Любители на кучета - 103

• 24 360
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Мъж, куче и магаренце. Идилия.Smiley

На дежурното място, до тате.Simple Smile

# 451
Сладури!!!И нашето бебе много обича да се гуши до ММ,но той е такова спокойствие,че което живо същество застане до него,веднага се успива.Малко оф-така беше едно време с децата като бебета.спяха с часове непропудно.
    Купихме кокал,голямо джвакане.Дано няма проблем.Сега ще видя и другите неща,които сте препоръчали,да сме подготвени,че хич не ми се ще де ръфа дивани и мебели.
    Яде си акото калпазанката.Ако я оставим по-дълго в банята,го изяжда.Ако я хванем на момента,естествено-не.Иначе се понаучи къде да си върши нуждите,дъщеря ми я учи да не се нахвърля на храната.Извеждаме я всяка сутрин да пишка на двора,днес и вчера сутринта успешно.После през деня-не,но съм упорита.Сега ще почваме да я учим да стои сама,защото се очертава май месец да я оставят при нас,а аз ходя  и на работа.

# 452
Много сте изписали и много снимки сте показали на сладки муцуни. 😍
марулета мисля, че тактиката ви да затваряте голямото куче за да пуснете малкото е тотално грешна. Още от деня, в който сте взели малката е трябвало да я пуснете при голямата. По принцип кучетата не закачат бебешоци. Моето говедо си е говедо и не търпи всяко четирикрако, но няколко пъти съм прибирала бебе-кучета у дома и директно ги оставях на земята до него. Нито едно не беше изядено. Да, като прекалят с досаждснето, хапнането или му влизат в устата да му откраднат ядене ги е кльоцвал, ама така ги е учил кое е редно и кое не. Нямаше наранени... е, Вивата имаше една дупка на носа, ама след този случай разбра, че трябва да си гризе нейния кокал, а не да нахалства и да взима кокала на батко си Макс. Кучетата имат инстикт да пазят и внимават с малките и дори да има изръмжаване или леко захапване, то е с образователна цел, тъй като бебето все още не знае как да се държи и кога да спре. И това го казвам като стопанин на куче, което не харесва по голяма част от възрастните кучета, но при многото ни срещи и приютяване на бебета не е имало абсолютни никакви приблеми и инциденти.
Ето даже снимков материал с цяла банда бебешоци, които за пръв видя, когато майката позволяваше да ср влиза в заграждението:

Щях да пиша и още преживявания от тия дни и малко нови снимки на маймунина Макс да покажа, ама ще е в следващ пост, че този стана доста дълъг. 😁

# 453
Сиви, влюбих се в третата снимка Heart EyesHeartHeart Eyes

# 454
pip4i тази серия ми е много любима. Даже това е първия път, в който видях пе магарето е изключително внимателно и ги оставяше бебешоците да правят с него какво ли не. Лежеше като замръзнал и не смееше дс мръдне за да не смачка някое.
Хайде сега да разкажа как отиваме оня ден на село. Още като свалих Макс и Вива от колата, му махнах нашийника на Макс и му викам, айде бягай в гората. Бре, не тръгна магарето. Искало и аз дс тръгна с тях. Последния път си се разхождаш с часове сама, щото тия духнаха и со се прибрах сама, а те по някое време след мен. Ама тръгнах де, щом Макс иска и човешка компания. 😁 Не след дълго избягаха четирима в някаква посока (Макс, Виви, Точка и Белчо). Пръв се появи Макс, ама едвам дишащ.

След като отмори си намерихме и локва, разбира се:

Накрая всипки се прибраха де, ама след като отмориха пак драснаха към гората. Само че Вивата първа се прибра и пак е с ужасно куцане. Явно с хапчета има леко подобрение, но без снимка и сериозен преглед няма да минем. На заплата ще пътуваме за клиниката, където ги водя когато са с по-сериозни проблеми. Почвам да си мисля за проблеми с таза, защото ляга много внимателно, ама чак към края на месеца ще имам финанси за клиниката. 😔

# 455
  • о`майна лунна нощ е
О, каква съвършена локва!

# 456
Здравейте! През февруари тази година си взехме кученце, което умря от парвовироза. Искаме пак да си вземем и ще си търсим да е с 3 ваксини, понеже предишното имаше само една. Рано ли е или да изчакаме да мине още време. Живеем в апартамент.

