Любители на кучета - 103

• 22 625
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Уникална лична карта.Smiley

Румяна, ако имате възможност сменете Роял Канин. Не е добра храна...

# 676
  • UK
Бульона от супа не е ли солен?

Джинкс яде Wolf of Wilderness от повече от година. Самият той не мирише на нищо, сутрин мирише даже на заспало такова, ако прекалим с наградките обаче ми се случва да ми стане лошо като извадя торбичката след тоалетната му Satisfied
Единствено в момента е голяма смрад като я отвори тая уста след близане на какво ли не. Купила съм му вода за уста и има подобрение на моменти, ама на други направо ... Weary

# 677
Хахах ММ казва, че след сън се е “отвърнала”, както топъл хляб в найлонов плик 😂😂

# 678
  • гр.Варна
много рядък момент на близост.
Естела как искам да видя реакцията на гишето за ЛК. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 679
С нашата приятелка тренираме команда "седни".

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 20:45 от Бебешка

# 680
Като стана въпрос за храна: какво ви е мнението за Еукануба? Хранех котката преди с такава, но в България не продават за котки. За сметка на това пък намерих за кучета (взехме на Чарли за подрастващи). Има повече протеин и по-малко мазнини от Хиллс, но и не е такъв висок клас като Акана, Ен и Ди, Ориджен (последните ми идват скъпички).
Та се чудя...в случай, че яде Еукануба дали има нужда допълнително да му давам витамини или калций?
Отделно му готвя от време на време варено пилешко с ориз и малко тиквичка+ морков, без сол и подправки.

# 681
А как учите да дава лапичка?

# 682
  • Пловдив
Ама много са ни хубави всички нови бебета. Особено най-мъничкото. Heart
Ние днес бяхме на по-дълга разходка. Покрай река Марица - дали е разрешено?
Първата ми драма - изобщо не мога да привлека вниманието - не ме поглежда, дори към кренвирш /който обича страшно много/ не реагира, даже го игнорира. Толкова е впечатлен от света, от хората, а и много уплашен от всеки шум. Вече 10 дни излиза, а когато се опитам да му привлека вниманието в повечето случаи няма наоколо хора - просто ме игнорва.

Втора драма - всеки път повръща в колата.Днес за 2 км разстояние изповръща една огромна купчина, едни лиги, направо чудо. Приемам мнения.

Реа, гледам клипчета в ю туб и го уча. https://www.youtube.com/watch?v=lLygSnUHPyU&t=20s

има и други канали, но това момче е страхотен сладур. Благодаря на Тинтина, че ми го показа. Flowers Hibiscus

Знае: Дай лапа, Дай другата лапа, Седни, Легни, Умри /ляга настрани/, Стой, Не, Остави, Лай, Дай целувка, Погледни ме. Дайте идея какво друго да го уча.

Бебешка, аз давам Еукануба сега. Не я хареса. Яде със зор. Това е втората храна, която купувам. Първата беше Про План с коластра- много я хареса.
Веднъж се разготвих - пилешко филе, дроб черен, спанак, молрков, ориз, зелен фасул, грах, масло, захтин - до такова разстройство го докарах, че помислих, че е хванал някоя корона или още по -зла чревна инфекция. Вече експерименти не правя. Човешката храна само като наградки - кашкавал, кренвирш, варено месо.

# 683
Чарли го уча по метода на Виктория Стилуел. Има ютуб канал. Идеята е да държиш лакмоството в юмрук пред кучето, докато не направи това, което искаш от него. Нашия сяда, ляга, въртя се ( т.е. изпълняваше всичко което знае до момента). Чуди се, чуди и в един момент си вдигна леко лапичката към мен. Тогава му дадох бисквитката и го похвалих. Повтаряш още няколко пъти, после добавяш и звуков сигнал - "лапа", или "дай лапа". Отне ми общо около 10 мин да го науча. Отделен е въпросът, че тази команда не е нужна като цяло, но дъщеря ми настояваше, та заради нея я научихме.

