Любители на кучета - 103

• 24 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • UK
Почистваща фирма с дълбоко почистване дали би свършила работа в такъв случай?

# 466
Здравейте! През февруари тази година си взехме кученце, което умря от парвовироза. Искаме пак да си вземем и ще си търсим да е с 3 ваксини, понеже предишното имаше само една. Рано ли е или да изчакаме да мине още време. Живеем в апартамент.

Никъде стопаните не са длъжни да слижат всички ваксини ,преди да продадат кученцето.Длъжни са да сложат само първата,която съм забревила каква беше,и да го прегледа ветеринар.Ние също така търсихме и след доста питания разбрахме.Но аз все пак не говоря за Бг.В Бг може да е различно.

# 467
Аз не разбирам защо държите да е с три ваксини. Вие, ако нямате възможност дори ваксини да му сложите тогава не си взимайте животно.

# 468
Еййй писах и всичко ми изчезна. Айде на ново.
В България също е практика малките кучета да се дават само с първа ваксина, защото повечето гледат само печалбата и всяка следваща ваксина намалява кяра от кутретата. Освен това ако трябва да ги държат още време, тия кученца ще трябва и да ядат.. е то къде ще му излезе сметката на човека, дето се е полакомил за едни бързи и лесни пари.

buba преди да вземете ново куче, задължително консултация с ветеринар с какъв препарат да се почисти всичко у дома. Ако килима, пътеката и паркета са ви толкова ценни и се притеснявате, че препарат/белина ще ги повреди, просто никога повече не си помисляйте да взимате куче. Кучето не идва с хигиенни навици, съответно пика и ака, където го свари нуждата, а това включва и паркета и килимите и пътеките. Освен това, аз съм питала ветеринар дали мога да дам ваксинирано куче на място, на което е имало починало от парвовироза и той каза, че не би препоръчал, тъй като няма толкова силен препарат, който да заличи всичко. И аз клоня повече към това да не рискувате живота на ново кученце само заради една прищявка, при все че стана и ясно, че килим и паркет са ужасно ценни неща.

Аз не разбирам защо държите да е с три ваксини. Вие, ако нямате възможност дори ваксини да му сложите тогава не си взимайте животно.
Защото предното, което са взели е починало от парвовироза и си мислят, пе като вземат куче с поставени всички ваксини то няма да се зарази. Но всъщност кучето ще бъде подложено постоянно на вируса, който си вирее у тях навсякъде тъй като килими и паркет не и се мият с белина на потребителката.
Рой е станал просто страхотен. 😍
ТиуГ тия локви много им се радваме с Макс лятото, защото го пазвт от прегряване, нищо че после изглежда така:

Май съм яхнала метлата днес, ама на някои простотии не мога да издържа и като човек обичащ животните, не мога да си представя нещо си материално да ми е по ценно от здравето и живота на Макс, Вивата и всяко куче което обгрижвам.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 16:56 от Sivi

# 469
По-точно няма как да го напиша от Сиви,само ми липсват нервите да го направя.
Три ваксини не значат неуязвимо куче.
Щом едно основно почистване е проблем.. абе не ми се обяснява даже..
Сиви, гледам по снимките, че макс пие от локвите, не те ли притеснява? Аз от толкова дуднене съм я научила, че вода се пие само от купата, някво шубе ме гони да не се продриска.
Още едно питане, сдобих се с подобно на микозен лишей след като пипах котка. Котката уж не е болна, не мога да различа сега от алергията ми ли се появи, от котката ли, че и алергичните петна са ми подобни. Ся микозните лишеи заразни ли са за кучета? И това докато го пиша си викам " я се обади на вет-а, да ти е мирна главата", ама все пак ще питам и вас, туко виж някоя се е сблъсквала.

# 470
Хибискус сестра ми имаше миналата година такива петна. Не се бях сетила, дс питам за Макс дали е заразно, но на него му нямсше нищо инпо скоро мисля, че си е само по хората. А Макс не е като да се си умира за гушкане и мачкане от нея.
А за локвите, нямам никакви притеснения, защото до сега от локва не е имал проблеми със стомаха. Имал е от ядене на боклуци, ама от водата от локвите не. А и има случаи, в които локвата ми е спасение от сериозно прегряване в неопаквани жеги. Оня ден беше точно такъв ден. Тръгнахне сутринтс хладно, облачно и вятър. Докато Макс и банда гонеха нещо си за към час време непрестанно тичане, дойде с пяна, дишащ учестено и едвам ходещ. Стряскаща гледка е, ама не за пръв път го виждам такъв. След като го изчаках сам да се охлади лежейки в житото, локвата беше бонус баня зс охлаждане на телесата. Ама както казах, до сега никога не е имал проблем след пиене на вода от локва, канал или Дунава. Ама и локвите са в полетата (демек дъждовна вода), канала ако преценя, че е с мръсна, зеленясала вода не му давам да влиза въобще (там са подпочвени води при високи нива нс Дунав). В града никога не пие от локвите вода, а няма и да го оставя да го направи.

# 471
Третата ваксина е срещу парвовироза, това е идеята ако взема куче да има поставена такава. И колкото и странно да звучи на някои, има хора, които биха се съгласили да гледат куче до поставянето на трета ваксина и така то да отиде при новите собственици.
Благодаря Сиви и Хибискус коментарите ви ми бяха много полезни!!!

# 472
И дори да го вземете след 3-та ваксина, какво от това, след като ще го заведете в дом, който е "огнище" на зараза, след като не сте го почистили?
А и имате прекалено "скъпи" неща, за да го направите?
Абсолютно никаква логическа мисъл не виждам, освен ако не трябва да си помисля че смятате, че едната ваксина, ще е светая светих и животинката ще бъде магически предпазена!

