нещо друго. При мен в следствие на комбинация от няколко неща - отказ от тютюнопушене, перименопауза, стрес на работното място, промяна на хранителният режим се появиха нарушения на съня, промяна в настроенията, нервност, глад, замайване и световъртеж, и горещи вълни. Вървя по 10км. всеки ден , но не ми е добре. Пие хранителна добавка предписана от лекар, но не чувствам подобрение.

Здравейте, мога да Ви препоръчам много неща, но ми е нужна много повече информация, отколкото ми давате. Ако желаете, пишете ми ЛС.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 10:56 от Рaдост

# 902
Здравейте! Вече съм отчаяна, не знам какво става - от около месец-два коремът ми е много, много подут, става все по-зле, засилва се около датата на цикъла ми (седмица по-рано, например). Не съм променила храненето, много активна личност съм, както съм била цял живот. Спортувам (силово във фитнес), ходя по 15-20000 крачки всеки ден, винаги съм била слаба и стегната. Не консумирам млечни. Сега съм качила и 3-4 килограма, тежат ми, коремът е като балон, все едно не е част от мен. Не знам какво да правя. На 33 години съм. Надявам се да ми помогнете и да премахна тази тежест, това ужасно подуване, да сваля кг., както и може би да регулирам цялостното неразположение, което имам 7-10 дни преди цикъл.
Преди не бях така, но вече от известно време тези симптоми забелязвам (като ПМС): нямам болки, но съм цялата подута, особено корем (ниско, високо - целият). Нямам болки и по време на цикъл, олеква ми, като ми дойде.
Много съм нервна вече покрай този корем, не се чувствам добре в кожата си.

# 903
  • Варна
Здравейте! Вече съм отчаяна, не знам какво става - от около месец-два коремът ми е много, много подут, става все по-зле, засилва се около датата на цикъла ми (седмица по-рано, например). Не съм променила храненето, много активна личност съм, както съм била цял живот. Спортувам (силово във фитнес), ходя по 15-20000 крачки всеки ден, винаги съм била слаба и стегната. Не консумирам млечни. Сега съм качила и 3-4 килограма, тежат ми, коремът е като балон, все едно не е част от мен. Не знам какво да правя. На 33 години съм. Надявам се да ми помогнете и да премахна тази тежест, това ужасно подуване, да сваля кг., както и може би да регулирам цялостното неразположение, което имам 7-10 дни преди цикъл.
Преди не бях така, но вече от известно време тези симптоми забелязвам (като ПМС): нямам болки, но съм цялата подута, особено корем (ниско, високо - целият). Нямам болки и по време на цикъл, олеква ми, като ми дойде.

А с какво се храните най-често?

# 904
  • София-Младост
Какво бихте препоръчали за трудно заспиване, неспокоен и некачествен сън? Ашваганда?

# 905
  • Варна
Какво бихте препоръчали за трудно заспиване, неспокоен и некачествен сън? Ашваганда?

Премахване на причината бих препоръчал. Иначе всичко друго би имало временен и слаб ефект.

# 906
  • Sofia
Моля за нещо ефикасно за хроничен запек при жена на 83год.

# 907

А с какво се храните най-често?

Ядки, месо, плодове, зеленчуци, ориз, картофи, пълнозърнеста паста. От години е така - непроменено. Докато преглътна и вече тежестта е голяма и "балон" започва да се надува.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:47 от Анонимен

# 908
  • Варна
Моля за нещо ефикасно за хроничен запек при жена на 83год.

Трифала - 1 табл рано сутрин с голяма чаша топла вода, веднага след ставане от сън и 1-2 табл преди лягане вечер, с малко топла вода. Повече зеленчуци (задушени в гхи) за обяд, по-малко или никакви сурови неща за вечеря. Повече супи, по-малко животински храни като цяло, никакви млечни.

# 909
Киселото мляко има ли пробиотичен ефект?

# 910
  • Варна
Киселото мляко има ли пробиотичен ефект?

Това от търговската мрежа - едва ли. Домашно заквасеното - да, определено.

# 911
Здравейте ! В следствие на силна уплаха ,изпитвам постоянно напрежение и страх . Симптомите се проявяват,като топка в корема и напрежение в слънчевия сплит. Не мога да се отпусна ,където и да отида . Какво бихте препоръчали?

# 912
  • Варна
Здравейте ! В следствие на силна уплаха ,изпитвам постоянно напрежение и страх . Симптомите се проявяват,като топка в корема и напрежение в слънчевия сплит. Не мога да се отпусна ,където и да отида . Какво бихте препоръчали?

Най-добре консултация с психотерапевт. Успокоителните, били те и билкови, не са удачно решение в случая.

# 913
Може ли да се лекува хеликобактер с айроведа? Какво бихте препоръчали?

# 914
Здравейте, искам да попитам за някакви съвети или насоки за отказване на цигарите. Не мога да се мотивирам и да започна, а много искам да ги откажа и да се чувствам свободна от тази зависимост...

Общи условия

Активация на акаунт