Консултации с аюрведа специалист

• 164 304
  • 950
  •   1
Отговори
# 945
  • Варна
Здравейте!Препоръчайте нещо за засилване на имунитет на младеж на 18г,който често боледува(температура,хрема,гърло,кашлица).Овладяваме нещата и не стигаме до антибиотик.Не яде зеленчуци,много рядко яде плодове.Също така има проблем със заспиването.Заради това взехме Ашваганда,казва,че се чувства добре .Активен спортист.

Трябва да яде плодове всяка сутрин рано, на гладно, поне час преди закуска. Ще се отрази положително на цялостното му здраве, вкл. и на спортните постижения.

# 946
Здравейте, на 25 години съм и имам ендометриален полип, който започна да създава лек дискомфорт и ми беше препоръчано да бъде премахнат в бъдеще; но до тогава имало шанс да падне самичък и ми казаха да приемам добавки за хормонален баланс и етерични комбинации. Дали билката шатавари би била полезна в този случай или някоя друга (турта, невен)? Благодаря ви предварително за отделеното внимание!

# 947
  • Варна
Здравейте, на 25 години съм и имам ендометриален полип, който започна да създава лек дискомфорт и ми беше препоръчано да бъде премахнат в бъдеще; но до тогава имало шанс да падне самичък и ми казаха да приемам добавки за хормонален баланс и етерични комбинации. Дали билката шатавари би била полезна в този случай или някоя друга (турта, невен)? Благодаря ви предварително за отделеното внимание!

Бих казал, че по-добра идея е билката Ашока, 2 х 1 капс, след храна, дълго време, поне 3-4 месеца. Може да се комбинира с Див ямс, в същата доза и прием.

# 948
Какво ще препоръчате за синдром на раздразненото черво? Фодмап диетата не помага.

# 949
Аюрведа може ли да се справи с катаракта?

# 950
Здравейте! Имам нужда от съвет. От около две седмици страдам от невъзможност да си поема дълбоко въздух. По няколко пъти на ден, независимо от позицията на тялото (легнала, седнала, в движение). Все едно гръдния ми кош е един размер по-малък. Опитвам се да се прозея или да вдишам през устата и все едно гърлото ми се затваря. Имам и болки в гръдния кош от напъни да вдишам дълбоко, особено около гръдната кост и около ребрата, все едно мускулен спазъм. Няма кашлица. Случвало се е и преди през годините, но преминаваше за 1-2 дни. Бях при личния лекар-дробовете са чисти, сатурация 98. Ендокринолог-хормони на щитовидната и самата жлеза са в норма, въпреки начален етап на Хашимото. Бях на кардиолог през май (преди да започне) и ЕКГ и кардиография са нормални. И на УНГ ходих-всичко е ок. На 45 години съм и всички лекари казват - на нервна почва, пийте някакви успокоителни на билкова основа, или перименопауза-така ще е.
Физическото усещане си е съвсем истинско и крайно неприятно.
Моля за съвет!

Общи условия

Активация на акаунт