# 473
Къде точно видяхте, че не съм или че не мисля да изчистя дома си?!
Айде благодаря на всички и надявам се да не се включи още някой за Nти път да каже че ме мързи да си изчистя дома!

# 474
  • о`майна лунна нощ е
Третата ваксина е срещу парвовироза, това е идеята ако взема куче да има поставена такава. И колкото и странно да звучи на някои, има хора, които биха се съгласили да гледат куче до поставянето на трета ваксина и така то да отиде при новите собственици.
Благодаря Сиви и Хибискус коментарите ви ми бяха много полезни!!!

.. ако се върнеш назад по темите, някъде може да прочетеш за куче, което познавам лично. Сега е вече на 6 месеца, но се наложи да си бори за живота си след заразяване с парвовироза. А беше с три ваксини. От цялото кучило единствено той се разболя - водопроводчикът. Никое от останалите палета не го направи, което означава, че заразата е била пренесена отвън и той е изтеглил късата клечка да я развие, защото е бил в най-близък контакт. Но ваксините не са на 100% гаранция, особено в среда, в която вече го е имало.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:17 от `ТуиГ

# 475
Няма как да изчистя целия апартамент с белина с висока концентрация или поне не целия (имам 2 пътеки и 2 килима, не знам и дали паркета ще издържи, а и мебелите пък съвсем).
Ето това си написала и ние по това съдим, че парвовирозата няма да изчезне. И освен това, не третата а първата ваксина е за парвовироза.
Ето малко четиво и схема на ваксините:

И в крайна сметка или дезинфекцирате няколко пъти всичко у дома без значение коя вещ ще издържи и коя не или се отказвате от куче за дълъг период от време и не го обричате на мъчителна смърт от парвовироза.

# 476
  • Пловдив
Започнахме да извеждаме Саске. Сутринта в 7.30, обяд 12,30, следобяд 4,30 и сега в 7 пак отиват.
Трудно го озаптяваме, защото вълнението е голямо. Страх няма, радва се на всеки човек, тръгва да гони котки. Играчките изобщо не са му интересни.
Забравих да се похваля, че спечелих маска с кучета от Дого Френдс - много са сладки тези влогъри и треньори. Heart Имат добри видеа https://www.youtube.com/channel/UCWeOPe09n_wlpGNfSljJJAg

ето ви дон Томазо да го видите - порода казанска, щото го взехме до казана

ей го и Саскету от днешното излизане. Добре е, че имаме двор пред блока. Та там се възпитаваме във външни условия.

По отношение на дезинфекция повечето мебели могат да се минат с парочистачка.

# 477
Няма как да изчистя целия апартамент с белина с висока концентрация или поне не целия (имам 2 пътеки и 2 килима, не знам и дали паркета ще издържи, а и мебелите пък съвсем).
Ето това си написала и ние по това съдим, че парвовирозата няма да изчезне. И освен това, не третата а първата ваксина е за парвовироза.
Ето малко четиво и схема на ваксините:

И в крайна сметка или дезинфекцирате няколко пъти всичко у дома без значение коя вещ ще издържи и коя не или се отказвате от куче за дълъг период от време и не го обричате на мъчителна смърт от парвовироза.
Обикновената белина, която се продава в почти всеки магазин е с концентрация 0,1%, а за убиване на парвовирозата препоръчват поне 2% разтвори (такава концентрация би могла при опръскване примерно на дреха тя да стане на дупки). Имах впредвид, че кучето не съм го гледала в някой двор примерно където мога на напръскам 2,3,4 пъти и да знам, че нищо не е останало, затова и писах че живеем в апартамент.
Редакция
Ето две статии в които пише първите ваксини срещу какво са
https://petnetshop.com/?section=STAMAT&aid=25
http://xn-----6kcbfcfardabd0bfe0ax2acfzvkd0cp.com/index.php/поле … иозни_заболявания

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:52 от buba.123

# 478
  • тук-там
По-точно няма как да го напиша от Сиви,само ми липсват нервите да го направя.
Три ваксини не значат неуязвимо куче.
Щом едно основно почистване е проблем.. абе не ми се обяснява даже..
Сиви, гледам по снимките, че макс пие от локвите, не те ли притеснява? Аз от толкова дуднене съм я научила, че вода се пие само от купата, някво шубе ме гони да не се продриска.
Още едно питане, сдобих се с подобно на микозен лишей след като пипах котка. Котката уж не е болна, не мога да различа сега от алергията ми ли се появи, от котката ли, че и алергичните петна са ми подобни. Ся микозните лишеи заразни ли са за кучета? И това докато го пиша си викам " я се обади на вет-а, да ти е мирна главата", ама все пак ще питам и вас, туко виж някоя се е сблъсквала.
Аз хващах дълги години котешка микоза. Лишей, който си увеличава диаметъра. По думите на моя док, се лепеа само от болни котета. Не знам къде ги намирах. От доста години не съм се сдобивала, но и избягвам контакт с котки. По тази причина не си взех коте и си останах кучакарка.

Много здраве от вечно гладното ни бебе, само с 2 ваксини към момента:

# 479
buba след като няма как да дезинфектираш просто не виждам вариант за куче в скоро време. Само ветеринар може да каже има ли с какво и как да се почисти така, че вероятността ново куче да се разболее да е малка. Ваксините изграждат имунитет, но винаги съществува риск от пробив особено в среда, която се води заразна. Преди да решиш най-добре консултация с ветеринар. Дори може да събереш мнения в една Фейсбук група, където членуват доста ветеринари и могат да се включат адекватно. Групата е "Ветеринарномедицинска помощ". Подай заявка и се допитай там.

Общи условия

Активация на акаунт