Любители на кучета - 103

• 22 815
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • UK
pavelcho, как ще го пердашиш това добро, чисто момче? Smile

марулета, не споделяш дали следите съветите и дали оставяте двете кучета заедно изобщо. Малката е нахална и иска да играе, голямата ще ѝ се скара да определят йерархията и това ще е. Само ще направите проблем сами с ограничаването на голямата по този начин. Знам, че малките бебета са много сладки и ви е страх и сте във фаза на предпазване и правене на най-доброто според вас, ама това, което описваш като ваше поведение, евентуално наистина би довело до проблеми.

Джинкс сигурно е единственото куче, което обича да ходи на ветеринар. Онзи ден ходихме да взимаме хапчетата за обезпаразитяване. Ей, в момента, в който тръгнахме по улицата към практиката, туй като взе да дърпа, да квичи, да ходи бързо... Голямо нетърпение беше да стигнем! Цапна една лапа на рецепционистката и после не щеше и да си ходи. Satisfied Разминаха му се бисквитите този път обаче (винаги му дават по няколко) - срещнахме се на паркинга с маски и си тръгнахме веднага.

# 601
Ми не споделям,защото се притеснявам да не ви досадя с едни и същи мрънканици.Малката беше на ваксина онзи ден и док каза да си стои у дома.Голямата нещо куца със задните крака,утре и тя ще бъде водена на док,а и сега при нас вали и е кално,та всеки си стои в къщата и нито се виждат,нито се чуват.Но утре като се оправи времето ще се пробваме да ги съберем отново.

# 602
Здравейте! От известно време ви чета с интерес и с ваше позволение ще се включа в темата. Вече 1 месец сме горди родители на едно прекрасно кученце, което изцяло преобърна живота ни, направи ни (и продължава да ни прави всеки ден) невероятно щастливи. Много си го обичаме, да ни е жив и здрав!
Ето го и нашият Чарли (4 мес.):

# 603
  • Sliven
Момичета, заинтригувахте ме с тези играчки Конг, за първи път чувам. Наистина ли са издържливи на зъбите на нашите терминатори? Аз нашите милите ги съжалявам защото нямат играчки - плюшените ги изкормват и ядат пуха, силикон, гума, пластмаса - всичко се раздробява и лапа. За да не им се притесняваме не даваме такива. Само от време на време кокали пресовани, но ги деля на 2, защото колкото и да дам не остават, а след 5 минути ги няма.
Та, може ли снимка на това чудо и от къде е закупено. Гледам в Зооплюс 1000 играчки са с името Конг...
Бебешка, голям сладур е Чарли! Добре дошъл Kissing Face

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 16:06 от dida78g

# 604
Бебешка, добре дошли! Голям сладур е Чарли! Кокерите са много мили и игриви.

# 605
  • о`майна лунна нощ е
Кокер!!!! Кооокееер!
Много сме! Силни сме!
Добре дошли и от нас!

А за конга - ето нашите два. В топката слагам гранули, Швепса я търкаля и падат. Така забавяме процеса на хранене. Червеният Конг го ползвам да заклещвам в него от денталните пръчки. Отнема му време да ги разджвака и изяде.

На снимката се вижда въже от Лидл на една година и чисто ново, пак тяхно. Същото. ЖеУезно е и тази играчка я уважавам и ще продължим да я купуваме като издръжлива. Вижда се, че има още живот в старата. Швепс не гълта конците. Само къса и плюе. Перфектна дърпалка е това въже.

# 606
Благодаря ви за топлото посрещане! Аз не смея да твърдя, че Чарли е точно кокер. Роден е в България, не е от развъдник (доколкото ми е известно то и няма развъдници за кокери тук), не сме виждали родителите му, не знаем какъв точно ще израстне (според вета ще е минимум 15 кг, може да се окаже и сетер), но това не е от никакво значение. Надяваме се само да ни е здрав, всичко друго са подробности.
Иначе е изключително мил, любвеобвилен, енергичен и добър.
 Аз цял живот съм гледала котки, Чарли ми е първо куче и все още ми е малко странно, но и много приятно от факта, че идва сам да се гушка и че мога да го галя, без да се опасявам, че ще бъда надрана и/или нахапана. С котарака ми такива номера не минават, и него много си го обичам, но е голям злодей. Разрешава да го пипнат, само когато е гладен или сънен.

