Любители на кучета - 103

• 22 531
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
amy_nka, лудницата е пълна. Бебето на 6 месеца е около 30 кила. Нора го мрази и не иска да комуникира по никакъв начин с него. Чопър иска да си играя, тя го лае, хапе, зъби, напада, затова не ги събираме. Свърши й царството на Нора.... Чопър освен, че има къща с дворно място и по цял ден е пуснат в двора. 1 декар е негов.

Скрит текст:

Аз само за малко на твоето място...

# 691
  • sf
Ах, Чопър 😍 имам слабост към такива "грозноватички" породи. Това с добро чувство го казвам, да не се обидиш. Много е готин!
Аз тази седмица съм отпуска, Ней е като лепенка за мен, издебна ли го да вляза в банята без него и почва да скача по вратата, да скимти, ще рече човек, че е изоставен. Не знам какво му става, как ще свикне от понеделник, не ми е ясно.

# 692
Донси, грозен е та дрънка, ама е толкова добричък. За първи път имам любимец който да мога да стиска, мачкам и тормозя с целувки и прегръдки. Норчето е 1,200 кг, нея 14 години с перце я докосваме, ако малко прекалим от любов - църка като на умряло хъхъхъ, а грозничо е другата ми любов, но след Нора!

# 693
Относно храната .. вземала съм такава и нашата Карли я ядеше, но нещо със зор... Мръщи се известно време, но в крайна сметка оближе купата. Та, смених я с Natures Protection, е тази много в харесваше и дълго време бяхме на нея, но нещо взе да я отказва.... И сега е на Royal Canin.. колкото и да не ми харесва.

# 694
Иланг-иланг, голяма сладур е малкият пакостник! Да ти е жив и здрав, другото ще се подреди. Все пак е още бебе, няма как да не прави поразии.
Какви са ти притесненията относно котката? Не се разбират ли? И ние имаме котарак, на 3 години и половина е и има много лош характер. Не харесва нито животни, нито хора. Разрешава да го погалиш само ако е гладен или сънен, иначе много ни боли, ако решим да го пипнем и има много кръв.
Оставяли сме го при свекитата за седмица-две като отивахме на почивка. Тя има две котки и едно куче. Правил ги е луди, особено кучето. То милото е много възрастно (сега април навърши 18 години), около 10 кг и много добро. Лично съм виждала как нашия дивак му скачаше на гърба, захапваше го за врата и го яздеше, а то милото скимти и бяга колкото може.
Та много се страхувах, че ще ни убие кученцето. Чарли като го взехме тежеше колкото Макс (котарака) - около 6 кг. За моя изненада нищо не му направи, плесна го само няколко пъти с лапа по главата, колкото да му покаже кой е шефа в тоя дом и толкова. Няколко дена всичко беше мирно и спокойно, но бебето си е бебе. Иска да играе и отива да се закача с котката, лае, досажда. Голям  тупаник изяде една вечер от Макс, чак ухото му беше раздрано. Вече знае: котката не играе и я заобикаля.

# 695
  • София
А как учите да дава лапичка?
Харли се научи за един ден с 2-3 тренировки от по 10 мин. Първо команда Седни, след което Дай лапа. При последното му издърпваме лапичката, за да покажем какво искаме от него. И веднага лакомство. Аз не съм фен на тия циркаджийски номера, считам ги за излишни, но дъщеря ми държеше на това упражнение.
Ама много е сладък Чопър! Хич не ги намирам за грозни булдоците. Толкова съм им свикнала, че са самото олицетворение на красотата за мен. Grin

# 696
  • Пловдив
Чак аз му завидях на Чопърчо за големия двор. Много е сладък. Аз не съм голям фен на този тип породи, ама той има по-благородно излъчване.

Бебешка, котакът ви е уникален. Красавец. Котките са кралски величия. Не са прости като кучетата и хората.

Котаракът Дон Томазо, с прякора Кръстник си е същински такъв. Той обича фамилията, семейството и дома. Друг не обича - нито котки, нито кучета, нито някакви рандъм хора.Не знам как прие приятелката на сина ми. Реши сигурно, че от семейството вече. От всички останали бяга и се крие, в краен случай на контакт - бие. Иначе е страшно мил, гушлив, мързелив и дебел. А вече и старичък - 9 години ще навърши скоро. Поразбра, че Саске не е страшен много, въпреки че пак се страхува от него.Хич не го долюбва, но осъзнава, че ще трябва да се живее с него.
ей тъй прекарва времето - от висините на компютъра, дебне от горе и ако му вдигна кучето да го мирише съска.