# 684
Арчи го научих по много лесен начин. Повтарях "Дай лапа" непрекъснато, като му взимах лапичката и я поставях в ръката си. В другата стисках лакомство. Бързо схвана. Знае и "Седни", "Ела тук" и "Марш на място" като направи беля. А той прави доста..Smiley Важното е да знае по-важните команди.

# 685
Иланг-иланг, ехеее много команди сте научили. Браво на вас! Мисля че ви липсват командите "погледни ме" и "стани". Според мама Еми са базови. Ако кучето не знае "погледни ме", изпълнява на автомат командите, за да му дадеш лакомство (това по нейните думи).
И мен това ме притеснява, че навън хич не слуша нашия. Много добре разбира какво се иска от него, но хич не му пука. Днес го пуснахме в двора на местното училище да побяга, намери си някакъв кокал и доволен, с вдигната опашка бяга с кокала в устата. Никакви команди не сработиха. Чарли търчи с всички сили, ние с мъжа ми след него. Joy Сигурно много идиотски сме изглеждали отстрани, добре че нямаше кой да ни види.
Вчера подобна история: намери си някаква пръчка на полянката и отиде да легне във високата трева да си я гризка. По едно време го гледам, че нещо много странно примлясква и се облизва. Приближих се и какво да видя, пръчката си е цяла в тревата пред него, а той си похапва някакво лайно....
Та с яденето нямаме проблеми, яде абсолютно всичко.

# 686
  • Пловдив
А, и Погледни ме знае. Опитвам се 10 секунди да ме зяпа. Хич не му е любимо. Махам с манджата под носа, тъй му се иска да поглежда настрани. Повечето пъти стиска и ме запя нещастно.
Ама вън - не команда, манджата не поглежда.
Цялото това командорене е заради котката, защото трябвало да овладея кучето. В интерес на истината имаме напредък.
Поръчала съм 10 м повод  от Бай Китаец /али експрес/ - за обучение навън. Дано дойде скоро, че нещо китайците пак зациклиха. https://www.aliexpress.com/item/32962668713.html?spm=a2g0s.90423 … .0.63194c4dfqmlaI
0.8 см дебелина, 10 м дълъг.

Преди 12 години имахме коли - не съм знаела за никакви обучения. Ами слушаше и изпълняваше, а туй малкото -а ми види гърба и е направило точно каквото съм забранила. Не знам до кога ще ми издържат нервите. Ей сега му дадох два кожени кокала, но не-изтръгнал перваза и го гризе. Примирих се. Да идва конга, че зор.

# 687
Аз съм се видял в чудо с бебето куче Чопър (6месечен американски булдог) всичко унищожава, гризе, дъвчи. Добре, че е на двора, не си представям да е вътре. Топката за 1 мин е пробита и рязкостена. За сега спасяваме положението за игрите с 10 литрова туба от вода. Завинтваме я добре и на двора става луд купон. Един чифт стари дънки вързани тук там на възли. Мъкне, влачи, ръфа, блъска..... Цирк!
Нора (14-годишната ни, пинчерка) е съвсем друга порода хихи. Винаги, спокойна и възпитана. Нрав. Никога не е искала да има играчки. Купувала съм, но не им е обръщала внимание. Имаше едно Ню-Ню магаренце и това беше.....Никакви пакости и бели.

Я, булдог ли си взехте! Как се разбират с Норчето? Може ли снимки на бебето?

# 688
  • Перник
Цвети какво не и е наред на храната? И отзиви четох, че била доста добра.

Бульона, който и давам не е солен. Готовя на малкото дете с много малко сол и подправки и от него давам и на Ара.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 22:43 от Румяна88

# 689

Нашата я научихме да дава лапичка като и казваме :Дай лапа и я потупваме по съответната лапичка.

Общи условия

Активация на акаунт