# 457
  • Бургас
Момичета, от Зооплюса пратките идват доста бързо. Поръчах на 11-ти, днес вече е тук.

# 458
Здравейте! През февруари тази година си взехме кученце, което умря от парвовироза. Искаме пак да си вземем и ще си търсим да е с 3 ваксини, понеже предишното имаше само една. Рано ли е или да изчакаме да мине още време. Живеем в апартамент.

Няма такова нещо като рано или късно. Както го чувствате. Ако сте готови и подготвени, действайте!
Обиконовено развъдниците предлагат кученца с три ваксини. Повечето частни лица дават с една или две. Вие трябва да му сложите третата. Имай впредвид, че се слага и васкина за бяс. Иска се също редовно обезпаразитяване. Както и чип. Предполагам, знаеш тези неща. Но все пак да кажа.
Ориентирали ли сте се към порода?

# 459
Цвети, малко подвеждаш.
Говорете първо с ветеринар за почистването в апартамента, парвото живее много дълго в средата си(устойчив е и на препарати) и има шанс да доведете куче в дома си и да го заразите. Това, че е ваксинирано едно куче не означава, че в постоянна среда с вируса няма шанс да се зарази.. Та това е първата стъпка при вас.

Стискам палци Вивата да се размине леко! Макс с бебетата е страшно умилителна гледка Simple Smile

ред. част от статия за парвото:
Скрит текст:
Цитат
Bиpycът, пpичинявaщ Πapвoвиpoзaтa пpинaдлeжи ĸъм ceм.Раrvоvіrіdае и e cилнo ycтoйчив. Cтaбилeн e в oĸoлнaтa cpeдa и e ycтoйчив нa тeмпepaтypни въздeйcтвия и пoчиcтвaщи пpeпapaти, дopи и нa aлĸoxoл т.e. дopи и дa изпepeтe ĸилимa, пoдлoжĸaтa или пътeĸaтa нe e гapaнция, чe щe cтe oтcтpaнили виpyca.
Добро дезинфекционно действие имат 2%-овите разтвори на формалина, хлорните съединения (натриевият хипохлорид) и натриевата основа.
Виpyca пpeживявa 15 - 20  минyти нa 80 °C, 24 чaca пpи 60 °C и нaй - мaлĸo 6 мeceцa пpи 4 °C. Teзи фaĸти дoĸaзвaт cтaбилнocттa нa виpyca в oĸoлнaтa cpeдa. Toвa oт cвoя cтpaнa cъздaвa възмoжнocти нe caмo зa пpяĸo ĸoнтaĸтнo зapaзявaнe, нo и зa paзпpocтpaнeниe нa инфeĸциятa.
Дoĸaзaни ca cлyчaи нa зapaзявaнe нa ĸyчeтa пpи изпoлзвaнe нa зapaзeни пpeди мeceци пocyди зa xpaнeнe и пoeнe, пpeдмeти и игpaчĸи, пoceщeниe нa paйoни зa paзxoдĸи.

# 460
  • София
една снимка от времето когато можеше да се ходи по сватби

Рой в цялата си прелест

# 461
О, каква съвършена локва!
Роузи не би я доближила. Все се чуди как да ги заобиколи горката. Какъвто е фъстък, не може и да ги прескача.

# 462
Кученцето беше йорки и пак такова искаме да си вземем. Няма как да изчистя целия апартамент с белина с висока концентрация или поне не целия (имам 2 пътеки и 2 килима, не знам и дали паркета ще издържи, а и мебелите пък съвсем).

# 463
Съжалявам, нямах представа, че това чудо е толкова устойчиво.

# 464
Тогава обричате следващата животинка на същата съдба. Не разбирам начина Ви на мислене - казвам Ви, че ако не изчистите добре и следващото куче ще се разболее,чисто статистически евентуално фатално. А Вие ми обяснявате, че един килим, паркет и диван са по-важни от животното. Дерзайте!

Общи условия

Активация на акаунт