# 607
Носи се легенда, че форумско куче беше успяло да види сметката на конг, но не помня чие. Дали не беше Джинкс? Ама да не набеждавам хайвана..
Иначе за мен си остават най-практическите играчки. От зооплюс поръчах аз, сега мисля и топката да взема, само и някви гранули за пълнеж да измисля, дето биха я заинтересовали Grinning
В зооплюс са в играчки за кучета- конг (това е производител, за това са много и различни). Каучуковите са топ, за плюшените конг нямам мнение

# 608
За конга -важното е фирмата производител. Едната си е конг, другата на Денис е ето това:
https://www.worldforpets.com.au/products/71825

Торнадото не знам от къде е купувано, малко е цепнато вече, на 2 години е близо, но е за куче около 10 кг, а Денис е 35. Та сметнете. Класическият му е от зооплюс подарък, а топката -от Стефанов.

# 609
  • UK
хахах Хибискус, Джинкс преди година и нещо унищожи един от черните конгове (екстремната версия)

Сега съм му взела този, пълня с храна и му давах преди работа да си играе, докато се приготвях
Скрит текст:

ох, тази снимка с много лошо качество (снимана на нощна лампа) ама много ми е смешна
Скрит текст:

# 610
Хибискус, и 4-килограмовата Роузи видя сметката на един конг топка за има-няма 2 дни. Бях пускала снимки тук. Въпреки това, не се отказвам и мисля да купя от този розовия вид, който показва Туиг. При него вече не ми стига въображението за какво може да си законтри челюстите, за да го разкости като всичките останали нещастни играчки за близо 2-годишния си житейски опит.

# 611
  • Bарна, морето, сините вълни
Добре дошли, Бебешка и Чарли! Heart

# 612
Аз съм се видял в чудо с бебето куче Чопър (6месечен американски булдог) всичко унищожава, гризе, дъвчи. Добре, че е на двора, не си представям да е вътре. Топката за 1 мин е пробита и рязкостена. За сега спасяваме положението за игрите с 10 литрова туба от вода. Завинтваме я добре и на двора става луд купон. Един чифт стари дънки вързани тук там на възли. Мъкне, влачи, ръфа, блъска..... Цирк!
Нора (14-годишната ни, пинчерка) е съвсем друга порода хихи. Винаги, спокойна и възпитана. Нрав. Никога не е искала да има играчки. Купувала съм, но не им е обръщала внимание. Имаше едно Ню-Ню магаренце и това беше.....Никакви пакости и бели.

# 613
Леле! 103 теми! Не знам кога ще ги изчета, за това понеже не съм подготвена направо ще питам. Съвсем изненадващо, от утре ще станем семейство на едно сладко малко гонче на почти 50 дни. Ще го гледаме в апартамент, а идва от двор. Чух от няколко места, че не се къпело преди третата ваксина. Е да ама, няма как да го пусна в апартамента при децата ми без да го изкъпя и обезпаразитя. Наистина ли е толкова опасно? Казаха ми буквално - ако го изкъпете ще умре... Днес напазарувахме неща от първа необходимост освен шампоан. Нямам идея какъв да взема. Нямам идея и какъв ветеринар да избера. Ние се лекуваме с хомеопатия, но това е куче. Тотално неука съм в тази област. Като малка имахме нещо като булонка, която не беше ваксинирана с нищо и доживя до преклонна възраст без сериозни разболявания.  Толкова ли са страшни и смъртоносни болестите за които се ваксинират? Давайте съвети, моля! Какво трябва да знам?

# 614
Къри го смело.Нашата я взехме на два месеца с една ваксина и веднага я изкъпахме,а беше гледана вътре.Сега е на година и половина и нищо й няма. Нямаше три ваксини,а я изкарахме навън,нали не трябвало.Няма такова неко.Всеки се учи с опита си.А като ставаш родител за първи п т,дали през пет минути се допитва до някой форум и гледаш детето си чрез форум или ти както го чувстваш?

Общи условия

Активация на акаунт