Иначе таз сутрин открих тайно оръжие за послушание във външни условия. Взех една пръчка и о, чудо и Седни и Поглени ме изведнъж проработиха. Joy

# 697
Руми, съставът на Роял Канин не е добър. От храните, гледай такива на които пише Grain Free тоест без съдържание на зърно и глутен.
N & D, Acana, Josera, Orijen, Happy Dog, Taste of the Wild са някои от хубавите маки. Не са евтини, факт, но се отразяват много добре на кучетата. Моят е на N & D и много я харесва.

# 698
  • sofia
Хах, Цвети и Леон яде N & D. Сега понеже съм в къщи, му готвя. Така сутрин яде суха, а вечер  готвено. Пилешко, телешко със зеленчуци, без картофи, лук. Добавям кус кус, макарони, или ориз. Добре е загладил косъма.

# 699
Добър ден!
Снощи показах Чопър, днес нека да е Нора!
"Айде снимай, че имам планове....." Heart Eyes
Скрит текст:

# 700
И тази малка принцесо-разбойничка надвива над Чопър?Браво на нея!
 Всички бебочета и не само са уникални сладури!До преди дъщеря ми да доведе Айра у дома,никога не съм си представяла,че ще позволя куче вътре.За навън,на двора няма грижи.Обаче това същественце е такава забава,толкова я заобичахме.Снощи падна голяма игра преди лягане.Тя спи с дъщеря ми в тяхната стая,засега на леглото.Как ще я отучи не знам,но проблемът си е нейн.
   Сега ще трябва да се учим да стои сама,даже за целта смятам да поръчам и аз един конг.
    Вчера имаха срещ с голямото куче-дъщеря ми ходи да си чисти някакви неща в апартамента и взе малкат,нямаше ги цял ден.Ние с овчарката ги посрещнахме на портата,души я,облиза муцунката,дупето,на входната врата пак ги оставихме да се душат.Вкарахме малкото вътре,на отворена врата пак ги оставихме да се подушат,след което голямата загуби интерес.Ей тъй,постепенно смятам да ги запознаваме наново.Малкото толкова го е шубе,че се катери по нас като катерица.
    Относно командите-дъщеря ми я научи много бързо да я гледа в очите,да не посяга към храната преди да има позволение,Седни,Дай лапа,Стой.Маймунчето,като усети,че не е център на въхищение,идва бута те по крака и почва -сяда,дава една лапа,втора лапа,върти се в кръг.До тоалетна вече ходи само в банята.
     Аз и преди ви бях питала-ядат ли си акитата?Вет казал,че е нормално,но нищо повече.

# 701
  • о`майна лунна нощ е
Eucanuba  ползвахме до навършване на годинката. Накрая тотално я отказа, но дали беше от това, че му омръзна или се съчета с порастване и хормони /сиреч мъка по някоя разгонена женска/ не разбрах. Заменихме с Хепи дог, но и тя не беше одобрена и изядохме чувала, смесен с Josera накрая. Последната не я отказва и вече подхващаме втори.

Разходките по Марица - не знам вече. Реката и коритото й не е парк и реално няма забрана, но четох, че глобявали. Изтрещяха съвсем. Съветът ми е на се възадържате от обикаляне в района дълго време. И на мен ми е писнало от щракачи по балкони, които се правят на по-хрисими и от светец при спазване на ограниченията.

# 702
  • В светлината на слънцето
Здравейте!
Малко се позагубихме ние. Имам нужда от помощ. Трябва да оперираме едно образувание върху лапата на Робин. Препоръчайте читава клиника, моля. Засега сме се насочили към Син кръст. Ок ли е? И към кой лекар бихте ме насочили?
Да дам един позакъснял великденски данък.

# 703
Реа, бяхте започнали да ми липсвате. Наминавай по-често.

# 704
  • София
Марулета, моят си ядеше акитата доста дълго време, сега попремина на чужди. Не е нещо необичайно, то това и наименование си имаше, но ми изкочи от главата. Ветовете ни бяха дали една хранителна добавка уж за отказване, но нямаше ефект. Харли го израстна тоя навик, но чак на година и половина някъде.

Лулумба, не мога да препоръчам лекар, но би ли описала какво е образуванието.

Общи условия

Активация на акаунт