Любители на кучета - 103

• 22 814
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
към тези, които са притежатели на кастрирани големи кучаци, как ги качихте в колата след операцията? Нали не трябва да се напряга мястото и се чудя как да го измисля.

От клиниката ветеринаря го натовари на задната седалка. После сам слезе внимателно от нея, ама по стълбите до асансьора го качих на ръце. Моя беше още сънлив и беше като камък, гушнах го под предните лапи и така го пренесох. Говоря за куче, което към датата на кастрацията беше 38 кг.

# 661
  • София
Здравейте,
към тези, които са притежатели на кастрирани големи кучаци, как ги качихте в колата след операцията? Нали не трябва да се напряга мястото и се чудя как да го измисля.
Според мен проблема не е качването в колата ами в последствие да го опазиш като мине упойката да не скача и дивее. Рой залиташе, но ходеше. С малко подбутване на Д-то и се качи. На другия ден беше като кукуряк и му се играеше.

# 662
Да, ще ходим в планината като я отворят. Ние обичаме да ходим. Не на лов, просто на разходки. За пускането не знам. Страх ме е да не срещне бясно животно. Четох, че ваксината против бяс е много гадна. Дори майката на кученцето едва не е умряла от нея. И мисля да ѝ я спестя.

Не трябва в никакъв случай да я пропускаш.Ние на нашата я бием.А и тя трябва да е задължителна или -не е?Поне ние тук,където живеем е задължителна.А и не е опасна.Няма такова нещо.Колкото до храната и ние ,когато взехме нашата ,ни казаха да не сме сменявали храната.Но то при нас беше,защото жената от която взехме храната се е регистрирала в някакъв сайт и  й дават с отстъпка и храна и разни други кучешки работи,и идеята беше и на нас да дават с отстъпка,само че на нас ни се видя скъпо и купуваме от различни места.Иначе почти всеки път ,когато храната й свърши й купуваме различна.Но преди това два-три дни смесваме със старата,за да не получи разстройство.Но сега вече й даваме на едно ядене от две храни.Просто ги смесваме в купичката.Няма проблеми.А за човешка храна не е желателно,защото може да проявят някаква реакция.Поне на нас ветеринарите така ни обясниха.Казвам ветеринари,защото тук като я водиме всеки път е рзличен вета.Който се падне.

# 663
Благодаря ви, момичета Simple Smile Ще пиша после как е минало, защото операцията беше вчера и не знам колко още ще й влияе упойката.

# 664
  • тук-там
Относно ваксината за бяс, нашата вет ни препоръчва да я направим на 6 месеца. Утре ще правим 3-та ваксина на Мокка, но тя отказва да направи и тази за бяс. Според нея е рано. Аз съм в загадка, след прочетеното от вас.
По отношение на храната - аз редувам гранули с домашно варено месо (свинско или телешко). Не е имала разстройство до момента.

# 665
На нашата за бяс я направиха на три месеца.Тази година я направихме в началото на годината и сега на всеки три години.

# 666
  • о`майна лунна нощ е
В практиката напоследък ваксината за бяс я бият на 6-я месец. Преди я слагаха заедно с третата ваксина, но сега я отделят. При Швепса така процедираха преди две години. Нищо чак толкова страшно не е. Спокойно. Естествено, че има процент кучета, които я понасят трудно, но сравнено с риска от заболяване, е пренебрежимо малко като опасност. Потвърждавам и че на територията на България е задължителна и трябва да се поставя ежегодно. Тук вече има малко разминаване с мнението на ветеринарите, но законите са такива.

# 667
  • Варна

Новата ми дизайнерска лична карта.😂😂

# 668
Уникална!
Сигурно и поръчки приемате...
Ето една снимка, открадната от друга тема

# 669
  • София
Леле, Естела, толкова е хубаво, че го приемаш със смях. Аз сигурно щях да изпуша Joy

# 670
  • Варна
Приемам поръчки,като ще ви струва една наградка.😂😂

Оо,Джуджи, Каду не е виновна. Заспала съм на дивана с телефона, а калъфа му има вътрешно джобче, събудих се и подскочих, защото имах стока да оправям и се изстрелях от вкъщи без да се усетя, че е паднала. Кадунчето явно я е взела за допълнителна наградка и така. Аз съм си виновна и в понеделник ще ходя да разсмивам служителите от районното, дано през това време да не получа глоба, надявам се, ако ме спрат за проверка, да предизвикам усмивка. 😀

# 671
Добре, стигаме до въпроса за марките. Сега даваме Virbac, понеже вчера от клиниката ни продадоха 500 гр. Днес купихме Reflex от близкия магазин, някаква турска и нищо не знам за нея - 1 кг. И сме в процес да изберем голям чувал. Разглеждаме Pro Plan и Hills. В първата има коластра, което ми хареса, а втората е по-скъпа и май по-хвалена. Какво ще кажете?

# 672
  • о`майна лунна нощ е
Швепс е на бюджетен вариант Josera Festival. Има и за малки. Хилс е добра храна. И нашият ветеринар казва да не се сменя храната и че кучешкият организъм няма нужда от такова разнообразие, както и че храносмилателната система по-трудно си настройва към нова храна.

Esstela, оооо, ЖобеМой ... Едва познах личната карта 😂😂😂

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:59 от `ТуиГ

# 673
А може би е искала да ти я даде, а после ти се е ядосала"абе как можа да я забравиш... хвърлила си я на земята все едно не ти трябва...аз ли само да обирам по теб..."
Ето го и нашия кучешки живот...

# 674
  • Перник
Аз давам на Ара Royal Canin стартовата. Редува с паучове и двете си хапва с голям апетит. Обича и надробено хлебче със бульон от супа.

Номера с личната карта е просто феноменален Grinning

Общи условия

Активация на акаунт